Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 405…

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 405…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 405…

ΝΕΑ

Πολλές αλλαγές και άλλες τόσες θα δούμε στην πιάτσα του αυτοκινήτου το ερχόμενο διάστημα. Βασικά ξεχνάμε ότι ξέραμε τα τελευταία χρόνια και κοιτάμε το μέλλον…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μία νέα εβδομάδα ξεκινά και όπως θα διαβάσετε σήμερα οι αλλαγές αλλά και όσα γίνονται στην πιάτσα του αυτοκινήτου μας δείχνουν και τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Όπως έχω γράψει πολλές φορές τα δεδομένα στο αυτοκίνητο έχουν αλλάξει και όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί απλά θα χάσουν το τρένο. Ήδη οι αλλαγές είναι αρκετές, όλοι σχεδόν οι επιχειρηματίες ψάχνονται ενώ στο παιχνίδι έχουν αρχίσει να μπαίνουν και μικρότεροι παίκτες. Ακόμα και οι αντιπρόσωποι δεν μένουν πλέον με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας τις κατευθυντήριες γραμμές των εισαγωγικών εταιρειών, αλλά ανοίγουν τα χαρτιά τους και συζητούν κάθε πιθανό ενδεχόμενο συνεργασίας με τους… πάντες.

Όλοι… ψάχνονται

Advertisement
Advertisement

Η επιβίωση σε πρώτη φάση είναι το άλφα και το ωμέγα και ανάλογα με το πού θα κάτσει η μπίλια θα συνεχίσουν να προσφέρουν, ο καθένας από τη δική του οπτική, τις υπηρεσίες του.

Αυτό πάντως στο οποίο δεν επενδύουν αρκετοί είναι στα πρόσωπα και στους επαγγελματίες που θα τους φέρουν, ιδέες, σταθερότητα και φυσικά χρήμα. Ελάχιστες εταιρίες επενδύουν σε επαγγελματίες που γνωρίζουν τη δουλειά και όπως φαίνεται όσες το πράξουν θα είναι και αυτές που θα κερδίσουν και τα μεγαλύτερα μερίδια, αν ήδη δεν το έχουν κάνει…

Σήμερα η μέρα έχει πολλές ειδήσεις, οπότε σας αφήνω στη μελέτη των γνήσιων «Νέων της Πιάτσας». Όπως το γνωρίζετε άλλωστε, συνεχίζουμε την ενημέρωση, ψάχνοντας, ρωτώντας και βγαίνοντας στο πεζοδρόμιο. Και το κάνουμε αυτό για όλους εμάς (βάζουμε και τους εαυτούς μας στην εξίσωση) που θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας…

Advertisement

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις.


Advertisement

 

Μετά από πέντε χρόνια και δύο μήνες στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Volvo Car Hellas, ο Νίκος Γιαννουσάς έλυσε τη συνεργασία του με την σουηδική εταιρεία. Σύντομα θα μάθουμε που θα συνεχίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Το ρεπορτάζ το διαβάσατε αποκλειστικά στο Newsauto, πριν ακόμα η εισαγωγική στείλει την ενημέρωση


 

Ο Edson Ishikawa (στη φωτό αριστερά) με καταγωγή από Ιαπωνία και Βραζιλία θα αναλάβει προσωρινά τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Volvo Car Hellas, μετά τη λύση συνεργασίας της εταιρείας με τον Νίκο Γιαννουσά. Για τη θέση αυτή ακούγονται πολλά και οι πιθανότητες δείχνουν πως θα αναλάβει τελικά ξένος.


 

Οι αλλαγές στη Volvo έχουν γεννήσει σενάρια πώλησης ακόμα και σε επιχειρηματία, κάτι που αν συμβεί θα το μάθουμε τουλάχιστον ένα χρόνο αργότερα. Πιθανά σενάρια και ονόματα που ακούγονται στην πιάτσα είναι ο όμιλος Πετρόπουλος, ο Όμιλος Βασιλάκης αλλά και ο Όμιλος Frey που πρόσφατα εξαγόρασε την Mercedes στην Ελλάδα…


Σε μία πολύ σημαντική εξαγορά προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Neptune Land Services (NLS) καθώς ανακοίνωσε την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της FERST Logistics. Η συγκεκριμένη εταιρεία logistics είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και διαχειρίζεται σχεδόν 100.000 αυτοκίνητα το χρόνο, οι εγκαταστάσεις της έχουν χωρητικότητα 400.000 τ.μ., ο στόλο της φτάνει τα 30 φορτηγά και το ανθρώπινο δυναμικό αγγίζει τα 180 άτομα. Να σημειώσουμε πως μετά την εξαγορά διατηρείται η διοικητική ομάδα της FERST όπως και οι υπάλληλοι της εταιρείας.


Τα δέκα χρόνια στην ελληνική αγορά γιόρτασαν οι Pleiades Motors που εισάγουν και διανέμουν τα μοντέλα της Subaru στην Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι της εταιρείας διοργάνωσαν το δικό τους πάρτι με δεκάδες καλεσμένους την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στην κεντρική αντιπροσωπεία της μάρκας στο Χαλάνδρι.


 

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της Subaru την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ άλλων είδαμε τους κ.κ. Δημήτρη Παντελεμονίτη (φωτό δεξιά με τον γιό του) και Βαχάν Χεκιμιάν (φωτό αριστερά) αλλά και την Γεωργία Σπόζιτο που επί σειρά δεκαετιών κρατούσε το γραφείο Τύπου της Daihatsu. Όλοι τους γνήσιοι «αυτοκινητάδες» και πάνω απ’ όλα άνθρωποι.


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Subaru Solterra έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην κεντρική αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας που έχει έδρα στο Χαλάνδρι.


