Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 393…

Ελλάδα 3:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 393…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 393…

ΝΕΑ

Οι καταστροφικές φωτιές που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες μας έχουν συγκλονίσει όλους που παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα οι αλλαγές στην πιάτσα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε, αν και όπως έχουμε δει όλοι μας δεν ξεκίνησε καλά λόγω των πυρκαγιών. Οι μικρές φωτιές την περασμένη εβδομάδα έγιναν μεγάλες και καταστροφικές εξαφανίζοντας από τον χάρτη πολλές περιοχές αλλά και περιουσίες.

Δύσκολες στιγμές και πολλά μέτωπα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με τους πυροσβέστες, τους εθελοντές αλλά και τους κατοίκους να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Μία εικόνα που μας συγκλονίζει και μας δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο που έχουν εκδηλωθεί αυτές οι φωτιές. Το σίγουρο είναι πως έχουν γίνει τρομερές καταστροφές σε περιουσίες και φυσικό περιβάλλον και δύσκολα θα επανέλθουν οι πληγέντες σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Προς το παρόν περιοχές ανά την Ελλάδα εκκενώνονται και ουδείς γνωρίζει πότε θα μπει ένα τέλος στο εφιάλτη που ζούμε.

Advertisement
Advertisement

Ο κόσμος φεύγει για διακοπές…

Στην αντίπερα… όχθη, η ζωή συνεχίζεται και χιλιάδες είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τα μεγάλα αλλά και μικρά αστικά κέντρα για να χαλαρώσουν και να ρίξουν τους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας. Άλλωστε οι διακοπές είναι μέρος της ζωής μας και είναι αυτές που «γεμίζουν» τις μπαταρίες μας.

Ήδη οι τουριστικοί προορισμοί σφύζουν από κόσμο όμως τα παράπονα δεν λείπουν λόγω της ακρίβειας που υπάρχει σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά οι ειδήσεις στην πιάτσα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και εμείς βρισκόμαστε εδώ για να τις καταγράψουμε, να τις διασταυρώσουμε και φυσικά να τις υπογράψουμε.

Έφυγε μία σπουδαία Ελληνίδα…

Advertisement

Ολοκληρώνοντας να αναφερθούμε στην κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Μία σπουδαία Ελληνίδα που αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά και χάρισε χαμόγελο σε χιλιάδες οικογένειες.

Πρέσβυς καλής θελήσεως της Unesco, Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», απέδειξε με πράξεις τι σημαίνει να είσαι στις μέρες μας άνθρωπος και να στηρίζεις το συνάνθρωπό σου. Παράδειγμα προς μίμηση

Πού θα στείλετε τα νέα σας…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μην παίζεις με τη φωτιά…


 

Την MG θα εκπροσωπεί τελικά στην Ελλάδα ο Όμιλος Συγγελίδης. Ο συγκεκριμένος Όμιλος ήταν αυτός που τελικά έκανε κίνηση ματ την τελευταία στιγμή και θα εισάγει τα μοντέλα της γνωστής φίρμας στη χώρα μας. Να σημειώσουμε πως για την MG υπήρξαν αρκετές ελληνικές εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.


Η ομάδα που θα απαρτίζει την MG στην Ελλάδα θα έχει ως εξής: Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Συγγελίδη Δημήτρης Καββούρης, είναι αυτός που «τρέχει» το project, ο Παναγιώτης Τορνάρος που μετακόμισε πρόσφατα από τον Όμιλο Σφακιανάκη αναλαμβάνει την εμπορική Διεύθυνση και ο Γιάννης Καραβάς θα είναι ο Διευθυντής Marketing και Δημοσίων Σχέσεων. Η κεντρική αντιπροσωπεία θα έχει έδρα στη λεωφόρο Κηφισίας 240-242.



Δύσκολες στιγμές
περνά με την υγεία του ο Κώστας Καββαθάς.



Αινιγματικός
σε ανάρτησή του ο Τάκης Τρακουσέλλης


Ο Αργύρης Τούντας θα είναι τελικά αυτός που θα αναλάβει το γραφείο Τύπου της Jeep. Όπως μαθαίνουμε η συνεργασία θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα αποχωρήσει από το περιοδικό Drive στο οποίο βρίσκεται από το 2004.


Στο Μαρούσι μετακομίζει σύντομα το κεντρικό κατάστημα της DS Automobiles, από το Χαλάνδρι που βρισκόταν μέχρι πρότινος.


Το διήμερο 18-19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η αποκάλυψη του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Jeep Avenger σε δημοσιογράφους και συνεργάτες της μάρκας.


Η επίσημη παρουσίαση της MG στους Δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Σεπτέμβρη. Ήδη πάντως έχουν έρθει στην Ελλάδα, τρία μοντέλα και σε πολλά… χρώματα.


