Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τεχνολογία αιχμής το νέο Audi A8

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με τεχνολογία αιχμής το νέο Audi A8

ΝΕΑ

Με τεχνολογία αιχμής το νέο Audi A8

ΝΕΑ

Στα μέσα του έτους θα μας αποκαλύψει η Audi τη νέα γενιά του A8. Η ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας θα εξοπλιστεί με πολλά τεχνολογικά στοιχεία και θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της Audi με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Σύμφωνα με την Audi το νέο A8 θα εξοπλίζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης (σε όποιες χώρες υπάρχει η υποδομή), αποτελώντας το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα έχει τη δυνατότητα να κινείται μόνο του (Level 3). Mε βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το αυτοκίνητο  θα μπορεί να κινείται αυτόνομα ακόμη και σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 100 km/h., σε υπεραστικές διαδρομές. Ο οδηγός θα πρέπει  να χει συνεχώς την επίβλεψη των συνθηκών κίνησης, ενώ το Α8 θα αποστέλλει ασύρματα δεδομένα για την αυτόνομη οδήγηση στο cloud της εταιρείας.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, σχεδιαστικά το μοντέλο παραγωγής θα βασιστεί στο πρωτότυπο Prologue που είδαμε στην έκθεση του Λος Άντζελες το 2014 και θα παράγεται στη Γερμανία, στο εργοστάσιο του Neckarsulm. Για την κατασκευή του αμαξώματος έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά από αλουμίνιο, carbon, μαγνήσιο & ατσάλι, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι έχει μειώσει το βάρος και έχει αυξήσει κατά πολύ την ακαμψία του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement