Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος και από τη Mitsubishi ο Ghosn

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος και από τη Mitsubishi ο Ghosn

ΝΕΑ

Τέλος και από τη Mitsubishi ο Ghosn

ΝΕΑ

Μετά την Nissan και το διοικητικό συμβούλιο της Mitsubishi αποφάσισε την απομάκρυνση του Carlos Ghosn από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Η Mitsubishi Motors ανακοίνωσε ότι μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ψήφισε την αποπομπή του Carlos Ghosn από τη θέση του προέδρου και του representative director της εταιρείας. Η εταιρεία τόνισε πως ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος, Osamu Masuko, θα αναλάβει το ρόλο του προέδρου.

Advertisement
Advertisement

Την προηγούμενη εβδομάδα (την προηγούμενη Πέμπτη) ήταν η Nissan η οποία ψήφισε ομόφωνα να απομακρύνει τον Ghosn από τη θέση του προέδρου και representative director, τρεις ημέρες μετά από τη σύλληψή του.

Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι ο Ghosn έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Nissan και δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Η Nissan ελέγχει το 34% της Mitsubishi.

Η απομάκρυνση του Ghosn σηματοδοτεί το τέλος της προεδρίας του για τις δύο Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, μόλις δύο χρόνια μετά τον θρίαμβό του για την σταθερότητα που έφερε στη Mitsubishi Motors μετά από ένα σκάνδαλο το 2016.

Advertisement

Τα κορυφαία στελέχη της συμμαχίας Renault Nissan και Mitsubishi θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα στο Άμστερνταμ, με στόχο να σχεδιάσουν την κοινή τους πορεία και την επόμενη ημέρα μετά την σύλληψης του Ghosn.

Ως τώρα μόνο η Renault δεν έχει απομακρύνει τον 64χρονο από την θέση του προέδρου

Advertisement