Όπως μαθαίνουμε και μάλιστα πολύ σύντομα κάτω από 10.000 ευρώ θα ξεκινά η τιμή (συμπεριλαμβάνεται και το ΦΠΑ) του γαλλικού οχήματος μικροκινητικότητας AIXAM και θα αφορά τα οχήματα πoυ θα προορίζονται για Rent a Car εταιρείες. Το συγκεκριμένο εφοδιάζεται με κινητήρα diesel.


Αρκετά στελέχη εταιρειών ψάχνονται στην αγορά καθώς θέλουν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον. Είναι κάτι που προβληματίζει την αγορά γιατί δεν το έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν σε τόσο έντονη μορφή…


Πολύ κοντά στα διυλιστήρια Αγίων Θεοδώρων έφτασε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες. Όπως μπορείτε να δείτε και από την σχετική εικόνα η αριστερή πλευρά (με κατεύθυνση την Αθήνα) κάηκε και δεξιά ήταν τα διυλιστήρια…


Ακόμα και τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν καύσιμα χρησιμοποίησαν οι ιδιοκτήτες τους όπου θα μετέτρεψαν σε υδροφόρες για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των φωτιών.


Η ελληνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων RCH automotive αναζητά υπαλλήλους και συγκεκριμένα φανοποιούς, μηχανικούς και ειδικούς σε θέματα πολυεστέρα. Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν τα βιογραφικά τους στα mail, info@rch-automotive.com ή s.gaganelis@rch-automotive.com


Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στις τιμές των ανταλλακτικών για αυτοκίνητα Fiat τις τελευταίες εβδομάδες. Φαίνεται πως η εποχή με τα φθηνά ανταλλακτικά για το Fiat-άκι θα περάσει στο παρελθόν…


Όλο το καλοκαίρι θα μας κρατά συντροφιά στα ερτζιανά και μάλιστα σε Πανελλαδικό επίπεδο ο Πάρις Ποντίκας. Συγκεκριμένα θα μας ενημερώνει για το αυτοκίνητο τόσο από την ΕΡΑ Σπορ όσο και από το Πρώτο Πρόγραμμα, τα δύο και μοναδικά ραδιόφωνα που εκπέμπουν σε όλη την Ελλάδα.


Μία πολύ ξεχωριστή έκδοση του Renault Austral Alpine απέκτησε πρόσφατα ο Αντώνης Μπουκαούρης, φανατικός φίλος της στήλης. Ο Αντώνης θεωρείται από τους κορυφαίους κριτές αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, έχει εμπειρία στο χώρο πάνω από 40 χρόνια και η επιλογή του μόνο τυχαία δεν ήτανε καθώς δηλώνει φανατικός της γαλλικής φίρμας! Του ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και φυσικά να γράψει με ασφάλεια χιλιάδες χιλιόμετρα.


Στις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνέντευξη Τύπου για το Ράλι Ακρόπολις 2023. Στη συνέντευξη θα παρευρεθεί και νέος Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου.


 

Ατύχημα είχαμε σε αγώνα αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στην ανάβαση της Δημητσάνας. Αρχικά από έξοδο αυτοκινήτου τραυματίστηκε (ευτυχώς ελαφρά) ένα μικρό παιδί και ο παππούς του και λίγο αργότερα ο cameraman Μιχάλης Κοσκινάς όταν έπεσε πάνω του αγωνιστικό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί – και αυτός – στο νοσοκομείο (είναι καλά στην υγεία του). Ωστόσο άνθρωποι του χώρου εκφράζουν τις απορίες τους αναφορικά με τον παρατηρητή, τον υπεύθυνο ασφαλείας, τον αλυτάρχη αλλά και τον πρόεδρο των αγωνοδικών…


Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «Acropolis Rally Hall of Fame powered by betsson». Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 10.000 ψήφους ξεχώρισαν οι εξής:

καλύτερος ξένος οδηγός ο αδικοχαμένος Colin McRae με ποσοστό 30%
καλύτερος Έλληνας οδηγός με ποσοστό 26% ο «Ιαβέρης» (Τάσος Μαρκουίζος)
καλύτερος Έλληνας συνοδηγός ο Κώστας Στεφανής με ποσοστό 55%
καλύτερη ειδική ο «Ταρζάν» με ποσοστο 21%

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 158.000
2. Trcoff: 67.200
3. Tractiongr: 29.800
4. Drive magazine: 27.300
5. Gocar: 17.100
6. Carotogr: 14.800
7. CarGuysGr: 13.100
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.970
9. Newsauto: 5.160
10. Autobeat: 4.680
11. George Sargiannidis: 4.550
12. 4Τροχοί: 4.420
13. Auto Τρίτη: 3.650
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.860
16. Enkinisi: 1.690
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 24/7/2023 (20:00)