Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Φωτιά στο εργοστάσιο της Γερμανίας (+video)

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Φωτιά στο εργοστάσιο της Γερμανίας (+video)

ΝΕΑ

Tesla: Φωτιά στο εργοστάσιο της Γερμανίας (+video)

ΝΕΑ

Τα προβλήματα στο εργοστάσιο της Tesla στο Grünheide, στη Γερμανία, δεν έχουν τελειωμό. Αυτή τη φορά, ξέσπασε φωτιά στις εγκαταστάσεις του, δημιουργώντας μια ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι θέλει να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία, τον θεωρούμενο «πυρήνα» της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, οι οιωνοί δεν ήταν θετικοί.

Ως γνωστόν, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τις διαμάχες με οικολογικές οργανώσεις της περιοχής όπου ανεγέρθηκε, το «Gigafactory Berlin -Brandenburg», όπως ονομάζεται, ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί τον περασμένο Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, η φωτιά που ξέσπασε σε ανοιχτό χώρο του εργοστασίου ήρθε να προστεθεί στις δυσκολίες. Όπως ανακοινώθηκε, αυτή εκδηλώθηκε σε μια υπαίθρια αποθήκη όπου υπήρχαν 800 κυβικά μέτρα ξυλείας, χαρτιού και χαρτονιού. Ευτυχώς, δεν κινδύνεψε ούτε τραυματίστηκε κάποιος εργαζόμενος, ενώ η φωτιά κατασβήστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την επέμβαση 50 πυροσβεστών.

Το συμβάν αυτό σημαίνει περισσότερα έξοδα για την Tesla η οποία βλέπει ότι η επένδυσή της σε αυτό δεν έχει αποφέρει ακόμα τα έσοδα που αναμένουν τα στελέχη της, αλλά και ο ίδιος ο Elon Musk. Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες ότι τόσο το γερμανικό εργοστάσιο όσο και αυτό που δημιούργησε στο Όστιν τού Τέξας για την παραγωγή μπαταριών είναι «καυστήρες χρημάτων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Πάντως, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, έχει αρχίσει να δείχνει τη δυσαρέσκειά του προς τους Γερμανούς και τη γραφειοκρατία τους, έστω και συγκεκαλυμμένα. Σε μια κίνηση τακτικής, πέρυσι αποφάσισε να απορρίψει την πρότασή τους να λάβει επιχορήγηση περίπου 1,15 δισεκατομμυρίων ευρώ για να δημιουργήσει και ένα άλλο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στη χώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Superchargers από την Tesla αλλά και σε… super τιμή!
Η Tesla ανακαλεί 1,1 εκατομμύρια οχήματα
Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός Tesla;