Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αυθεντική Bullitt Ford Mustang θα συμμετέχει στο Goodwood

Ελλάδα 8:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αυθεντική Bullitt Ford Mustang θα συμμετέχει στο Goodwood

ΝΕΑ

Η αυθεντική Bullitt Ford Mustang θα συμμετέχει στο Goodwood

ΝΕΑ

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση εκτός ΗΠΑ θα κάνει η αυθεντική Ford Mustang που οδηγούσε ο Steve McQueen στην ταινία Bullitt, καθώς θα είναι μεταξύ των αυτοκινήτων που θα συμμετέχουν στο φετινό Goodwood Festival of Speed.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά αυτοκίνητα. Κατά την παραγωγή της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα, το ένα πρωταγωνίστησε στις σκηνές της καταδίωξης και ένα δεύτερο ήταν αυτό που οδηγούσε ο Steve McQueen. Το πρώτο αποκαλύφθηκε πέρσι στο Μεξικό αλλά το δεύτερο, και για πολλούς πιο σημαντικό, ήταν εξαφανισμένο για δεκαετίες. Μετά την συμμετοχή του στην ταινία είχε αγοραστεί το 1974 και η οικογένεια που το είχε στην κατοχή της είχε φροντίσει για όλο αυτό το διάστημα να το κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ είχε αρνηθεί και την πρόταση του Steve McQueen να το αγοράσει κάποια στιγμή.

1968-ford-mustang-bullitt-original-movie-car4567654harpi640

Τελικά μια νέα πρόταση του διάσημου σταρ έγινε δεκτή φέτος με την ευκαιρία της παρουσίασης της σύγχρονης Bullitt Mustang δίπλα στην οποία βρέθηκε και το αυθεντικό μοντέλο στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Ήταν η πρώτη φορά μετά την προβολή της ταινίας που η κλασική Mustang βρέθηκε μπροστά σε κοινό. Πλέον ως καταχωρημένο κλασικό αυτοκίνητο στον αντίστοιχο φορέα των ΗΠΑ εκτίθεται σε διάφορες εκδηλώσεις και για πρώτη φορά θα βρεθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους στο Goodwood Festival of Speed που θα διεξαχθεί από τις 12-15 Ιουλίου στο West Sussex στην Αγγλία.

Advertisement
Advertisement

1968-ford-mustang-bullitt-original-movie-car4567654harpi640_1