Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 417…

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 417…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 417…

ΝΕΑ

Πλειστηριασμός σε περιοδικό, αλλαγές σε υψηλόβαθμα στελέχη, ψηλές πωλήσεις ακόμα και Jigger πίσω από αγωνιστικό αυτοκίνητο. Απ’ όλα έχει αυτή την εβδομάδα η πιάτσα!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Σίγουρα καλή θα είναι από πλευράς θερμοκρασίας, με τα 20άρια και την ηλιοφάνεια να δημιουργούν ένα ανοιξιάτικο κλίμα. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά για πότε κρύωσε ο καιρός, πότε έριξε λίγο… χιονάκι και πότε όλο αυτό το σκηνικό μας αποχαιρέτησε, ούτε που το πήραμε χαμπάρι.

Όσο πάντως και να λατρεύουμε το καλοκαίρι, χρειάζεται και ο χειμώνας και ευελπιστούμε να επιστρέψουμε σύντομα στο… κρύο.

Το σίγουρο είναι πως όσο οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές τόσο υψηλές παραμένουν οι θερμοκρασίες και στην πιάτσα του αυτοκινήτου, κάτι που θα διαπιστώσετε από την σημερινή θεματολογία.

Δεν μας ξεφεύγει τίποτα….

Βόμβα και… αλλαγές

Advertisement
Advertisement

Η είδηση πάντως του πλειστηριασμού για μεγάλο περιοδικό αυτοκινήτου είναι σίγουρο πως θα μας προβληματίσει αλλά και θα θορυβήσει την πιάτσα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε λίγες ημέρες ακόμα υπομονή για να μάθουμε πού και σε ποιον θα καταλήξει ο τίτλος του περιοδικού…

Από εκεί και πέρα βλέπουμε και πάλι πως υπάρχουν αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, άρα έχουμε να μάθουμε και νέα ονόματα στο χώρο σύντομα. Μην ξεχνάμε πως περιμένουμε σύντομα τη νέα PR στην Toyota, πλέον νέα Marketing στη Mazda και πάει… λέγοντας.

Από την πλευρά τους οι πωλήσεις συνεχίζουν να πηγαίνουν αρκετά καλά έχοντας ανοδική τάση η οποία και διατηρείται. Για όσους συνεχίζουν να γκρινιάζουν καλό θα είναι να γυρίσουν σχεδόν 10 χρόνια πίσω και να θυμηθούν την καταστροφή που υπέστη ο κλάδος.

Άρρωστο…

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό.


 

Advertisement

Σε πλειστηριασμό βγαίνει την επόμενη Δευτέρα (12 Φεβρουαρίου) μεγάλο περιοδικό αυτοκινήτου. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλοι εκδοτικοί Όμιλοι προκειμένου να το αποκτήσουν. Να σημειώσουμε πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα χρέη και οι οικονομικές υποχρεώσεις του περιοδικού είναι μεγάλες και για να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός θα πρέπει να δοθούν χρήματα από την πλευρά της εκδότριας εταιρείας, κάτι που θεωρείται απίθανο, απ’ όσους γνωρίζουν την… πιάτσα.


 

Με άνοδο 21,3% έκλεισε ο Ιανουάριος για την αγορά του αυτοκινήτου, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά ταξινομήθηκαν 12.773 μονάδες ενώ 38 ήταν οι μάρκες που διέθεσαν έστω και ένα επιβατικό όχημα. Οι μοναδικές που κατάφεραν να ξεπεράσουν το ψυχολογικό όριο των 1.000 πωλήσεων ήταν οι, Toyota, Peugeot και Citroen.


Οι 20 κορυφαίες σε πωλήσεις εταιρείες αυτοκινήτου την Ελλάδα τον Ιανουάριο είχαν ως εξής:

1 Toyota 1.954
2 Peugeot 1.294
3 Citroen 1.278
4 Suzuki 927
5 Opel 920
6 Hyundai 805
7 VW 574
8 BMW 529
9 Skoda 500
10 Nissan 457
11 Audi 430
12 MG 418
13 KIA 417
14 Fiat 387
15 Ford 313
16 Mercedes 252
17 Mazda 197
18 Jeep 145
19 Renault 140
20 Dacia 105


 

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της φετινής Formula 1. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι αγώνες θα μεταδίδονται από τον ΑΝΤ1 και τον ΑΝΤ1+, ωστόσο ορισμένα γκραν πρι που θα μεταδίδονται από το ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1 ενδεχομένως να μην είναι live. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για να μάθουμε ακριβώς τον τρόπο μετάδοσης.


Η Μαρία Σπανού (του Ομίλου Σπανός) σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις και ακόμα πιο σπάνια φωτογραφίζεται. Παρ’ όλα αυτά ο φακός του Newsauto την απαθανάτισε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της νέας μάρκας SERES, την οποία εισάγει και διανέμει η εταιρεία που διαχειρίζεται με τον αδερφό της, Γιώργο Σπανό. Στη φωτογραφία με τον δικό μας Τάκη Τρακουσέλλη (αριστερά στη φωτό) .


Την πρώτη της εμφάνιση σε δημοσιογράφους (δημοσιογραφική παρουσίαση Mitsubishi ASX και Colt) έκανε η νέα Human Resources Director στον όμιλο επιχειρήσεων Σαρακάκη, Ιωάννα Αλεξία Μπέτση. Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη ανάλαβε καθήκοντα HR από τον περασμένο Νοέμβριο.


Η Marketing Communications Manager της Mazda, Μαρία Κατσαρέα, έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την εταιρεία που εισάγει και διανέμει τα ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Το επαγγελματικό της μέλλον δεν θα έχει να κάνει με το χώρο του αυτοκινήτου αλλά με τις υπηρεσίες. Να θυμίσουμε πως στον κλάδο του αυτοκινήτου ήταν τα τελευταία 24 χρόνια, όπου πέρασε από τρεις εταιρείες.

2000-2005 Fiat Auto Hellas (Lancia)
2005-2019 Όμιλος Σαρακάκη (Honda & Mitsubishi)
2019-2024 Όμιλος Συγγελίδη (Mazda)


 

Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου το ετήσιο συνέδριο του δικτύου επίσημων διανομέων της Citroen.


Στην BMW Βελμάρ παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες η πρώτη i5M60 των 600 ίππων…


Δημοσιογραφική εκδήλωση για τα νέα ASX και Colt διοργάνωσε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mitsubishi. Περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι έδωσαν το παρών και είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα νέα μοντέλα που είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.


Παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού SERES 5, από τον Όμιλο Σπανό. Πρόκειται για μία νέα μάρκα που μέχρι τέλος του έτους θα εξυπηρετεί πελάτες από 7 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Η κεντρική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας στο Χαλάνδρι.


Την πρώτη του εμφάνιση ως μέλος της ομάδας του Ομίλου Σπανός έκανε ο Νίκος Ταγκούλης. Όπως έχουμε γράψει, έχει το management των νέων εταιρειών που εκπροσωπεί o Όμιλος Σπανός και τον είδαμε στην παρουσίαση της μάρκας SERES.


Για δεύτερη συνεχή χρονιά η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda θα στηρίξει τον ποδηλατικό αγώνα L’Étape Greece by Tour de France που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στις 6 Απριλίου.


Το VW Amarok ψηφίστηκε ως το καλύτερο «4×4 & Pick-up» από την κριτική επιτροπή του «Women’s Worldwide Car of the Year». Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από 75 γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο ξεχώρισε το εν λόγω μοντέλο. Να σημειώσουμε πως από την Ελλάδα ψηφίζει η Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη.


 

Στην Κρηστώνη του νομού Κιλκίς (6ο χλμ. Κιλκίς – Θεσσαλονίκης) ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα ακόμα ΚΤΕΟ της αλυσίδας Autovision. Πρόκειται για το 54ο του συγκεκριμένου δικτύου ιδιωτικών ΚΤΕΟ.


 

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo ΕΧ30 θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν οι έλληνες δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εισαγωγικής εταιρείας την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.


 

Η Traction Rally Team που θα υποστηρίζεται από την CYCLON είναι μία νέα αγωνιστική ομάδα που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της και θα βλέπουμε από φέτος στους ελληνικούς αγώνες. Το αυτοκίνητο που θα έχει στο δυναμικό της είναι ένα Ford Fiesta Rally3 και όπως θα δείτε και στο σχετικό video, την ανακοίνωση έκαναν οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Κώστας Στεφανής, σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το STAR Channel και στην εκπομπή Traction.


 

Στην Αίγινα έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου περισσότερα από 50 μέλη με 33 Jet Ski του Jetski Athens Club.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 167.600
2. Trcoff: 72.000
3. Tractiongr: 31.400
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 20.100
6. Carotogr: 15.300
7. CarGuysGr: 14.600
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.390
9. Autobeat: 5.830
10. Newsauto: 5.460
11. George Sargiannidis: 5.150
12. 4Τροχοί: 4.540
13. Auto Τρίτη: 3.700
14. Panos Seitanidis: 2.460
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.930
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 5/2/2024 (21:00)