Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 419…

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 419…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 419…

ΝΕΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αλλαγές και οι προσθήκες στο χώρο του αυτοκινήτου, τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε νέες εταιρείες. Το 2024 θα είναι πολύ… καυτό σε ειδήσεις!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Δύσκολη θα έλεγα, αν σκεφτούμε μόνο και μόνο, τι έχουμε να… τραβήξουμε στην Αθήνα με την κίνηση στους δρόμους.

Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση χειροτερεύει ενώ αν στην, ούτος η άλλως δύσκολη καθημερινότητα, προσθέσουμε και την κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι έχει να γίνει.

Με λίγα λόγια, όσοι μπορούμε δεν χρειάζεται να πάρουμε τα οχήματά μας αυτές τις ημέρες, γιατί είναι σίγουρο πως θα ταλαιπωρηθούμε αλλά και θα εκνευριστούμε.

Advertisement
Advertisement

Κινέζοι και… Formula 1

Μαζί με την… κάθοδο των αγροτών διαπιστώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα και την «κάθοδο» των Κινέζων! Ολοένα και περισσότερα brands κάνουν την εμφάνισή τους και όπως φαίνεται δείχνουν πως θα καταφέρουν να διεισδύσουν στην ελληνική αγορά. Για φέτος αναμένουμε να δούμε σχεδόν 10 νέες μάρκες…

Στα της Formula 1, αυτό που… φοβόμασταν έγινε και τελικά θα πληρώνουμε για να βλέπουμε ζωντανά το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Όχι πως είναι κακό, καθώς θα υπάρχουν περισσότερες παροχές, αλλά γιατί πολλοί αδυνατούν να πληρώνουν 2 ή ακόμα και 3 πλατφόρμες (Cosmote, Nova). Σε κάθε περίπτωση όλα έχουν την τιμή τους, οπότε αν οι παροχές είναι καλές μαζί και το αποτέλεσμα, τότε… χαλάλι στα χρήματα που θα δώσουμε.

Advertisement

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Πάντα ξεχνάμε την καλή τύχη την επόμενη μέρα, αλλά θυμόμαστε την… κακή τύχη μέχρι τον επόμενο χρόνο.


 

Οι διοργανωτές των εκθέσεων «Αυτοκίνηση» και «Mobility» ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται για την διεξαγωγή μίας μεγάλης έκθεσης του κλάδου που θα ονομάζεται Εκθεση Αυτοκινήτου Auto Athina 2024. Η συγκεκριμένη είναι προγραμματισμένη για το χρονικό διάστημα 5-13 Οκτωβρίου (press day στις 4 Οκτωβρίου) στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα θυμίσει τις παλιές καλές εποχές του κλάδου.


 

Ένα νέο automotive group έρχεται πολύ σύντομα στην Ελλάδα και αναλαμβάνει Country Manager ένας γνώριμος και με μεγάλη εμπειρία από την πιάτσα του αυτοκινήτου, ο Γιάννης Πετούλης. Ο λόγος για την SEEAG η οποία έχει παρουσία σε 10 χώρες της κεντρικής Ευρώπης και είναι αποκλειστικός εισαγωγέας γνωστών μάρκων όπως, KIA, Volvo, Geely, SsangYong. Πρόσφατα εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα της εταιρείας Lynk&Co η οποία θα ξεκινήσει και αυτή να διαθέτει αυτοκίνητα στην Ελλάδα από τον ερχόμενο Μάιο. Αρχικά θα φέρει ένα SUV με κινητήρα Plug-in hybrid και αργότερα ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Να σημειώσουμε πως η έδρα βρίσκεται στην Σουηδία και η κατασκευή των μοντέλων της γίνεται στην Κίνα.


 

Όπως έχουμε αποκαλύψει με σχετικό άρθρο στο Newsauto, τα επιβατικά της BYD, θα έρθουν στην Ελλάδα από τον Όμιλο Σφακιανάκη. Προς το παρόν περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για να επιβεβαιωθεί η είδηση με τη βούλα. Όπως μαθαίνουμε από πληροφορίες, τις οποίες δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε, οι δύο πρώτες αντιπροσωπείες θα βρίσκονται στο Μαρούσι και στο Αιγάλεω. Συγκεκριμένα η πρώτη αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στο Μαρούσι θα είναι η παλιά Opel (κοντά στο δαχτυλίδι), ενώ στο Αιγάλεω θα αντικαταστήσει την Skoda-Σφακιανάκης που αυτή τη στιγμή έχει έδρα στη λεωφόρο Αθηνών 173.


 

Μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου σταματά η συνεργασία της Skoda – Kosmocar με την αντιπροσωπεία της Skoda – Σφακιανάκης που βρίσκεται στη λεωφόρο Αθηνών 173 στο Αιγάλεω.


 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) οι πωλήσεις οχημάτων και η μεταβολή (σε μονάδες) από Ιανουάριο 2023 σε Ιανουάριο 2024 είχε ως εξής:

Επιβατικά: 10.532 σε 12.762 (+21,2%)
Φορτηγά: 1.090 σε 1.169 (+7,2%)
Λεωφορεία: 28 σε 47 (+67,9%)


 

Μερίδιο που άγγιξε το 54,7% απέσπασαν τα SUV στην Ελλάδα τον Ιανουάριο. Αντίστοιχα τον περυσινό αντίστοιχο μήνα ήταν στο 47,9%.


