Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ταξιδεύοντας με ασφάλεια στην Ελλάδα

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταξιδεύοντας με ασφάλεια στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Ταξιδεύοντας με ασφάλεια στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δημιούργησαν νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αυτή τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και έχει ως αρωγό το Visit Greece. Στόχος είναι η οδική ασφάλεια Ελλήνων και ξένων οδηγών, που έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρας μας, με αποτέλεσμα την αύξηση των μετακινήσεων σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους.

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας που είναι πανελλαδικής εμβέλειας, είναι “Enjoy visiting Greece. Stay safe on the road”. Αποτελείται από έντυπο στα ελληνικά και τα αγγλικά, με συμβουλές οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς οχημάτων, σκοπεύοντας στην ευαισθητοποίησή τους και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που κατά κανόνα έχουμε πιο πολλά δυστυχήματα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας για το έτος 2013, την περίοδο 20 Ιουνίου έως και 27 Αυγούστου, οι αριθμοί προκαλούν απογοήτευση, φτάνοντας τους 211 νεκρούς, 280 σοβαρά τραυματίες και 1.949 ελαφρά τραυματίες. Αυτό σημαίνει πως 3 άτομα κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για το λόγο αυτό, το Ι.Ο.ΑΣ. στοχεύει να ενημερώσει όσους περισσότερους πολίτες μπορεί, με πέντε απλές αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικές συμβουλές για τη ζωή τους αλλά και για τη ζωή των άλλων χρηστών του δρόμου.