Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα θηριώδη Audi SQ5 και RS5 της ABT στη SEMA

Ελλάδα 22:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα θηριώδη Audi SQ5 και RS5 της ABT στη SEMA

ΝΕΑ

Τα θηριώδη Audi SQ5 και RS5 της ABT στη SEMA

ΝΕΑ

Δύο εντυπωσιακά Audi SQ5 και RS5 θα παρουσιάσει η ABT στην έκθεση βελτιώσεων SEMA στο Λας Βέγκας.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η δημιουργία ακόμα πιο extreme εκδόσεων που βασίζονται στα ήδη κορυφαία μοντέλα της Audi δεν είναι κάτι άγνωστο για την ΑΒΤ. Αυτή τη φορά ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων θα παρουσιάσει στην έκθεση SEMA δύο ακόμα πιο εκρηκτικές εκδοχές των Audi SQ5 και RS5.

Το SUV υψηλών επιδόσεων της ΑΒΤ είναι εφοδιασμένο με ένα body kit που περιλαμβάνει νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, προεκτάσεις θόλων και πλαϊνές ποδιές καθώς και μια μεγάλη πίσω αεροτομή και νέα εξάτμιση. Αρκετές λεπτομέρειες του αισθητικού πακέτου είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τροχοί 22 ιντσών. Ωστόσο η βελτίωση του SQ5 δεν σταματά μόνο στο αισθητικό κομμάτι καθώς ο 3λιτρος υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας έχει λάβει την κατάλληλη φροντίδα ώστε η ισχύς να ανέβει από τους 360 στους 420 ίππους και η ροπή από τα 51 στα 56 χλγμ.

abt-audi-rs5-r4654harpi640

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχες επεμβάσεις έχουν γίνει και στο RS5, με την συγκεκριμένη έκδοση της ABT που ονομάζεται RS5-R να έχει προγραμματιστεί για παραγωγή σε μόλις 50 αντίτυπα. Χαρακτηριστική της είναι η ματ Nardo Grey απόχρωση, οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης από το ίδιο υλικό. Την υπογραφή της ABT φέρουν οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις καθώς και η αντιστρεπτική. Η ισχύς του RS5-R έχει ανέβει από τους 450 στους 510 ίππους και η ροπή από τα 61,2 στα 69,3 χλγμ.

abt-audi-rs5-r4654harpi640_1