Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Καθαρό κέρδος για το πέμπτο συνεχές τρίμηνο

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Καθαρό κέρδος για το πέμπτο συνεχές τρίμηνο

ΝΕΑ

Tesla: Καθαρό κέρδος για το πέμπτο συνεχές τρίμηνο

ΝΕΑ

Η επιτυχία οφείλετε όχι μόνο στις υψηλές πωλήσεις οχημάτων αλλά και στην πώληση τιμών ρύπων (η Tesla έχει μηδενικές) προς τις άλλες εταιρίες.

Advertisement
Advertisement

Η χρονιά ξεκίνησε με σοβαρή πτώση πωλήσεων της Tesla το καλοκαίρι στις ΗΠΑ (λόγω κορωνοϊού) για να ανακάμψει αργότερα και να δημοσιεύσει ισχυρότερα από τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλιακών συλλεκτών ανακοίνωσε πως κέρδισε 279.434.000 ευρώ (331 εκατομμύρια δολάρια), ή 27 σεντ ανά μετοχή, για πέμπτο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο.

Τα έσοδα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ήταν 8,77 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών για 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το FactSet.

Advertisement
Advertisement

Όπως και στα προηγούμενα τρίμηνα, η εταιρεία «έβγαλε» τα περισσότερα χρήματα 335.192.000 ευρώ (ή 397.000.000 δολάρια) από την πώληση των… μηδενικών τιμών ρύπων των ηλεκτρικών τους οχημάτων σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να μπορούν να πληρούν τους κανονισμούς για την οικονομία καυσίμων και τη ρύπανση.

Τα κέρδη οφείλονται και σε αύξηση 44% στις παγκόσμιες παραδόσεις οχημάτων για το τρίμηνο, η οποία ήρθε καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν συνολικά 9,7% από πριν από ένα χρόνο, λόγω των φόβων των καταναλωτών για την οικονομία που πλήττεται σοβαρά από την πανδημία.

Οι μετοχές της εταιρείας, από το  Palo Alto της California, αυξήθηκαν κατά 2,9% όταν ανακοινώθηκαν τα κέρδη της. Έτσι οι μετοχές τους αξίζουν περίπου πέντε φορές παραπάνω από την αρχή του έτους.

Advertisement

Στις 2 Οκτωβρίου , η Tesla ανέφερε ότι είχε παραδώσει 139.000 SUV και σεντάν από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με 97.000 παραδόσεις κατά την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η Κίνα, όπου η οικονομία ανακάμπτει, ήταν μια σημαντική πηγή πωλήσεων για την Tesla.

Σε επιστολή προς τους επενδυτές της, η Tesla, αναφέρει ότι εξακολουθεί να στοχεύει στην  παράδοση μισού εκατομμύριου οχημάτων φέτος. Μία υπόσχεση από τον CEO της Elon Musk . Η εταιρεία δήλωσε ότι η επίτευξη του στόχου «έχει γίνει πιο δύσκολη» και εξαρτάται από τις αυξήσεις στην παραγωγή του μικρού SUV Model Y.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ένα Tesla Model 3 εκτός ελέγχου, διέλυσε ένα γκαράζ (VIDEO)

Advertisement

Ελλάδα: Η Tesla συνεχίζει να ψάχνει στελέχη – Ποιες θέσεις

O Κυριάκος Μητσοτάκης και το Tesla…