Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Leasing: Ποιος πληρώνει τις αντιολισθητικές αλυσίδες;

Ελλάδα 11:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Leasing: Ποιος πληρώνει τις αντιολισθητικές αλυσίδες;

Fleet Cars

Leasing: Ποιος πληρώνει τις αντιολισθητικές αλυσίδες;

Fleet Cars

Χάος έχει προκληθεί μεταξύ εταιρειών χρονομίσθωσης και ενοικίασης και πελατών σχετικά με την προμήθεια των αντιολισθητικών μέσων.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση του χειμώνα και η ισχύς της νέας νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων αντιολισθητικών μέσων έχει προκαλέσει ένα χάος κυρίως στις εταιρείες χρονομίσθωσης καθώς οι πελάτες τους απαιτούν εδώ και τώρα και δωρεάν να τους προμηθεύσουν με αντιολισθητικές αλυσίδες!

Ωστόσο η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική και η ερμηνευτική εγκύλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ορίζει ξεκάθαρα ότι: «Τροποποιείται η υπό  στοιχεία  Δ30/Δ5α/73567/11-3-2022 (Β’ 1144) απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ως εξής:

Advertisement
Advertisement

1.Στο άρθρο 1 προστίθεται η παρ. 6 ως εξής:

«6. Αναφορικά με τα μισθωμένα αυτοκίνητα, για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας, οι εκμισθωτές οχημάτων (ιδιοκτήτες) οφείλουν να παρέχουν στους μισθωτές τον κατάλληλο αναφερόμενο εξοπλισμό για τα οχήματα που μισθώνουν. Ο εφοδιασμός των μισθωμένων οχημάτων με τον κατάλληλο εξοπλισμό γίνεται μετά από αίτημα του μισθωτή. Η δυνατότητα παροχής του κατάλληλου εξοπλισμού αλλά και η αίτηση παροχής του μισθωτή αναγράφεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.».

2.Στο άρθρο 3 προστίθεται δεύτερο εδάφιο, ως εξής:

Advertisement

«Για τα μισθωμένα αυτοκίνητα ως παραβάτης της παρούσας νοείται και ο εκμισθωτής μόνο όταν δεν χορηγεί τον αναφερόμενο εξοπλισμό σύμφωνα με τα οριζόμενα της παρ. 6 του άρθρου 1.».

Δηλαδή οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων θα πρέπει να αιτηθούν στην εταιρεία χρονομίσθωσης την προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων αν αναγράφεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν δεν αναγράφεται η υποχρέωση προμήθειας αντιολισθητικών αλυσίδων στο συμβόλαιο τότε ο χρήστης θα πρέπει να συνάψει μια συμπληρωτική σύμβαση με την εταιρεία που θα αφορά στην προμήθεια των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Advertisement

Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το κόστος θα βαρύνει τον χρήστη ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει σε περίπτωση που ο χρήστης αλλάζει αυτοκίνητο σε 5 ή 6 μήνες και τι θα γίνονται οι παλαιές αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το δεύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει έχει να κάνει με τον χρόνο παράδοσης των αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς αν ξαφνικά χιλιάδες ιδιοκτήτες εταιρικών αυτοκινήτων απαιτήσουν από τις εταιρείες leasing που συνεργάζονται αντιολισθητικά μέσα όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς η παράδοσή τους θα καθυστερήσει κάποιες ημέρες καθώς η εταιρεία θα πρέπει να αναζητήσει τον κατάλληλο προμηθευτή για να τις αγοράσει.

Το τρίτο επίσης πρόβλημα που έχει προκύψει έχει να κάνει τη δυνατότητα προμήθειας αντιολισθητικών αλυσίδων από τους εγχώριους ή ξένους προμηθευτές καθώς μια μαζική παραγγελία χιλιάδων ή δεκάδων χιλιάδων αντιολισθητικών μέσων κοστίζει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Πάντως οι εταιρείες χρονομίσθωσης προσπαθούν να έρθουν σε έναν συμβιβασμό με τους πελάτες τους, ιδίως αν διατηρούν και μεγάλους εταιρικούς στόλους, ωστόσο οι μεμονωμένοι εταιρικοί χρήστες φαίνονται ανυποχώρητοι ως προς την δωρεάν προμήθεια των αντιολισθητικών αλυσίδων από τις εταιρείες leasing…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβεβαίωση Newsauto για τις αντιολισθητικές αλυσίδες!
Πότε πρέπει να έχετε μαζί σας και πότε όχι αντιολισθητικές αλυσίδες!
Υποχρεωτικές πλέον οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε χιόνια και πάγο!