Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τελειώνουν οι φτηνές Mercedes

Ελλάδα 16:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τελειώνουν οι φτηνές Mercedes

ΝΕΑ

Τελειώνουν οι φτηνές Mercedes

ΝΕΑ

Σε μία εποχή ακρίβειας και με τις τιμές των αυτοκινήτων να αυξάνονται συνεχώς φαίνεται πως τελειώνει και μια περίοδος όπου μπορούσε κανείς να αγοράσει μια «φτηνή» μικρή Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Οι ανακατατάξεις και τα νέα δεδομένα που φέρνει σταδιακά η ηλεκτροκινητότητα προσανατολίζει μικρούς και μεγάλους κατασκευαστές σε ριζικές αλλαγές στην γκάμα τους.

Αυξάνονται τα γερμανικά δημοσιεύματα γύρω από την αναθεώρηση της γκάμας της Mercedes με πολύ πιθανό το σενάριο της μη ανανέωσης των A-Class και B-Class. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε ολοκληρώνεται ένας 30ετής κύκλος από την στιγμή που η γερμανική εταιρία μπήκε στην αγορά των πιο mainstream μοντέλων με την πρώτη γενιά της A-Class και τον ντόρο που είχε κάνει διάσημο το τεστ ταράνδου.

Ο Ola Källenius, ο CEO της Mercedes, έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση του να εστιάσει στις μεγαλύτερες κατηγορίες, εκεί όπου βρίσκεται το παραδοσιακό πεδίο δράσης για τη μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, υπάρχει η άποψη πως στην Mercedes δεν πρέπει πλέον να ανταγωνίζονται mainstream κατηγορίες και κατασκευαστές υψηλού όγκου και πως πρέπει να επικεντρωθούν στα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα μοντέλα.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό η A-Class και η B-Class να μην έχουν συνέχεια και να μην προχωρήσουν σε μία νέα γενιά μοντέλων.

Advertisement

Συγκεκριμένα, η A-Class θα συνεχίσει να πωλείται έως το 2025 εστιάζοντας στις plug-in υβριδικές εκδόσεις, ενώ η B-Class θα σταματήσει να παράγεται μέχρι το 2024. Λίγο δηλαδή πριν ξεκινήσει να ισχύει το Euro 7 και τα πολύ αυστηρότερα όρια για τους ρύπους.

Το 2024 η Mercedes θα λανσάρει μια νέα γενιά μοντέλων που θα βασίζεται στην μεταβλητή πλατφόρμα MMA, η οποία έχει κυρίως εξελιχθεί για εξηλεκτρισμένα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, μπορεί να υποδεχθεί και κινητήρες καύσης, αλλά κυρίως σε PHEV εκδόσεις.

Advertisement

Συμπερασματικά το πιο πιθανό σενάριο είναι πως η γκάμα της Mercedes θα ξεκινά από την C-Class, ενώ τα πιο βασικά κόμπακτ μοντέλα λογικά θα είναι ηλεκτρικά με τα σήματα της EQ.

Για να δούμε τι θα δούμε σε ένα πραγματικά πολύ περίεργο μονοπάτι που διανύει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προς πώληση η Mercedes-Benz 450 SEL του Bono
H Mercedes-Benz S-Class της Mansory είναι το κάτι άλλο!
Έτσι θα είναι η νέα Mercedes C-Class All-Terrain

Advertisement