Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ταχύπλοο 1.600 ίππων από την Mercedes-AMG και την Cigarette Racing

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταχύπλοο 1.600 ίππων από την Mercedes-AMG και την Cigarette Racing

ΝΕΑ

Ταχύπλοο 1.600 ίππων από την Mercedes-AMG και την Cigarette Racing

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους που συμπληρώνει έντεκα χρόνια η Mercedes-AMG και η Cigarette Racing δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό ταχύπλοο 1.600 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα του σκάφους είναι 41 AMG Carbon Edition και παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση Miami International Boat Show. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση η οποία είναι εμπνευσμένη από την Mercedes-AMG GT 63 S 4-door.

Πέραν της εντυπωσιακής βαφής που έχουν και οι δύο δημιουργίες ένα επίσης κοινό στοιχείο είναι η προσπάθεια για μείωση του βάρους. Έτσι όπως και στην GT 4-door αντίστοιχα και στο σκάφος της Cigarette έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και ελαφριών υλικών που βοηθούν στη δημιουργία ενός ελαφριού συνόλου με ζωντάνια και νεύρο στους ελιγμούς με υψηλές ταχύτητες.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο ταχύπλοο GT R Performance του 2017, οι τεχνικοί της Cigarette Racing έχουν καταφέρει να μειώσουν κατά 250 κιλά το συνολικό βάρος ενώ την ίδια στιγμή έχουν αυξήσει την στρεπτική ακαμψία του νέου μοντέλου που φθάνει τα 12,5 μέτρα σε μήκος.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς του 41 AMG Carbon Edition προέρχεται από τέσσερις εσωλέμβιους κινητήρες Mercury Racing 400R που φθάνουν συνολικά τους 1.600 ίππους προσφέροντας μια τελική ταχύτητα της τάξης των 142 km/h. Πρόκειται για μια εξαιρετική επίδοση με το δεδομένο μάλιστα πως αυτή η ταχύτητα μπορεί να επιτευχθεί φιλοξενώντας συνολικά οκτώ επιβάτες στο σκάφος ενώ η συνολική χωρητικότητα μπορεί να φθάσει έως και τους είκοσι επιβάτες.

Όσο για την Mercedes-Benz η σφραγίδα της υπάρχει στο συνολικό στυλ καθώς μεγάλο μέρος του σχεδιασμού τόσο εξωτερικά όσο και στην εσωτερική διαμόρφωση και διακόσμηση έχει γίνει από τους σχεδιαστές της γερμανικής εταιρίας.

Advertisement