Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Superchargers από την Tesla αλλά και σε… super τιμή!

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Superchargers από την Tesla αλλά και σε… super τιμή!

ΝΕΑ

Superchargers από την Tesla αλλά και σε… super τιμή!

ΝΕΑ

Οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αμερικανικών αυτοκινήτων ενημερώθηκαν από την εταιρεία για την άνοδο των τιμών φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ιδιοκτήτες Tesla στην Γαλλία καθώς η εταιρεία τους ενημέρωσε μέσω γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα ότι η τιμή φόρτισης ανά Kwh στους Superchargers κοστίζει 0,67 ευρώ!

Αυτή η τιμή αφορά τους ιδιοκτήτες Tesla καθώς οι ιδιοκτήτες άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που δεν ανήκουν στο συνδρομητικό κανάλι της αμερικανικής μάρκας θα πρέπει να καταβάλλουν 0,79 ευρώ την Kwh σε όσους Supercharges έχουν ανοίξει για όλες τις μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι η τιμή των 0,67 ευρώ για τους οδηγούς ενός Tesla είναι ίδια σε όλη τη χώρα. Δεν εξαρτάται πλέον από την τοποθεσία του σταθμού. Το μέσο κόστος ανά kWh στους Superchargers ήταν περίπου 0,50 ευρώ ενώ μετά τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας το ποσοστό ανόδου της τιμής φόρτισης ανά Kwh να ανέρχεται σε 30%.

Στο μήνυμα της Tesla προς τους πελάτες, εξηγεί ότι: «Η αύξηση οφείλεται στην αύξηση των τιμών της ενέργειας».

Οι τιμές στην ενέργεια έχουν εκτοξευθεί στα ύψη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, εξαιτίας της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου, στο οποίο βασίζονται τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Οι φορείς ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων δεν έχουν άλλη επιλογή από το να το αυξήσουν την τιμή φόρτισης για τους χρήστες τους. Επίσης η Allego αύξησε τις τιμές της στη Γαλλία τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, και θα το κάνει ξανά τον Οκτώβριο.

Advertisement

Όσον αφορά τη χρέωση για το σπίτι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ρυθμιζόμενες τιμές θα αυξηθούν έως και 15% την 1η Φεβρουαρίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άλλους 8 superchargers τοποθετεί η Tesla στην εθνική οδό – Πότε μπαίνουν σε λειτουργία
Δεν χρειάζεται να έχεις Tesla για να φορτίσεις στους Superchargers
Tesla: Πάνω από 6.000 Superchargers στην Ευρώπη. Και στην Αθήνα

Advertisement