Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla «χτύπησε» 5 αστυνομικούς

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla «χτύπησε» 5 αστυνομικούς

ΝΕΑ

Tesla «χτύπησε» 5 αστυνομικούς

ΝΕΑ

Η Tesla απασχολεί ξανά τη διεθνή ειδησεογραφία, μετά την αγωγή που άσκησε ομάδα αστυνομικών –  Ζητάνε 20 εκ. δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Αγωγή κατά της Tesla κατέθεσε μια ομάδα αστυνομικών που φαίνεται πως χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα της εταιρείας πριν από περίπου εφτά μήνες στην Κομητεία Μοντγκόμερι του Τέξας.

Πρόκειται για συνολικά πέντε αστυνομικούς που ενόσω διενεργούσαν έρευνα για ναρκωτικά σε όχημα, είδαν ένα Tesla –με ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot- να πέφτει κατά πάνω τους, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα.

«Εξαιτίας των σχεδιαστικών και λειτουργικών ελαττωμάτων που είναι γνωστά στην Tesla, της αποτυχίας της να προειδοποιήσει (σ.σ. τους οδηγούς) για αυτά τα ελαττώματα και της απροθυμίας της να τα παραδεχθεί ή να τα βελτιώσει, το σύστημα Autopilot και οι υπόλοιπες τεχνολογίες ασφαλείας, δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το όχημα των αξιωματικών. Ούτε κατέστη εφικτή η προειδοποίηση ή η αποφυγή της επακόλουθης σύγκρουσης», αναφέρουν οι συνήγοροι των αστυνομικών.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους δικηγόρους των εναγόντων, μάλιστα, αναφέρει πως ανάλογα ατυχήματα συμβαίνουν ιδιαίτερα συχνά σε κάθε περιοχή της χώρας. Ενδεικτικό είναι το οπτικοακουστικό υλικό που δημοσίευσαν οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα σχετικά με ένα παρόμοιο συμβάν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται πως είναι ενήμερη για τη συχνότητα των περιστατικών και έχει ζητήσει από την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών δεδομένα για κάθε ατύχημα ξεχωριστά. Από τη μεριά της η Tesla έχει προχωρήσει σε αναβαθμίσεις στο σύστημα Autopilot, ώστε να καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός των οχημάτων άμεσης δράσης.

Advertisement

Οι αστυνομικοί έχουν ασκήσει αγωγή αποζημίωσης, ζητώντας 20 εκατ. δολάρια για πολλαπλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών περί μόνιμης αναπηρίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υαλοκαθαριστήρες λέιζερ από την Tesla
Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Tesla Model Y (+video)
To Tesla Model 3 χρειάζεται «ψήλωμα» για την Ινδία