Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τελευταία νέα για την Ferrari Purosangue

Ελλάδα 13:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τελευταία νέα για την Ferrari Purosangue

ΝΕΑ

Τελευταία νέα για την Ferrari Purosangue

ΝΕΑ

Η Purosangue θα είναι το πρώτο SUV της Ferrari και κάθε νεότερη πληροφορία, έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Η Purosangue, το πρώτο SUV της ιταλικής εταιρείας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όπως φαίνεται, θα έχει εκδόσεις με δυνατούς κινητήρες V6, V8 ή V12. Ως SUV θα είναι ίσως το πιο αμφιλεγόμενο μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση κοινής πλατφόρμας με την πρόσφατα λανσαρισμένη (στα τέλη του 2019) Roma GT. «Γενικά, θα έχουμε δύο μορφές διάταξης κινητήρα: εμπρός και πίσω», εξήγησε ο Michael Leiters, επικεφαλής τεχνολογίας της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του Ferrari Purosangue προβάλλεται στις εικόνες στις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση η Roma. Η Purosangue θα μπορούσε να διατηρήσει την πολύ ωραία γραμμή του GT μοντέλου, που ξεκινούν από το χαμηλό καπό και το παρμπρίζ. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου πιθανότατα θα χρησιμοποιεί μια πιο συμβατική μάσκα από τη Roma. Στο πίσω μέρος, η πίσω πόρτα θα μπορούσε να μοιάζει περισσότερο με εκείνη του GTC4 Lusso και να δίνει περισσότερη πρακτικότητα στο SUV μοντέλο- κάτι που φυσικά και δεν έχουν συνηθίσει να σχεδιάζουν στη Ferrari.

Σύμφωνα με τον Leiters η Purosangue θα μπορεί να διατεθεί στις αγορές με ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης όπως αυτό της SF-90. Η πλατφόρμα του Purosangue είναι ικανή να φιλοξενήσει κινητήρες V6, V8 ή V12. Η Ferrari θα συνεχίσει να εξελίσσει τον κινητήρα V12 6,5 λίτρων, ωστόσο, ο συνδυασμός αυτού με μια βαριά μπαταρία δεν προτιμάται από τους μηχανικούς της μάρκας. «Για να είμαι ειλικρινής, η ηλεκτροδότηση ενός V12 σημαίνει, πιθανότατα, να δημιουργήσουμε ένα βαρύ και μεγάλο αυτοκίνητο. Οπότε, η ηλεκτροκίνηση πρέπει ιδανικά να συνδυάζεται με μικρότερους κινητήρες », δήλωσε ο Enrico Galliera, διευθυντής μάρκετινγκ της Ferrari.

Advertisement

Η Purosagne ονομάστηκε «FUV» (Ferrari Utility Vehicle) από τη Ferrari και αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο 2021 με εκτιμώμενο κόστος για την έκδοση παραγωγής που θα ξεκινά από τα €200.000 περίπου.

Advertisement