Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέρας… ευελιξίας το Cybertruck της Tesla (+video)

Ελλάδα 6:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέρας… ευελιξίας το Cybertruck της Tesla (+video)

ΝΕΑ

Τέρας… ευελιξίας το Cybertruck της Tesla (+video)

ΝΕΑ

Το pick-up της Tesla έχει προκαλέσει πολύ ντόρο και ας μην έχει καν μπει ακόμη στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Μία με το αλεξίσφαιρο τζάμι που τελικά σπάει, μία με τις προπαραγγελίες των 100 δολαρίων, το Cybertruck τραβάει τα βλέμματα δίχως αμφιβολία.

Αυτή τη φορά μία μικρή παρουσίαση του στο Gigafactory της εταιρείας στο Τέξας των ΗΠΑ ήταν αρκετή ώστε να αποκαλυφθεί ένα είδος τετραδιεύθυνσης που θα κάνει το μεγάλο pick-up αρκετά πιο ευέλικτο. Κάτι σαν το σύστημα του ηλεκτρικού GMC Hummer, με τους πίσω τροχούς να στρίβουν όπως και οι μπροστινοί για να μπορεί να ελίσσεται το θηριώδες εξαθέσιο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το Tesla της… υπερβολής φθάνει τα 5,9 μέτρα σε μήκος και δεν θα μπορούσε αλλιώς να παρκάρει ή να αποφύγει κάποιο εμπόδιο χωρίς την τεχνολογία του «κάβουρα» όπως την αποκαλούν οι Αμερικάνοι. Θυμίζουμε πως το εντυπωσιακό Cybertruck διαθέτει καρότσα από χάλυβα ώστε να μην φθείρεται, τα τζάμια του θα είναι τελικά άθραυστα παρά την αποτυχία της δοκιμής μπροστά στα μάτια του Elon Musk, ενώ η τιμή αγοράς θα ξεκινά περίπου από 40.000 ευρώ.

Το pick-up που πήγε λίγο πίσω εξαιτίας των ελλείψεων, (δόθηκε προτεραιότητα στο Model Y), βασίζεται στην πλατφόρμα του Model X και θα διατεθεί στα τέλη του 2023. Θα το δούμε δηλαδή με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς, με δύο και σύστημα τετρακίνησης αλλά και με τρεις στην κορυφαία του και πιο γρήγορη εκδοχή. Η αυτονομία του θα ξεκινά από τα 400 χλμ., ενώ όλες οι εκδόσεις θα εξοπλίζονται με σύστημα αερανάρτησης. Τέλος, υπάρχουν ήδη 600.000 προπαραγγελίες των 100 δολαρίων, οι οποίες δύσκολα θα καλυφθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα Tesla θέλει να πουλά ο Elon Musk το 2030;
Φόρτισε το Tesla του και πλήρωσε 550.000 ευρώ
Οδηγός Ταξί μηνύει την Tesla!