Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Audi Q4 e-Tron θα «σβήσει» το Tesla Model Y

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Audi Q4 e-Tron θα «σβήσει» το Tesla Model Y

ΝΕΑ

Το νέο Audi Q4 e-Tron θα «σβήσει» το Tesla Model Y

ΝΕΑ

Η μικρότερη έκδοση e-tron, είναι η εμφατική απάντηση στην Tesla. Η Audi με το ηλεκτρικό Q4, «απειλεί» να «σβήσει» το Model Y από την αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Με τις τιμές του νέου μοντέλου της Audi να ξεκινούν από τα 70.000 δολάρια (€65.000), το αμιγώς ηλεκτρικό e-tron που έχουμε δει μέχρι στιγμής, είναι εκτός ανταγωνιστικού πλαισίου για την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Όμως η Audi όπως φαίνεται δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη και ετοιμάζεται να λανσάρει το Q4 e-tron, με το οποίο ξεκάθαρα θα βάλει στο στόχαστρο τους ενδιαφερόμενους για το Tesla Model Y- που μέχρι στιγμής, δεν είναι και λίγοι.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, η Tesla είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής στην παγκόσμια αγορά EV αυτή τη στιγμή, κάτι που σημαίνει πως το Audi Q4 e-tron έχει κάμποσο δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στο σημείο της πραγματικής αμφισβήτησης αυτής της κυριαρχίας. Όπως όλα δείχνουν όμως, η Audi έχει φροντίσει να προικίσει το νέο της μοντέλο με τα πλεονεκτήματα που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το Q4 e-tron θα έχει αρκετά χαμηλότερη τιμή από τον «μεγάλο αδερφό» που είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά. Μπορεί να μην έχει το χαμηλό κόστος που σημειώνει ως συγκριτικό πλεονέκτημα το Tesla απέναντι σε κάθε του ανταγωνιστή, όμως θα έχει την περίσσεια της τεχνολογίας και της ισχύος, που θα δικαιολογεί την διαφαινόμενη μικρή διαφορά στην τιμή του. Άλλωστε θα έχει και όλα εκείνα τα premium χαρακτηριστικά που πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά και δεν θα αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης σε θέματα ποιότητας υλικών και φινιρίσματος- κάτι που φαίνεται να συμβαίνει κατά κόρον στα αυτοκίνητα της Tesla το τελευταίο διάστημα. Δίνοντας με τον τρόπο αυτό αρκετούς λόγους στους υποψήφιους αγοραστές για να δουν πιο «ζεστά» την περίπτωση του μοντέλου της Audi έναντι εκείνης του Tesla Model Y.

Advertisement