Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέρμα το παρκάρισμα σε στάσεις λεωφορείων

Ελλάδα 5:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέρμα το παρκάρισμα σε στάσεις λεωφορείων

ΝΕΑ

Τέρμα το παρκάρισμα σε στάσεις λεωφορείων

ΝΕΑ

Ο ΟΑΣΑ βάζει ένα τέλος στην ασυδοσία κάποιων οδηγών που κάνουν δύσκολη την επιβίβαση ή αποβίβαση των πολιτών από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

Στοπ στο παράνομο παρκάρισμα των οχημάτων που εμποδίζουν την απρόσκοπτη επιβίβαση των ατόμων στα λεωφορεία βάζει ο ΟΑΣΑ με την προκήρυξη Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση προεξοχών πεζοδρομίου πλησίον των στάσεων.

Ο Διεθνής Ηλεκτρονικός Ανοικτός Διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 695.300 ευρώ πλέον ΦΠΑ και η δαπάνη χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», ΕΣΠΑ 2014-2020, Ταμείο Συνοχής.

Advertisement
Advertisement

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) μέσω της διαδικτυακής πύλης http://www.promitheus.gov.gr (α/α συστήματος 98983) όπου βρίσκονται διαθέσιμα τα αρχεία -στοιχεία του διαγωνισμού. Οι προσφορές θα υποβληθούν μέσω της προαναφερόμενης διαδικτυακής πύλης του ΕΣΗΔΗΣ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών στις 12/10/2020, ώρα 14:00.

Ο ΟΑΣΑ με αυτό το έργο εκτιμά ότι θα βάλει ένα τέλος στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και ιδιαίτερα των ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες καθώς μετά την τοποθέτηση των προεξοχών δεν θα μπορούν οι ασυνείδητοι οδηγοί να παρκάρουν τα οχήματά τους κοντά στις στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης ο ΟΑΣΑ από τη συγκεκριμένη δράση αναμένεται να αυξηθεί η χρήση του συνόλου των ΜΜΜ από αυτή την κατηγορία των επιβατών, με ταυτόχρονη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης τους.

Advertisement

Διάρκεια της σύμβασης

Η διάρκεια της Σύμβασης ορίζεται σε 12 μήνες από την υπογραφή της. Εκτός από την συνολική προθεσμία ορίζονται και οι εξής ενδεικτικές τμηματικές προθεσμίες:

Advertisement

α) Προμήθεια και Έγκατάσταση 41 προεξοχών σε 2 μήνες

β) Προμήθεια και Έγκατάσταση επόμενων 113 προεξοχών σε 6 μήνες

γ) Προμήθεια και Έγκατάσταση επόμενων 133 προεξοχών σε 9 μήνες

Advertisement

δ) Προμήθεια και Έγκατάσταση επόμενων 122 προεξοχών σε 12 μήνες

Σημειώνεται ότι ο  ΟΑΣΑ έχει τοποθετήσει από το 2000 σταδιακά, σε 260 περίπου στάσεις λεωφορείων, ειδικές προεξοχές πεζοδρομίων (πλατφόρμες). Οι προεξοχές αυτές έχουν ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας των επιβατών λεωφορείων και ιδιαίτερα των ΑμεΑ, (επιβίβαση αποβίβαση στα οχήματα, παραμονή στις στάσεις).

Οι προεξοχές αυτές έχουν τοποθετηθεί σε στάσεις στις οποίες παρατηρείται έντονη παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε βαθμό που να εμποδίζεται η πρόσβαση των επιβατών. Μέσω των προεξοχών βελτιώνεται σημαντικά το επίπεδο της παρεχόμενης εξυπηρέτησης, καθώς διευκολύνεται, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες ράμπες εντός των οχημάτων, η προσβασιμότητα των επιβατών.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την προκήρυξη.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας μοιράζει ακάλυπτες επιταγές

Crash Test οικονομίας: Με ποιο καύσιμο θα πληρώσω λιγότερα

Πότε επιστρέφει το Τραμ στο Σύνταγμα