Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Honda S660 (video)

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος εποχής για το Honda S660 (video)

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Honda S660 (video)

ΝΕΑ

Η Honda αποφάσισε να σταματήσει μέσα στο 2022 την παραγωγή του μικροσκοπικού μοντέλου της S660.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κατηγορίας των kei cars, η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη στην ιαπωνική αγορά, το Honda S660, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, αναμένεται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα της.

Το κύκνειο άσμα του μοντέλου αποτελεί η ανοιχτή έκδοσή του, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2015, και πιο συγκεκριμένα η Modulo X Version Z με βασικό χαρακτηριστικό της το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Κάτω από το ευχάριστο οπτικά αμάξωμα κρύβεται ένας τρικύλινδρος turbo κινητήρας 658 κ.εκ., με απόδοση 64 ίππων που συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η απόφαση της Honda να σταματήσει την παραγωγή του S660 ήρθε μετά την προτροπή της Ιαπωνικής κυβέρνησης όλα τα νέα μοντέλα της κατηγορίας kei να πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, που το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το υποστηρίζει. Πάντως η παραπάνω θεωρία δεν έχει σχολιαστεί επισήμως από τον κατασκευαστή.

Advertisement

H κατηγορία των kei car δημιουργήθηκε το 1949 με τα μοντέλα της να φέρουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, τόσο στις εξωτερικές τους διαστάσεις, στον κυβισμό του κινητήρα, όσο και στην απόδοσή του. Οι κάτοχοί τους λαμβάνουν σημαντικά προνόμια, όπως εκπτώσεις στην φορολογία, αλλά και δωρεάν θέσεις στάθμευσης στα πολύβουα ιαπωνικά αστικά κέντρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ο ιαπωνικός φορολογικός πόλεμος στα Kei
Μόνο ηλεκτρικά από το 2035 στην Ιαπωνία
Σε χαμηλό 11ετίας οι εξαγωγές αυτοκινήτων της Ιαπωνίας!