Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tαξίδι στο χρόνο: Οδηγώντας στην Αμερική των happy days (+video)

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tαξίδι στο χρόνο: Οδηγώντας στην Αμερική των happy days (+video)

ΝΕΑ

Tαξίδι στο χρόνο: Οδηγώντας στην Αμερική των happy days (+video)

ΝΕΑ

Mία σειρά από αναπαλαιωμένα και ψηφιακά βελτιωμένα video μας δείχνουν πως ήταν η καθημερινότητα των δρόμων στην χρυσή εποχή του ’50 στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Το έχουμε δει δεκάδες φορές σε αναπαράσταση ταινιών εκείνης της εποχής. Η χρυσή εποχή της Αμερικής και η δεκαετία του ’50, η οποία άφηνε πίσω της τον πόλεμο και ανοιγόταν στην καταναλωτική μανία, ήταν ξεκάθαρα εμφανής στους δρόμους της.

Τα αυτοκίνητα όχι μόνο έγιναν αμέσως πολλά περισσότερα και αυξάνονταν εκθετικά κάθε χρόνο, αλλά υπήρξε και μία τεράστια τεχνολογική εξέλιξη.

Η νοσταλγία που καλύπτει εκείνη την εποχή έχει έρθει πολλές φορές στο σινεμά, όμως αυτή τη φορά μία ομάδα τεχνικών του video ανέλαβε να ζωντανέψει πραγματικά φιλμάκια εκείνης της εποχής.

Advertisement
Advertisement

Τα φιλμάκια αυτά τα βελτίωσε με σύγχρονες μεθόδους (είναι στα 60 fps και σταθεροποιημένα), και αφέθηκε και ο πραγματικός ήχος, έτσι ώστε να έχουμε την πιο ακριβή εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε τότε στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες.

Και αν νομίζετε ότι όλα κινούνταν στους ρυθμούς του Bullit με την Mustang να κάνει τα άλματά της στις κατηφόρες του Σαν Φρανσίσκο, μάλλον πέφτετε έξω.

Advertisement

Αυτό που εντυπωσιάζει στα συγκεκριμένα video είναι η γενικότερη τάξη και ησυχία που επικρατεί στους δρόμους, με τα αυτοκίνητα να κινούνται με σαφώς χαμηλότερες ταχύτητες από ότι τα σημερινά και τους οδηγούς να είναι πολύ πιο υποχωρητικοί στην συμπεριφορά τους.

Για τους φανατικούς φίλους των αμερικάνικων μοντέλων, τα video αυτά είναι και μία καλή ευκαιρία για ένα trivia γνώσεων καθώς μέσα από τις εικόνες περνούν διάφορα μοντέλα άλλα σημαντικά και άλλα με την δική τους ιστορία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τιμή ρεκόρ για την αυθεντική Mustang Bullitt
Η αυθεντική Bullitt Ford Mustang θα συμμετέχει στο Goodwood
Πως προστατεύονται τα πολύτιμα κλασικά αυτοκίνητα στις ταινίες; (+vid)