Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος τα diesel για την Porsche

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος τα diesel για την Porsche

ΝΕΑ

Τέλος τα diesel για την Porsche

ΝΕΑ

Παρελθόν θα αποτελεί από εδώ και στο εξής το πετρέλαιο για την Porsche καθώς η εταιρία ανακοίνωσε το τέλος πετρελαιοκίνητων εκδόσεων και την εστίασή της στα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα μοντέλα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Porsche βάζει τελεία στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Η επίσημη ανακοίνωση έρχεται μετά την διακοπή της παραγωγής πετρελαιοκίνητων εκδόσεων των Cayenne, Macan και Panamera από την αρχή της χρονιάς. Η κίνηση έρχεται να διακόψει τους δεσμούς της εταιρίας με ένα καύσιμο που πλέον για ένα το ευρύ κοινό έχει αρχίσει να δείχνει αμαρτωλό.

Επιπλέον είναι σαφές πως η Porsche θέλει να απομακρυνθεί από όποιες συζητήσεις είναι ακόμα ανοιχτές σχετικά με το Dieselgate ενώ σίγουρα είναι αρκετά σημαντική η εξοικονόμηση χρημάτων από το γεγονός πως δεν θα χρειαστεί να γίνει εξέλιξη και προσαρμογή των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων στα νέα πρότυπα του WLTP. Στην θέση του diesel η Porsche θα προσφέρει τις υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις που ήδη υπάρχουν ή έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον.

PorscheHybrid-4567654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ήδη τρέχει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της τεχνολογίας της ενώ ακόμα και σήμερα το 63% των Panamera που πωλούνται στην Ευρώπη είναι υβριδικές ενώ ακόμα και η νέα 911 αναμένεται πως θα έχει μια υβριδική έκδοση. Το μεγάλο βήμα αναμένεται μέσα στο 2019 όπου θα παρουσιαστεί η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Porsche που πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως θα ονομάζεται Taycan. Μάλιστα οι προβλέψεις της εταιρίας αναφέρουν πως μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεων θα αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα.

PorscheHybrid-4567654harpi640