Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το VW Beetle

Ελλάδα 22:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος εποχής για το VW Beetle

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το VW Beetle

ΝΕΑ

Οι φήμες που ακούγονταν εδώ και αρκετά χρόνια σε διάφορα «στέκια» και αφορούσαν το μέλλον του VW Beetle, επιβεβαιώθηκαν στην πρόσφατη Έκθεση της Γενεύης. Η VW, μέσω του υπεύθυνου R&D της φίρμας, Frank Welsch, ανακοίνωσε πως το θρυλικό μοντέλο της δεν θα αντικατασταθεί, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής της ήδη υπάρχουσας γενιάς.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δύο και τρεις γενιές είναι αρκετές» προσθέτοντας πως «το Beetle κουβαλά μεγάλη ιστορία, αλλά δεν γίνεται να το φτιάξουμε για ακόμα φορά». Το ρόλο της cabrio έκδοσης του Beetle θα αναλάβει το T-Roc Convertible,  τα οποίο θα αναλάβει και χρέη αντικαταστάτη για το ήδη εκτός παραγωγής Eos, αλλά και του Golf cabrio. Η συγκεκριμένη έκδοση του crossover μοντέλου της VW θα κυκλοφορήσει το 2020, ενώ θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο του Όσναμπρουκ στη Γερμανία, στο οποίο έχουν επενδυθεί 100 εκατομμύρια δολάρια.

1943-kdf-type-60-beetle (2)-chariatis-530

Το VW Beetle επανήλθε στην κυκλοφορία το 1997 ως «Νέο Beetle» και ανανεώθηκε το 2011. Πλέον είναι μαζί με το Up! το παλαιότερο μοντέλο στη γκάμα της VW, δεδομένου ότι το Scirocco σταμάτησε να παράγεται από το Νοέμβριο του 2017.

Advertisement

1943-kdf-type-60-beetle (1)-chariatis-640

Το γεγονός ότι το Beetle θα σταματήσει αργά ή γρήγορα την παραγωγή του, δεν θα επηρεάσει τα πλάνα της VW σχετικά με τα νέα, ρετρό σχεδιασμού, μοντέλα της, που αναμένεται να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια. Για παράδειγμα την αναβίωση του Type T2, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2022, υπό τη μορφή του ηλεκτρικού I.D. Buzz.

Advertisement