 

Ο Πάνος Καραβέλας είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το τιμόνι της νεοσύστατης εταιρείας SERES. Η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα, είναι κινέζικη και έχει έδρα στην Καλιφόρνια. Στην Ελλάδα την εισαγωγή των μοντέλων έχει αναλάβει ο Όμιλος Σπανός ενώ όπως μαθαίνουμε σύντομα θα ανακοινωθεί και το δίκτυο των 15 σημείων πώλησης που θα βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Το project σχεδιάζεται από τις αρχές του έτους.


Η Κλαίρη Χατζηγιάννη εργάζεται στην Toyota εδώ και δεκαετίες. Είναι σημείο αναφοράς για τους δημοσιογράφους του αυτοκινήτου την οποία γνωρίζουν ως την γυναίκα που άλλαξε την εικόνα των Δημοσίων Σχέσεων στην Toyota. Όπως μαθαίνουμε εδώ και μερικούς μήνες έχει μεταφερθεί στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.


Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν οι εταιρείες ΔΕΗ Blue και AVIS. Από αυτήν οι πελάτες θα μπορούν να αποκτούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση οικιακούς φορτιστές, καθώς όλα θα περιλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα του leasing συμβολαίου.


Τα μέλη του θεσμού για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» έκαναν γνωστή την 11-άδα που θα μονομαχήσει για τον συγκεκριμένο τίτλο του 2024. Τα 11 υποψήφια μοντέλα είναι τα εξής:

Citroen C4 X
Dacia Spring
Honda Civic e:HEV
Hyundai Kona
Jeep Avenger
Kia Niro
MG4
MG ZS
Nissan X-Trail
Peugeot 408
Renault Austral


Συνεργασία με το περιοδικό Autospecialist ξεκίνησε ο Γιάννης Κανουπάκης.


Αρκετά τμήματα δημοσίων σχέσεων εισαγωγικών εταιρειών αποδυναμώνονται σιγά – σιγά και είναι κάτι που το βλέπουμε όσο περνά ο καιρός. Πλέον και για ένα ποσοστό εταιρειών, η επικοινωνία έχει καταντήσει απρόσωπη, γίνεται μόνο με e-mail (!) και το μοναδικό θέμα συζήτησης έχει να κάνει μόνο με τα test drive οχήματα, τα ταξίδια και «τι θα μου δημοσιεύσεις – τι θα σου δώσω». Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αρκετές εταιρείες έχουν πάψει να επενδύουν σε επαγγελματίες που γνωρίζουν τη δουλειά και δεν το βλέπουν ως… αγγαρεία. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι/ες που πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα και σέβονται αυτούς που έχουν απέναντί τους.


Φαίνεται πως κάποιοι το… γιορτάζουν με τούρτες τα όσα συμβαίνουν στην πιάτσα τις τελευταίες ημέρες.


Η Renault η οποία φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια συνεργασίας της με το εργοστάσιο (ως εισαγωγική TEOREN Motors Β.Ν. Θεοχαράκης) στήριξε τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, που διεξήχθη 11-12 Νοεμβρίου.


 

Στην Ίμπιζα ταξίδεψαν σήμερα 13 Νοεμβρίου οι δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου για να έχουν την πρώτη οδηγική επαφή με το νέας γενιάς Toyota CH-R. Η αποστολή είναι τριήμερη.


Στην Βαρκελώνη θα ταξιδέψουν οι δημοσιογράφοι για να οδηγήσουν τα νέα ηλεκτρικά Peugeot 208 και 308.


Περισσότερα από 100 Toyota CH-R τελευταίας γενιάς βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και εντός της εβδομάδας θα τα δούμε και στις αντιπροσωπείες της ιαπωνικής φίρμας.

 


Για ένα χρόνο θα φορτίζουν δωρεάν όσοι επισκέπτονται από τις 22 Νοεμβρίου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όπως γράψαμε την περασμένη εβδομάδα θα φτιαχτεί το μεγαλύτερο hub ηλεκτρικών οχημάτων με 24 φορτιστές.


Συρρικνώνεται η αντιπροσωπεία της Volvo – Σφακιανάκης στο Μαρούσι καθώς και όπως μαθαίνουμε η εταιρεία θέλει να δώσει μεγαλύτερο βάρος στην BMW. Η γερμανική φίρμα ήδη σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με προοπτική υψηλών πωλήσεων ενώ η Volvo από τους επόμενους μήνες θα πέσει αρκετά σε ταξινομήσεις καθώς δεν θα διαθέτει κινητήρες και προϊόντα που ζητούν οι Έλληνες καταναλωτές.


Στην Ελλάδα βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Αντώνης Αργυρόπουλος, ο οποίος έχει διαπρέψει επί σειρά ετών σε γραφεία Τύπου του Eurosport αλλά και του WRC. Τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στη Γαλλία και στην Ελλάδα τον φιλοξένησε ο Αντώνης Στιβαχτάρης.


Μαζί με την έντυπη έκδοση της AV, κυκλοφόρησε και το ένθετο αυτοκινήτου το οποίο επιμελείται ο Θωμάς Ευθυμίου.


 

Στην Κινέττα και συγκεκριμένα στο καφέ Κάβος συναντήθηκαν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου τα μέλη του Skoda Club Πελοποννήσου.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 161.300
2. Trcoff: 70.000
3. Tractiongr: 30.500
4. Drive magazine: 27.400
5. Gocar: 19.300
6. Carotogr: 15.100
7. CarGuysGr: 13.800
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.210
9. Autobeat: 5.400
10. Newsauto: 5.380
11. George Sargiannidis: 4.830
12. 4Τροχοί: 4.490
13. Auto Τρίτη: 3.670
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.910
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/11/2023 (20:00)