Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Ασταμάτητο το εργοστάσιο του Βερολίνου!

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Ασταμάτητο το εργοστάσιο του Βερολίνου!

ΝΕΑ

Tesla: Ασταμάτητο το εργοστάσιο του Βερολίνου!

ΝΕΑ

Η παραγωγή αυτοκινήτων στο μεγάλο εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρείας στη Γερμανία, βρίσκεται σε έξαρση.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η παραγωγή στο μεγάλο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla έχει παύσει από τις 29 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί στις 12 Φεβρουαρίου, η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk ανακοίνωσε τα νούμερα που είχε πετύχει πριν την αναστολή.

Συγκεκριμένα, η Tesla κατόρθωσε πριν την παύση του εργοστασίου να φτάσει στην παραγωγή 6.000 αυτοκινήτων μέσα σε μόλις μία εβδομάδα! 

Βάσει της εταιρείας, αυτό το ορόσημο σημειώθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου, λίγο πριν δημιουργηθεί κενό στις αλυσίδες εφοδιασμού, λόγω επιμήκυνσης των δρομολογίων εμπορικών πλοίων, εξαιτίας των Χούθι.

Advertisement
Advertisement

Περήφανος για αυτό το επίτευγμα, ο διευθυντής του εργοστασίου, Andre Thierig είπε σε συνέντευξή του: «Σπάσαμε το φράγμα!». Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη εξαρτημάτων με το κενό στις αλυσίδες εφοδιασμού, δεν εμπόδισε εκείνη την περίοδο την έξαρση παραγωγής.

Αυτή τη στιγμή, 12.500 υπάλληλοι εργάζονται στο γερμανικό εργοστάσιο και αυτοί έχουν καταφέρει να αυξήσουν άρδην την παραγωγή από τον περσινό Μάρτιο, βάσει πάντα της εταιρείας.

Advertisement

Μέχρι πρότινος, το ρεκόρ του ευρωπαϊκού εργοστασίου της Tesla ήταν 5.000 μονάδες σε μία εβδομάδα. Από ό,τι φαίνεται, αυτό έχει πλέον ξεπεραστεί.

Μεγάλο στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι το εργοστάσιο να πάρει έγκριση για τον διπλασιασμό της παραγωγής, ώστε να φτάσει τις 1 εκατομμύριο μονάδες τον χρόνο.

Advertisement

Για να γίνει αυτό πράξη, πρέπει να πάρει έγκριση από την τοπική κοινότητα, διότι θα χρειαστεί να κοπούν δέντρα για να επεκταθεί το εργοστάσιο και να αυξηθεί τόσο η παραγωγή του.

Αυτά απαιτούν αρκετό χρόνο ακόμα. Όσον αφορά στο άμεσο μέλλον, η Tesla θα συνεχίσει επίσημα την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βερολίνου από τις 12 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ferrari κλέβει ιδέες από την Tesla;
Για ποιο λόγο ανακαλεί η Tesla 2,2 εκ. αυτοκίνητα;
Μία πρώτη ματιά στο πιο φθηνό Tesla που θα δούμε

Advertisement