Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα σχέδια της Hyundai για την αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα σχέδια της Hyundai για την αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Τα σχέδια της Hyundai για την αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Η Hyundai σκέφτεται σοβαρά το λανσάρισμα μέσα στα επόμενα χρόνια ενός αυτόνομης οδήγησης οχήματος, όπερ και η συνεργασία της με την εταιρεία Aptiv, γνωστή στους περισσότερους ως Delphi Automotive.

Advertisement
Advertisement

 

Θέλοντας να προλάβει τις τεχνολογικές εξελίξεις επάνω στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης και ακολουθώντας άλλους κατασκευαστές (Jaguar Land Rover, BMW, Mercedes-Benz), η Hyundai ανακοίνωσε ότι από το 2020 ξεκινά συνεργασία με την Aptiv, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για οχήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και 5, τα οποία λογικά θα εμφανιστούν το 2022, με βασικούς πελάτες τις εταιρείες διαχείρισης στόλων οχημάτων και «ρομποτ-ταξί», αλλά και ορισμένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της εταιρείας που δημιουργείται τώρα, στην οποία καθένας από τους εταίρους κατέχει το 50%, είναι τα νέα αυτά συστήματα να είναι διαθέσιμα σε αυτοκινητοβιομηχανίες, διαχειριστές στόλων και «ρομποτ-ταξί» μέχρι το 2022. Προκειμένου να «πιάσει» αυτόν τον στόχο, η εταιρεία θα ξεκινήσει να δοκιμάζει τα πλήρως αυτόνομα συστήματά της μέσα στο 2020. Οι δύο μέτοχοι, κατέχουν ισόποσο ποσοστό 50-50, ενώ η αξία της επένδυσή τους φτάνει συνολικά τα 4 δισ. δολάρια με τη Hyundai και τις υπόλοιπες εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο (Kia, Hyundai Mobis) να προσφέρει 1,6 δισ. δολάρια σε μετρητά, όπως επίσης την τεχνολογία της, τις πηγές του τμήματος R&D και πρόσβαση στην IP της.