Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σταματά η παραγωγή της Alfa Romeo Giulietta

Ελλάδα 13:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σταματά η παραγωγή της Alfa Romeo Giulietta

ΝΕΑ

Σταματά η παραγωγή της Alfa Romeo Giulietta

ΝΕΑ

Το νέο SUV Tonale είναι έμμεση αντικατάσταση της hatchback, Alfa Romeo Giulietta ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ιταλικής εταιρίας. Το τέλος της παραγωγής θα γίνει μέσα στο 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Το τέλος της παραγωγής της Alfa Romeo Giulietta θα έρθει αργότερα φέτος, καθώς ο Ιταλός κατασκευαστής επικεντρώνεται στην επέκταση της πιο κερδοφόρας κατηγορίας των SUV. Το hatchback δεν συμπεριλήφθηκε στα σχέδια της εταιρίας στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά η ημερομηνία του τέλους της παραγωγής δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα.

Η εντυπωσιακή Alfa Romeo 8C-R Tazio

Advertisement
Advertisement

Ο Fabio Migliavacca υπεύθυνος παραγωγής και marketing της Alfa Romeo δήλωσε: «Η Giulietta αναμένεται να τελειώσει τη ζωή της στο τέλος του τρέχοντος έτους. Η τάση είναι να έχουμε SUV στο τμήμα C, οπότε το Tonale θα αντικαταστήσει την Giulietta». Εδώ να προσθέσουμε ότι η Alfa Romeo, επικεντρώθηκε στο να εξασφαλίσει ότι το Tonale θα έχει την ίδια δυναμική οδήγησης με την Giulietta παρά το γεγονός ότι είναι SUV. «Η δυναμική οδήγησης δεν θα είναι αδύναμο σημείο για το Tonale», είπε o Migliavacca.

 

Advertisement

Οι πωλήσεις της Giulietta, της οποίας η παραγωγή ξεκίνησε το 2010, μειώθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι, πωλήθηκαν 15.690 μονάδες στην Ευρώπη, σε σύγκριση με 78.911 το 2011 (έτος με τις καλύτερες πωλήσεις). Η Alfa Romeo Giulietta έχει κάποια μειονεκτήματα, αλλά η δυναμική οδική της συμπεριφορά και η κομψή της εμφάνιση είναι αρκετά για να την κρατήσουν στην παραγωγή.

Μια Alfa Romeo Giulia με “COVID-19”

Εν τω μεταξύ, το Tonale, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί ως όνομα και project, αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα φέτος, παρόλο που η πανδημία του κοροναϊού μπορεί να καθυστερήσει την παρουσίασή του. Το Tonale τοποθετείτε κάτω από το Stelvio στη σειρά των SUV της Alfa Romeo και θα είναι το πρώτο plug-in hybrid της μάρκας, χρησιμοποιώντας παρόμοιο υβριδικό σύστημα με το νέο Jeep Compass PHEV, το οποίο θα έχει αυτονομία (με ηλεκτροκίνηση) 50 χιλιομέτρων.

Αυτές είναι οι νέες Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm των 540 PS

Advertisement

Ο Migliavacca δήλωσε ότι παρόλο που το plug-in υβριδικό Tonale θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με άλλα μοντέλα του group Fiat Chrysler Automobiles (FCA), θα είναι ακόμα μια Alfa Romeo: «Όσο αφορά τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά, το Tonale παραμένει μια Alfa Romeo. Κάθε μάρκα στην FCA διατηρεί την ταυτότητά της ακόμη και με κοινά στοιχεία».