Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το SUV της… Samsung

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το SUV της… Samsung

ΝΕΑ

Το SUV της… Samsung

ΝΕΑ

Το XM3 Inspire αποτελεί αναβαθμισμένη έκδοση άλλου πρωτότυπου. Μιλάμε για το Renault Arkana στη Νοτιοκορεάτικη εκδοχή ως SUV Coupe. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές εδώ και εκεί, αλλά το 99% είναι το ίδιο πράγμα.

Advertisement
Advertisement

 

Το XM3 Inspire δεν φέρει το λογότυπο διαμαντιού της Renault, επειδή προέρχεται από διαφορετική μάρκα. Πρόκειται για τη Renault Samsung Motors, όχι τη Samsung Electronics, η οποία είναι γνωστή για τη σειρά smartphone της σειράς Galaxy. Η αυτοκινητοβιομηχανία ιδρύθηκε αρχικά το 1994, αλλά μόλις το 1998 άρχισε να πωλεί αυτοκίνητα. Δύο χρόνια αργότερα, έγινε θυγατρική της Renault, εξ ου και το επίσημο όνομα της εταιρείας “Renault Samsung Motors”.

Advertisement
Advertisement

Όπως και το Arkana, το νέο XM3 Inspire προγραμματίζεται να μπει στην παραγωγή. Θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Busan της Νότιας Κορέας, ξεκινώντας το πρώτο εξάμηνο του 2020, για να καλύψει τις ανάγκες αποκλειστικά της τοπικής αγοράς. Το SUV coupe που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα σε έντυπη μορφή στο Seoul Motor Show θα προστεθεί στη γκάμα άλλων μοντέλων τα περισσότερα από τα οποία έχουν σχεδιαστεί από την Κορεατική φίρμα αλλά συνδέονται στενά με τη Renault, όπως το QM6, ένα μεσαίου μεγέθους SUV που βασίζεται στο Koleos.

Όπως συνέβη και με το Arkana, το XM3 Inspire φαίνεται να είναι έτοιμο να ενταχθεί στη γραμμή συναρμολόγησης, έτσι οι πιθανότητες η έκδοση παραγωγής να είναι σχεδόν ταυτόσημη με το πρωτότυπο είναι πολλές. Εν τω μεταξύ, το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί μέχρι τις 7 Απριλίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νότιας Κορέας, όπου θα λάβουν χώρα κι άλλες πρεμιέρες, όπως το Hyundai Sonata Turbo / Hybrid του 2020 και τα Kia Masterpiece και Signature.