Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 396…

Ελλάδα 22:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 396…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 396…

ΝΕΑ

Επιστροφή και επίσημα στην καθημερινότητα (όχι για όλους) με το άνοιγμα των σχολείων αλλά με ειδήσεις που μας έχουν συγκλονίσει όλους…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε, όσο μπορούμε και όσο είναι εφικτό με την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών. Δυστυχώς βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση, με την χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφικών πλημμυρών από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες κυρίως την κεντρική Ελλάδα.

Χιλιάδες συμπολίτες μας βιώσαν καταστάσεις που ούτε καν θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί. Τόνοι νερού έπνιξαν τη μισή Ελλάδα, ζωές χάθηκαν, μαζί και περιουσίες. Σε ελάχιστες ώρες καταστράφηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής και αυτό που αναρωτιόμαστε είναι αν υπάρχει τρόπος να επανέλθει η ζωή στη ρουτίνα των προηγούμενων εβδομάδων.

Όλα τα παραπάνω και μην ξεχνάμε πως ακολούθησαν τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού…

Advertisement
Advertisement

Δεν χρειάζεται να συζητήσω για κατεστραμμένα οχήματα γιατί θεωρώ πως όλοι μας είδαμε εικόνες και πλάνα από αυτά, στις πληγέντες περιοχές των νομών Λαρίσης, Καρδίτσας, Βόλου, Τρικάλων κ.λπ.

Η Ελλάδα κομμένη στα δύο…

Σα να μην έφταναν μόνο αυτά, η Ελλάδα έχει κοπεί στη μέση καθώς δεν υπάρχει εθνική οδός που σε ένα μεγάλο μέρος της κοντά στα Τέμπη έχει πλημμυρίσει, καθιστώντας την απροσπέλαστη για τα οχήματα…

Advertisement

Αυτό πάντως που κρατάμε είναι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας που έσπευσαν για να βοηθήσουν στις πλημυρισμένες περιοχές (και συνεχίζουν να το κάνουν), θέλοντας να απαλύνουν έστω και στο ελάχιστο τον πόνο των πληγέντων.

Μία ανθρωπιά ωστόσο που δεν είδαμε στην περίπτωση του άτυχου 36άχρονου Αντώνη τον οποίο πέταξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος BlueHorizon επειδή προσπάθησε να μπει στο πλοίο που θα ταξίδευε για την Κρήτη

Advertisement

Σήμερα ξεκίνησαν τα σχολεία…

Δυστυχώς οι άσχημες ειδήσεις μας έχουν επηρεάσει όλους, ωστόσο τα νέα από την πιάτσα συνεχίζουν και εμείς συνεχίζουμε να τα καταγράφουμε…

Πριν αρχίσετε το… διάβασμα να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά, που σήμερα ξεκίνησαν τα σχολεία τους, καλή πρόοδο και σε όλους εμάς που οδηγούμε στους δρόμους μεγάλη προσοχή!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η ιστορία μάς διδάσκει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον…

 


Επιβεβαίωση της στήλης (παρά το γεγονός ότι δεν λάβαμε ενημέρωση) για τη θέση του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων αναφορικά με την Jeep στην Ελλάδα. Όπως γράψαμε από τις 24 Ιουλίου στα Νέα της Πιάτσας Νο393, τη θέση αναλαμβάνει ο Αργύρης Τούντας ο οποίος αποχώρησε από το περιοδικό Drive στο οποίο εργαζόταν από το 2004.


 

Το διάστημα 14-23 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η Mobility, μία εκδήλωση θεσμός που ενημερώνει για τις εξελίξεις που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση. Το παρών στον προαύλιο χώρο του Golden Hall θα δώσουν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, plug-in-υβριδικά όπως και τα microcars ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα test drive. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:

Καθημερινές: 17:00-21:00
Σάββατο: 11:00-20:00


Την κορυφαία έκδοση Plaid του Model S με τα 1.022 άλογα διαθέτει πλέον στον δημοσιογραφικό της στόλο η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Tesla.


Η εταιρεία Γιαννίρης Α.Ε. που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα περισσότερα από 50 χρόνια εντάχθηκε στην οικογένεια της Opel. Η νέα αντιπροσωπεία έχει έδρα στην οδό Μοναστηρίου 196 στη Θεσσαλονίκη.


Για τις επόμενες εβδομάδες δρομολογείται η παράδοση του εκκεντρικού Citroen Ami Buggy στους 50 και πλέον που το έχουν παραγγείλει. Ήδη τα οχήματα βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους.


Η πρώτη επίσημη πανελλήνια παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne πραγματοποιήθηκε στον 56ο διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα Άνδρου. Την παρουσίαση έκανε η sales manager Σοφία Μητράκη.


 

Πτώση παρουσιάζουν οι παραγγελίες καινούργιων αυτοκινήτων τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της κακοκαιρίας. Περιμένουμε να δούμε πόσο θα τις επηρεάσει στο σύνολο του μήνα…


Εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Ε65 θα είναι δωρεάν μέχρι και την Τετάρτη στις 6 π.μ. Το ίδιο ισχύει και για τα διόδια στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.


Στις 2.715 μονάδες έχουν φτάσει οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων το πρώτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη.


Είχαμε καιρό να δούμε τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Ford Motor Hellas Γιάννη Κάττωριτς. Ο φακός τον απαθανάτισε στις ειδικές του Ράλλυ Ακρόπολις.


Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της MG στην Ελλάδα.


 

Στη Βιέννη θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου Subaru Crosstrek στην οποία θα παρευρεθούν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στηρίζει το έργο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ, συμβάλλοντας στην προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.


Το εκκεντρικό πολυμορφικό Hyundai Staria είδαμε τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα αλλά με ξένες πινακίδες. Το φουτουριστικό MPV έκανε την εμφάνισή του στα μέρη που κινήθηκε το Ράλλυ Ακρόπολις καθώς το χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους μέλη της αγωνιστικής ομάδας WRC της Hyundai.


 

Δημοσιογραφική εκδήλωση για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό EX30 διοργανώνει η Volvo στις 20 Σεπτεμβρίου.


 

Η Toyota κατάφερε να πετύχει το 1-2 στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις στο οποίο νικητής αναδείχτηκε ο Ροβάνπερα.


Αφιερώματα σε ελληνικά πληρώματα που συμμετείχαν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις πραγματοποιεί κάθε πρωί στην ΕΡΑ Σπορ ο Πάρις Ποντίκας.

 


Στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συμμετείχαν ως οδηγοί και αντιπρόσωποι αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα ο Νώντας Καρανικόλας που είναι αντιπρόσωπος της Ford, ο Θέμης Χαλκιάς αντιπρόσωπος της Nissan και ο Χρυσόστομος Καρέλης αντιπρόσωπος της Citroen.

 


Στην 87η έκθεση ΔΕΘ πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια των δύο νέων αμιγώς ηλεκτρικών ECOCAR, W300 και G300.


Στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου θα πραγματοποιηθεί το 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 το 2ο Adventure Meeting. Πρόκειται για ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στις adventure και scrambler μοτοσυκλέτες, με έκθεση και test rides σε άσφαλτο και χώμα, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 160.000
2. Trcoff: 68.800
3. Tractiongr: 30.100
4. Drive magazine: 27.400
5. Gocar: 18.400
6. Carotogr: 14.900
7. CarGuysGr: 13.300
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.070
9. Newsauto: 5.330
10. Autobeat: 4.9480
11. George Sargiannidis: 4.710
12. 4Τροχοί: 4.470
13. Auto Τρίτη: 3.660
14. Panos Seitanidis: 2.460
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.890
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 11/9/2023 (20:00)