Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται κύμα απολύσεων στην Tesla!

Ελλάδα 23:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται κύμα απολύσεων στην Tesla!

ΝΕΑ

Έρχεται κύμα απολύσεων στην Tesla!

ΝΕΑ

Νέα έκθεση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, επιβεβαιώνει δραματικές περικοπές στο εργατικό δυναμικό της.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla σχεδιάζει να περικόψει περισσότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού της, ανέφεραν πολλά ειδησεογραφικά μέσα τη Δευτέρα (15/4), επικαλούμενα εσωτερική πληροφόρηση.

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ έδωσε οδηγία στους διευθυντές να ακυρώσει τις ετήσιες αξιολογήσεις ορισμένων εργαζομένων, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία πρόσθεσε ότι μειώνεται και η παραγωγή στο Gigafactory Shanghai.

Η Tesla είχε 140.473 υπαλλήλους παγκοσμίως τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της. Οι αναφερόμενες περικοπές θα επηρεάσουν περίπου 15.000 εργαζόμενους.

Advertisement
Advertisement

«Καθώς προετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση ανάπτυξής μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξετάσουμε κάθε πτυχή για μειώσεις κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας», δήλωσε ο Μασκ στο σχετικό σημείωμα.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κάναμε μια ενδελεχή αναθεώρηση του οργανισμού και λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας κατά περισσότερο από 10% παγκοσμίως», αναφέρεται στην έκθεση.

Κάτι ανάλογο, αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα, είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2023, όταν η Tesla είχε περικόψει περίπου το 4% του δυναμικού της; Στιθς 23 Απριλίου, η αμερικανική εταιρεία θα κάνει τον επίσημο τριμηνιαίο απολογισμό της, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λίγες ημέρες μετά την ακύρωση του project για «ένα φτηνό ηλεκτρικό» και την παράλληλη πτώση των μετοχών στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης.