Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 415…

Ελλάδα 5:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 415…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 415…

ΝΕΑ

Σφαίρα… δείχνει πως πάει η αγορά του αυτοκινήτου με το καλημέρα του νέου έτους. Χαμόγελα στον κλάδο για την πορεία των πωλήσεων αλλά και προβληματισμός για τους επαγγελματίες εργαζόμενους που αποχωρούν για να ασχοληθούν με κάτι…. άλλο, πιο κερδοφόρο.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Το τσουχτερό κρύο έκανε ήδη την εμφάνισή του και ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει πέσει χιόνι και οι περισσότεροι από εμάς αναρωτιόμαστε πότε θα δούμε καμιά άσπρη.. μέρα (από χιόνι) ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Το συνηθίσαμε άλλωστε τα τελευταία χρόνια οπότε το… αναμένουμε.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς τέτοιες καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τον τρόπο οδήγησης, όχι μόνο όταν έχουμε χιόνια αλλά και όταν βρέχει. Σε αυτό να προσθέσουμε και τα ελαστικά που τα περισσότερα θέλουν… αλλαγή και αποτελούν κίνδυνο για όλους μας.

Advertisement
Advertisement

Μισθοί, συντάξεις και… λογοκρισία

Στα δικά μας τώρα (τα της… πιάτσας), δυστυχώς διαπιστώνουμε πως ενώ η αγορά πάει καλύτερα, ο επαγγελματικός κλάδος (εννοώντας τους εργαζόμενους) δεν πάει και τόσο καλά. Αν εξαιρέσουμε ένα ποσοστό επιχειρήσεων, οι μισθοί που «παίζουν» δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με βασικό μισθό ή το πολύ με 1.000 ευρώ.

Δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν οι εργοδότες με αποτέλεσμα όσο περνά ο καιρός να πέφτει η ποιότητα των υπηρεσιών και όσοι αξίζουν να εγκαταλείπουν τον κλάδο για κάτι καλύτερο. Όσο δεν το αντιλαμβάνονται τόσο κακό κάνει αυτό στην πιάτσα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν εξαιρέσεις και με μισθολογικές απολαβές ιδιαίτερα υψηλές.

Advertisement

Μόνο τυχαίο θα έλεγε δεν είναι το γεγονός, πως αντί να βλέπουμε νέο αίμα, συναντούμε πρώην επαγγελματίες που έχουν συνταξιοδοτηθεί

Την ίδια ώρα η λογοκρισία πάει… σύννεφο και μάλιστα παίζουν περιπτώσεις που κάποιοι έχουν μπερδέψει τον δημοσιογράφο με τον υπάλληλο τους.

Advertisement

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οι άνθρωποι που είναι αληθινοί να ξέρετε πως δεν αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους


 

Με αύξηση 52,9% «τρέχει» η αγορά του αυτοκινήτου το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ήδη έχουν ταξινομηθεί πάνω από 6.200 μονάδες. Μέχρι στιγμής του TOP10 έχει ως εξής:

1. Toyota 1.133
2. Suzuki 587
3. Peugeot 522
4. Hyundai 517
5. Citroen/DS 474
6. Skoda 360
7. KIA 309
8. VW 304
9. Audi 289
10. Opel 271


 

Όπως είχαμε γράψει, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο Συνέδριο της Opel. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής των εταιρειών Peugeot, Citroen, DS και Opel του Ομίλου Συγγελίδη, Πέτρος Πιπερίδης ο οποίος καλωσόρισε τους νέους διανομείς στο δίκτυο Opel και έθεσε τους νέους πρωταγωνιστικούς στόχους που έχει η μάρκα για την ελληνική αγορά.


Η Κλαίρη Χατζηγιάννη έχει επιστρέψει στο γραφείο Τύπου της Toyota Hellas μετά την πρόσφατη λήξη συνεργασίας της εταιρείας (τέλη του 2023) με την Μαρία Ηλιοπούλου.

 


 

Τα 54ά γενέθλια του γιόρτασε με φίλους ο Πάρις Ποντίκας την περασμένη εβδομάδα. Να θυμίσουνε πως ο Πάρις Ποντίκας  μας ενημερώνει για το αυτοκίνητο από την ΕΡΑ Σπορ και το Πρώτο Πρόγραμμα.


Αποχώρησε από το gocar.gr ο έμπειρος Αλέξης Γαλανόπουλος. Προς το παρόν δεν έχει μετακομίσει σε κάποιο άλλο δημοσιογραφικό «μαγαζί» και όπως μαθαίνουμε ενδέχεται να μην τον δούμε στην πιάτσα ούτε στο μέλλον.


