Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος ο V8 diesel για τη VW

Ελλάδα 18:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος ο V8 diesel για τη VW

ΝΕΑ

Τέλος ο V8 diesel για τη VW

ΝΕΑ

Η παρουσίαση του νέου VW Touareg με τον V8 diesel των 421 ίππων σηματοδοτεί και το τέλος των πετρελαιοκίνητων V8 στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση που πλέον οριοθετεί την κορυφή της γκάμας του Touareg φορά ένας 4.0 λιτρο V8 κινητήρα 421 ίππων και 91,7 χλγμ. ροπής. Το σημαντικό νέο είναι βέβαια πως πρόκειται για πετρελαιοκινητήρα, κάτι βέβαια δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την VW μετά το dieselgate. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο ο επικεφαλής marketing της εταιρίας, Jurgen Stackman τόνισε πως το Touareg V8 θα είναι το τελευταίο πετρελαιοκίνητο V8 μοντέλο της Volkswagen.

Η απόφαση πίσω από την δημιουργία μιας τέτοιας έκδοση του Touareg φαίνεται να προέρχεται από το παλιότερο Touareg V10 TDI που σύμφωνα με μελέτες είναι από τα πιο αγαπητά για τους κατόχους τους μοντέλα. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους ακόμα και όταν έρθει η ώρα της αντικατάστασης τους, γεγονός που φαίνεται να δίνει ακόμα και κάποιο συλλεκτική αξία στις πολυκύλινδες εκδόσεις του Touareg.

Advertisement
Advertisement

O V8 TDI κινητήρας εκτός από το ανάλογο κύρος που προσδίδει στο μεγάλο SUV της VW, βάζει και το υπόβαθρο για την δημιουργία ενός εξαιρετικού πακέτου επιδόσεων όπως είναι τα μόλις 4,9’’ για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 250 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας που μάλιστα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη.

 

Advertisement