Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tα Volvo σε ενημερώνουν για κίνδυνο μπροστά!

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα Volvo σε ενημερώνουν για κίνδυνο μπροστά!

ΝΕΑ

Tα Volvo σε ενημερώνουν για κίνδυνο μπροστά!

ΝΕΑ

Εκεί ψηλά, στην μεγάλη πολυτελή κατηγορία, τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν αρκεί να κατασκευάζεις όμορφα, ποιοτικά και ασφαλή αυτοκίνητα, πρέπει να παρουσιάζεις διαρκώς κάτι το καινούργιο. Η Volvo έχει… πιάσει το νόημα και είναι έτοιμη να λανσάρει αναβαθμισμένες εκδόσεις για τα τρία μοντέλα της οικογένειας 90, τα S90, V90 και XC90.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Αρχίζοντας από τους κινητήρες, ο 2λιτρος diesel D3 (με ισχύ 150 ίππων) συνδυάζεται με δύο νέα 6τάχυτα κιβώτια, αυτόματο και μηχανικό. Και τα δύο προσφέρουν μεικτή κατανάλωση 4,3 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 114 g/km, ενώ πλέον επιτρέπουν στην έκδοση D3 να συνδυαστεί προαιρετικά και με τετρακίνηση.

Η Volvo δίνει ως γνωστόν μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια, παθητική και ενεργητική. Δύο νέα συστήματα – τα οποία αποτελούν μέρος των δυνατοτήτων συνδεσιμότητας – θα λανσαριστούν αρχικά σε Σουηδία και Νορβηγία, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές. Πρεμιέρα στα S90, V90, XC90 κάνουν τα Slippery Road Alert και Hazard Light Alert, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία cloud για να μεταδίδουν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο χρήσιμες πληροφορίες.

Advertisement
Advertisement

volvo-90-series-updates-3

Το Slippery Road Alert ειδοποιεί τον οδηγό για ολισθηρό οδόστρωμα μπροστά, συλλέγοντας με ανώνυμο τρόπο δεδομένα από άλλα αυτοκίνητα που έχουν περάσει από το δρόμο. Ομοίως, το Hazard Light Alert ενημερώνει για αυτοκίνητα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (έξω όμως από το οπτικό πεδίο του οδηγού) και έχουν ενεργοποιήσει τα φώτα alarm. Έτσι ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να φρενάρει έγκαιρα. Στον τομέα της συνδεσιμότητας των smartphone, το σύστημα των μεγάλων Volvo είναι συμβατό πλέον και με το Android Auto, πέρα από το Apple CarPlay.

Τα αναβαθμισμένα μοντέλα θα μπουν στην παραγωγή άμεσα, ενώ για τα S90/V90 θα είναι διαθέσιμη μία νέα καφέ απόχρωση.

Advertisement

volvo-90-series-updates-5