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την περασμένη ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε. (Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος). Όπως μας έγινε γνωστό το 50-60% της τιμής των καυσίμων που πωλούνται στην Ελλάδα είναι φόροι


Ο κλέψας… του κλέψαντος ισχύει για ένα σημαντικό ποσοστό πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα πολλά πρατήρια βάζουν μικρότερη ποσότητα καυσίμου απ’ όσο αναγράφεται στην αντλία…


Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Quattroruote Τρύφωνας Αλεξόπουλος διατηρεί το κανάλι CarGuysGr στο YouTube. Πρόσφατα ξεκίνησε και ένα νέο project με ταξιδιωτικά. Η αρχή έγινε με ταξίδι στις Πρέσπες…


Το είδαμε και αυτό στην Ελλάδα. Όχι μία αλλά δύο Maserati Ghibli νεκροφόρες!


Το ράλι Ντακάρ ολοκληρώθηκε και η Audi με το RS Q e-tron και πλήρωμα του Carlos Sainz – Lucas Cruz κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των αυτοκινήτων μετά από 7.900 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Όπως βλέπετε το RS Q e-tron είναι ένα εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο που βγάζει μάτια! Δεν θα μας φαινόταν περίεργο αν το έφερνε να δούμε από κοντά η ελληνική εισαγωγική εταιρεία που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εκπλήξεις (πρόσφατα είχε φέρει το ένα και μοναδικό πρωτότυπο Grandsphere στο Golden Hall)!


Ο Νίκος Ταγκούλης έχει αναλάβει εδώ και μερικές εβδομάδες το management των νέων εταιρειών που εκπροσωπεί και θα εκπροσωπήσει στο μέλλον ο Όμιλος Σπανός (π.χ. SERES)


Πάνω από 2.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αριθμεί η ΔΕΗ blue σε όλη την Ελλάδα. Να σημειώσουμε πως όλες οι φορτίσεις πραγματοποιήθηκαν με 100% πράσινη ενέργεια, προερχόμενη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


Εντυπωσιακή ήταν η πτώση τιμής του Tesla Model Y, όπως έκανε γνωστό η εισαγωγική εταιρεία. Συγκεκριμένα το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας έπεσε τα 34.990 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης).


Ο Μωρρίς Σιακής, παλιός γνώριμος στο χώρο του αυτοκινήτου, έχει δημιουργήσει το δικό του διαδικτυακό χώρο. Σε αυτόν μπορεί ο καθένας να μάθει για τον ίδιο αλλά κυρίως για τα βιβλία που έχει γράψει και εκδώσει από το 2008. Η σελίδα του στο διαδίκτυο είναι η εξής: https://morriscripta.wixsite.com


Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαινισμένη αντιπροσωπεία της Maserati στην Ελλάδα.


Σε rebranding και ανανέωση του λογοτύπου και της συνολικής του εμφάνισης προχώρησε η insurancemarket, η μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα.


Νέες κινέζικες μάρκες περιμένουμε πολύ σύντομα στην ελληνική αγορά. Ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες επενδύουν σε κινέζικα αυτοκίνητα καθώς θεωρούν ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ένα σημαντικό μερίδιο από την αγορά.


Ρεκόρ 15-ετίας σημείωσε το 2023 η Volvo Car Hellas ταξινομώντας συνολικά 2.388 νέα αυτοκίνητα. Το ρεκόρ σημείωσε στην Ελλάδα η σουηδική φίρμα έχοντας στο τιμόνι της τον Νίκο Γιαννουσά, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του Επικεφαλής πριν από μερικές εβδομάδες.


Στον τερματισμό του Ράλι Ντακάρ βρέθηκε για δεύτερη φορά ο Βασίλης Μπούδρος. Ο Έλληνας αθλητής συμμετείχε στην κατηγορία των μοτοσικλετών και ήταν ο μοναδικός από τη χώρα μας που έτρεξε με τα ελληνικά χρώματα.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβουν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου τα μέλη του Athens JetSki Club.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 166.500
2. Trcoff: 71.700
3. Tractiongr: 31.300
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 20.000
6. Carotogr: 15.300
7. CarGuysGr: 14.500
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.370
9. Autobeat: 5.760
10. Newsauto: 5.460
11. George Sargiannidis: 5.110
12. 4Τροχοί: 4.530
13. Auto Τρίτη: 3.690
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.920
16. Enkinisi: 1.690
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 22/1/2024 (13:00)