Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ταξίδι με σκύλο στο αυτοκίνητο, τι να προσέξετε

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταξίδι με σκύλο στο αυτοκίνητο, τι να προσέξετε

ΝΕΑ

Ταξίδι με σκύλο στο αυτοκίνητο, τι να προσέξετε

ΝΕΑ

Η ώρα των διακοπών έφτασε. Έχετε κάνει service στο αυτοκίνητο, έχετε βρει πως θα απασχολήσετε τα παιδιά, έχετε μαζέψει τις αποσκευές και μένει να δείτε πως θα βολέψετε τον… Τζακ.

Advertisement
Advertisement

Το κατοικίδιό σας είναι ένα κομμάτι της οικογένειά σας και θα το πάρετε μαζί στο τόπο αναψυχής και ξεκούρασης σας.

Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε το ταξίδι, προς τον τόπο των διακοπών σας, διασκεδαστικό και χωρίς άγχος, τόσο για εσάς, όσο και για τον τετράποδο φίλο σας. Έτσι ετοιμάσαμε μία λίστα από κάποιες συμβουλές μας για να ταξιδέψετε με κατοικίδια στο αυτοκίνητο.

Πριν μπείτε όλοι στο αυτοκίνητο δείτε μερικές γενικές συμβουλές ταξιδιού:

  1. Φροντίστε το κατοικίδιο σας να έχει πάνω του τα στοιχεία του. Η πιο εύκολη λύση είναι οι μεταλλικές ταυτότητες στις οποίες πάνω τους είναι γραμμένο το όνομα του κατοικίδιου και από την άλλη το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη. Όσο αφορά όμως το ταξίδι καλό θα είναι να προσθέσετε, μια μικρή ετικέτα στην οποία να αναγράφεται η διεύθυνση αλλά και τα δικά σας στοιχεία σε περίπτωση που χρειαστούν.
  2. Το κατοικίδιο πρέπει να έχει κάνει τα απαραίτητα εμβόλια, για να είναι προφυλαγμένο από ασθένειες αλλά και ασφαλές να συναναστραφεί με ανθρώπους.
  3. Επιβεβαιώστε ότι ο χώρος διαμονής σας δέχεται κατοικίδια. Όλο και περισσότερα καταλύματα πλέον δέχονται κατοικίδια, αλλά πριν κλείσετε τις ημέρες που θα μείνετε βεβαιωθείτε πως όλα είναι εντάξει.
  4. Να έχετε πάντα μαζί ένα δοχείο με νερό. Αν δεν έχετε ειδικό… ποτήρι νερού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό ποτήρι.
Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν ξεκινήσετε θυμηθείτε, πως το ταξίδι με το αυτοκίνητο για τον σκύλο σας, μπορεί να μην είναι μία ευχάριστη διαδικασία. Εσείς πρέπει να τον κάνετε να νοιώσει ασφάλεια ώστε το ταξίδι με το αυτοκίνητο να γίνει μία όμορφη εμπειρία.

6+1 Συμβουλές

  1. Πριν αποφασίσετε να πάρετε το σκύλο στις διακοπές σας, φροντίστε να έχετε κάνει ταξίδι μαζί ξανά. Πηγαίνετε, πρώτα μαζί σε μία κοντινή απόσταση, μάθετε την συμπεριφορά του. Δείξτε του πώς να είναι ήσυχος στο αυτοκίνητο.
  2. Όταν βάζετε ή βγάζετε τον σκύλο από το αυτοκίνητο φροντίστε να είναι πάντα δεμένος. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε την πιθανότητα ατυχήματος αν ο τετράποδος φίλος σας το σκάσει.
  3. Το κλουβί και η ζώνη είναι οι ασφαλέστεροι τρόποι μεταφοράς του σκύλου. Έτσι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πεταχτεί απότομα επάνω σας ή ακόμη και να βγει έξω από το παράθυρο.
  4. Κλειδώστε τις πόρτες και μην αφήνετε να έχει το κεφάλι έξω από το παράθυρο. Είναι αρκετά επικίνδυνο να κινείστε με ταχύτητα και ο σκύλος σας να έχει το κεφάλι του έξω.
  5. Επιβάλλονται στάσεις ανά 2-3 ώρες. Αυτό βοηθάει το κατοικίδιο να μην ζαλίζεται. Φυσικά οι στάσεις χρειάζονται και για το κάλεσμα της… φύσης.
  6. Οδηγείτε με ασφάλεια και εντός του ορίου ταχύτητας. Το κατοικίδιο δεν έχει τις ίδιες αντιδράσεις με τους ανθρώπους.
  7. Τέλος μην αφήνετε το κατοικίδιο μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο και φύγετε. Αν αυτό δεν είναι εύκολο μην εγκαταλείψετε όλοι το αυτοκίνητο, για να μείνει κάποιος μαζί του.
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκύλος στο αυτοκίνητο: Έξυπνα αξεσουάρ από τη Nissan (+video)
Καλοκαιρινές διακοπές: Ταξιδέψτε με ασφάλεια και άνεση
SEAT: Κατοικίδια στο αυτοκίνητο