Η πιο δημοφιλής κατηγορία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο ήταν το Segment B με ποσοστό 57,2%. Αναφορικά με την πιο δημοφιλή υποκατηγορία, η B-SUV σάρωσε με ποσοστό 28,6%.


Στο 9,8% έφτασαν οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και PHEV (Plug-in hybrid) στην Ελλάδα, από το 6,8% που ήταν τον Ιανουάριο του περυσινού έτους.


Ο Θανάσης Βαμβακάς είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του τμήματος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στον Όμιλο Eunice. Ο συγκεκριμένος Όμιλος, δραστηριοποιείται στην έρευνα, εξέλιξη και κατασκευή (στην Ελλάδα) φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, ανεμογεννητριών κ.λπ.


Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία Automech έχει αναλάβει ο Βασίλης Παπαναστασίου, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τον κλάδο του αυτοκινήτου. Να σημειώσουμε πως η Automech δραστηριοποιείται στην συντήρηση, επισκευή και φανοποιεία αυτοκινήτων, με τον όγκο εργασιών να αγγίζει τα 15.000 οχήματα το χρόνο.


 

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου θα… κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Newsauto. Αναμένουμε να μάθουμε τον τυχερό που θα κερδίσει το φλουρί αλλά και το… δώρο που θα πάρει!


 

Η Nissan Νικ. Ι, Θεοχαράκης γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργία της με μία… επετειακή προσφορά που αφορά σε 100 υβριδικά Nissan Juke, τα οποία θα διαθέσει με έκπτωση 6.000 ευρώ.


Στον ΑΝΤ1+ (συνδρομητική πλατφόρμα) θα μεταδίδονται οι αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1. Επιπλέον και σύμφωνα με ανακοίνωση του καναλιού θα μεταδίδονται οι αγώνες σε ετεροχρονισμένη μετάδοση και στο ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1. Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι ο Τάκης Πουρναράκης ενώ την εκπομπή «Formula 1 Show» θα επιμελούνται οι, Τάκης Πουρναράκης, Πάνος Σεϊτανίδης και Μαρία Θωμά.


Το… αδιαχώρητο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες τόσο στον χώρο των logistics όσο και στον χώρο που αποθηκεύονται (προσωρινά) σε ντάνες στο λιμάνι του Πειραιά, τα καινούργια αυτοκίνητα.


Από τον Απρίλιο θα μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες που τις έχουν «καταθέσει» (πλέον γίνεται ηλεκτρονικά) και να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 130.000 «παρκαρισμένα» επιβατικά.


Δημοσιογραφική εκδήλωση για το νέο της μοντέλο με την ονομασία Crosstrek ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Subaru και συγκεκριμένα την Τετάρτη 6 Μαρτίου.


Το νέο YoYo XEV παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στους δημοσιογράφους ο Όμιλος Σπανός που εισάγει και διανέμει το συγκεκριμένο όχημα στην ελληνική αγορά. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα όχημα πόλης που κατασκευάζεται στην Κίνα.


Στις 8 Φεβρουαρίου παραδόθηκαν πέντε αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD στον Δήμο Περιστερίου. Τα συγκεκριμένα έχουν χωρητικότητα 55 άτομα και η εισαγωγή – διανομή τους, γίνεται από την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος.


Την Toyota Ελλάς βράβευσε την περασμένη εβδομάδα η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την πολυετή στήριξή της στο Παραολυμπιακό Κίνημα. Το βραβείο παρέλαβε η Communications Manager Κλαίρη Χατζηγιάννη από τον Παραολυμπιονίκη και μέλος του Start Your Impossible team της Toyota, Αντώνη Τσαπατάκη.


Χορηγός του μοναδικού αγώνα ορεινού τριάθλου 11th XTERRA Greece που θα διεξαχθεί στη Βουλιαγμένη το διάστημα 26-28 Απριλίου θα είναι η Jeep. Η φετινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα αποτελεί μέρος του World Cup για το 2024 και θα φιλοξενήσει κορυφαίους αθλητές απ’ όλον τον κόσμο.


 

Ένα προχωρημένο για τα ελληνικά δεδομένα video δημιούργησε η αγωνιστική ομάδα Χαλκιάς Racing Team με ηθοποιούς από το «Ευτυχισμένοι Μαζί». Σε μόλις τρεις ημέρες την ταινία μικρού μήκους παρακολούθησαν πάνω από 140.000 άτομα.

 


Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Skoda Club Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο Λουτράκι. Πρόκειται για το πρώτο event της χρονιάς το οποίο στηρίζουν οι εταιρείες, Kosmocar, Seajets και Kumho.


Η Ελληνική Αστυνομία πρόσθεσε στο στόλο των οχημάτων της 44 καινούργιες μοτοσικλέτες Suzuki V-Strom 650, οι οποίες θα επιχειρούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη.


Στην έκθεση σκαφών στο Μαϊάμι η Yamaha παρουσίασε τον πρώτο κινητήρα υδρογόνου για σκάφη αναψυχής. Σύμφωνα με την ίδια το πρωτότυπο θα δοκιμαστεί το ερχόμενο καλοκαίρι…


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 168.800
2. Trcoff: 72.300
3. Tractiongr: 31.500
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 20.300
6. Carotogr: 15.300
7. CarGuysGr: 14.600
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.430
9. Autobeat: 5.930
10. Newsauto: 5.470
11. George Sargiannidis: 5.210
12. 4Τροχοί: 4.550
13. Auto Τρίτη: 3.710
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.950
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/2/2024 (10:00)