Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini SCV12: Το hypercar της Squadra Corse των 830 ίππων (+video)

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lamborghini SCV12: Το hypercar της Squadra Corse των 830 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Lamborghini SCV12: Το hypercar της Squadra Corse των 830 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Το νέο υπεραυτοκίνητο (μόνο για κίνηση σε πίστες) του αγωνιστικού τμήματος της Lamborghini (η Squadra Corse) θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2020. Η Squadra Corse Veloce «φορά» τον πιο ισχυρό ως τώρα V12 κινητήρα της Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

 

Το hypercar Lamborghini SCV12, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εξέλιξής του και τώρα είναι έτοιμο να βγει στην πίστα για την παγκόσμια πρεμιέρα του, που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020. Εξοπλισμένο με το πιο ισχυρό V12 μοτέρ (χωρίς turbo) έως σήμερα, το SCV12, είναι σχεδιασμένο από το Lamborghini Centro Stile ξεπερνά τους 830 ίππους. Για την δημιουργία του SCV12, χρησιμοποιήθηκε η τεχνογνωσία της Lamborghini Squadra Corse στο μηχανοκίνητο αθλητισμό χρησιμοποιώντας την εμπειρία από τους αγώνες για να παράγει τα υψηλότερα επίπεδα downforce (περισσότερα από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας GT3).

Advertisement
Advertisement

Το εμπρός καπό του SCV12 έχει μία διπλή εισαγωγή αέρα αλλά και μία κεντρική, που κατευθύνει τη ροή αέρα προς την εισαγωγή ram-air που βρίσκεται στην οροφή. Αυτός ο σχεδιασμός κατευθύνει τη δυναμική πίεση αέρα που δημιουργείται από την κίνηση του αυτοκινήτου για να αυξήσει τη στατική πίεση αέρα στην πολλαπλή εισαγωγής του κινητήρα, αυξάνοντας την ισχύ. Η αεροδυναμική απόδοση ενισχύεται επιπλέον από το splitter στο μπροστινό μέρος, τα πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματα και τα κατακόρυφα πτερύγια, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια ειδικά κατασκευασμένη οπίσθια πτέρυγα από ανθρακονήματα.

Αρκετές πτυχές του hypercar, έχουν αναπτυχθεί με συγκεκριμένες αγωνιστικές λύσεις από τους μηχανικούς της Squadra Corse, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου πλαισίου από ανθρακονήματα που επιτρέπει καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους, καθώς και τον καλύτερο χειρισμό και οδήγησης στις πίστες.

Advertisement

Το ελαφρύ πλαίσιο και ο κινητήρας περιλαμβάνουν ένα σειριακό εξατάχυτο κιβώτιο ως δομικό στοιχείο μέσα στο πλαίσιο, μειώνοντας το βάρος και ενισχύοντας την κατανομή βάρους. Η ανάρτηση εδράζεται στο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς χάρη στα ειδικά ανεπτυγμένα ελαστικά Pirelli που έχουν τοποθετηθεί σε ζάντες μαγνησίου (εμπρός 19 “, πίσω 20”).

Advertisement

Το SCV12 θα συναρμολογηθεί εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο Lamborghini Squadra Corse στη Sant’Agata Bolognese, ως περιορισμένη έκδοση. Οι πελάτες θα γίνουν μέλη ενός πολύ αποκλειστικού club: Θα συμμετάσχουν σε προηγμένα προγράμματα οδήγησης σε μερικές από τις πιο διάσημες πίστες του κόσμου, με την τεχνική βοήθεια μηχανικών της Squadra Corse και την ειδική καθοδήγηση του Emanuele Pirro, πέντε φορές νικητή των 24 ωρών του Le Mans.

 

Advertisement