Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα τετρακίνητα Audi έγιναν 6 εκατ!

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα τετρακίνητα Audi έγιναν 6 εκατ!

ΝΕΑ

Τα τετρακίνητα Audi έγιναν 6 εκατ!

ΝΕΑ

Η λέξη quattro έχει ταυτιστεί με τη γερμανική μάρκα, συμβολίζοντας τα μοντέλα της με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η Audi έχει κάθε λόγο να γιορτάζει, αφού μόλις παρήχθη το 6.000.000ό αυτοκίνητο με τετρακίνηση. Πρόκειται για ένα SQ5 3.0 TDI quattro, το οποίο βγήκε από το εργοστάσιο του Ίνγκολσταντ και προορίζεται για μία οικογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το πόσο δημοφιλή είναι τα μοντέλα quattro στους πελάτες της μάρκας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε 1,5 έτος (από το Φεβρουάριο του 2013 έως σήμερα) η παραγωγή των τετρακίνητων Audi αυξήθηκε κατά 1 εκατ, από τα 5 στα 6. Το 2013 σχεδόν τα μισά Audi από όσα πουλήθηκαν (44%) ήταν εφοδιασμένα με την τετρακίνηση quattro. Το δημοφιλέστερο μοντέλο ήταν το Q5, με το A4 να ακολουθεί. Οι αγορές όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση για τα Audi Quattro είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρωσία και η Μέση Ανατολή.

Συνολικά, στη γκάμα της Audi υπάρχουν σήμερα σχεδόν 170 συνδυασμοί quattro με διαφορετικά αμαξώματα, κινητήρες και κιβώτια. Ορισμένα μοντέλα, τα Q7, R8, A4 allroad, A6 allroad – όπως βέβαια και τα S/RS – διατίθενται αποκλειστικά με τετρακίνηση quattro. Το θρυλικό Audi quattro παρουσιάστηκε το 1980 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Αν και προοριζόταν για παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό, κατασκευαζόνταν μέχρι το 1991.

Advertisement
Advertisement