Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 360…

Ελλάδα 3:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 360…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 360…

ΝΕΑ

Αποχωρήσεις και αλλαγές έχουμε στον κλάδο του αυτοκινήτου που βάλλεται από παντού ενώ έπεται και συνέχεια. Την ίδια ώρα οι πωλήσεις αυξάνουν και τα κέρδη το ίδιο…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Βρισκόμαστε τρεις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα και ήδη οι δρόμοι έχουν αρχίσει να γεμίζουν με πολλά οχήματα. Τις ώρες αιχμής και ιδίως στις κεντρικές οδικές αρτηρίες η κίνηση είναι μεγάλη, ενώ όσο οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Φανταστείτε τι έχουμε να ζήσουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Πάμε λίγο στο θέμα της ηλεκτροκίνησης που το συζητάμε αρκετά τους τελευταίους μήνες καθώς έχουμε να κάνουμε με κάτι (σχετικά) νέο, ενώ ξεκάθαρα μιλάμε για την εξέλιξη της αυτοκίνησης. Δυστυχώς όμως και όπως διαπιστώνουμε, υπάρχει μερίδα του κοινού που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να… ποδοσφαιροποιήσει (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτήν την έκφραση) την ηλεκτροκίνηση και αντιδρά με κάθε τρόπο, σα να έχουν οι φίλοι της αυτοκίνησης, να χωρίσουν κάτι.

Η απάντηση είναι πως δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, γιατί πολύ απλά όποιος θέλει, αγοράζει ότι θέλει, χωρίς να του επιβάλλει ο καθένας που θα δώσει τα χρήματά του.

Τα ηλεκτρικά όχι μόνο ήρθαν αλλά… παίζουν και δυνατά! Στη φωτό η 150.000ή Ford Mustang Mach-e

Θα υπάρξει και συνέχεια…

Advertisement
Advertisement

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από αυτήν εδώ τη στήλη, που συνεχίζει να αποκαλύπτει γεγονότα και καταστάσεις, οι αλλαγές στον κλάδο δεν λένε να τελειώσουν. Σήμερα θα διαβάσετε για νέες αλλαγές ενώ σύντομα θα υπάρξουν καινούριες. Δυστυχώς ο χώρος του αυτοκινήτου βάλλεται και το ερχόμενο διάστημα θα έχουμε περισσότερα νέα που ίσως να μην είναι και τόσο ευχάριστα (για ορισμένους).

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όλα είναι υπολογισμένα στην… τύχη.


Advertisement

 

Με άνοδο της τάξης του 13,7% έκλεισε η αγορά του αυτοκινήτου τον περασμένο Νοέμβριο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά ταξινομήθηκαν 8.144 καινούρια αυτοκίνητα. Από την αρχή του έτους οι πωλήσεις έχουν αγγίξει τις 98.871 μονάδες και μέχρι τέλος του 2022 θα έχουν ξεπεράσει το όριο των 100.000. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το TOP 10 των πωλήσεων.

TOP 10 πωλήσεων Νοεμβρίου
1. Toyota: 1.217
2. Hyundai: 886
3. Suzuki: 589
4. Peugeot: 578
5. Volkswagen: 508
6. Citroen: 446
7. BMW: 404
8. Fiat: 370
9. Renault: 349
10. Kia: 293

Advertisement


 

Αποχώρησε από την Opel ο Διευθυντής Πωλήσεων Τάσος Αραμπατζής.


Εντός του μήνα θα ανακοινωθεί το όνομα του αντικαταστάτη για τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων στην Opel, που θα προκαλέσει αίσθηση. Μείνετε συντονισμένοι…


Ο Διευθυντής Marketing της Opel Hellas Τάσος Καραμπέρης αποχώρησε από την εταιρεία.


Στην θέση Νο4 των ελληνικών trends (πίσω μόνο από τρία τραγούδια) βρέθηκε το video με το στρατιωτικό όχημα «Μινώταυρος», το οποίο κατασκευάζεται στη Λάρισα και έχει τη δυνατότητα να καταρρίπτει εχθρικά drones. Με λίγα λόγια ακόμα και θέματα που αφορούν σε οχήματα μπορούν να δημιουργήσουν τάση στην Ελλάδα, κάτι που δεν βλέπαμε πριν από μερικά χρόνια…


 

Τα πρώτα Lotus Emira ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από την εισαγωγική εταιρεία των βρετανικών αυτοκινήτων.


Στο εμπορικό κέντρο “Golden Hall” στο Μαρούσι η Ford Motor Hellas έχει τοποθετήσει την κορυφαία έκδοση GT της Mustang Mach-e. Η συγκεκριμένη αποδίδει 487 ίππους και κοστίζει με επιδότηση 77.760 ευρώ.


Τα φωτοβολταϊκά κοσμούν τις ταράτσες των κτηριακών εγκαταστάσεων της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης στη λεωφόρο Αθηνών. Στόχος της εταιρείας να γίνει όσο το δυνατόν, ενεργειακά, αυτόνομη.


Η Kosmocar στηρίζει τη δράση της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος “HELMEPA Roadshow to Save The Seas”. Συγκεκριμένα παραχώρησε ένα ηλεκτρικό VW e-Crafter, «ντυμένο» στα χρώματα της HELMEPA το οποίο θα διασχίζει την Ελλάδα και θα μεταφέρει το μήνυμα για τη σημασία που έχει η συμβολή όλων στην προστασία των θαλασσών.


Κίνηση ανθρωπιάς από τους εργαζόμενους του BMW Group Hellas οι οποίοι επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, Genesis Hellas, στην περιοχή του Αμαρουσίου και προετοίμασαν μερίδες σπιτικού φαγητού για άστεγους συμπολίτες μας.


 

Η Κορίνα Βαλυράκη έχει αναλάβει την εποπτεία των γραφείων Τύπου για όλες τις μάρκες του Ομίλου Συγγελίδη (Citroen, DS, Opel, Peugeot).


Το πρώτο 100% αυτόνομο ενεργειακό πάρκο φτιάχνεται στο Μαρούσι και θα μπορεί να «φιλοξενεί» και ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς έχει προβλεφθεί και μία θέση για φόρτιση.


Μία φορά το χρόνο οι ιδιοκτήτες κλασικών οχημάτων θα παίρνουν Τεχνικό Έλεγχο (ΚΤΕΟ) σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Γιώργου Ανδρή πατώντας ΕΔΩ


 

Τον Φεβρουάριο θα «πατήσει» Ελλάδα το νέο Peugeot 408.


Το χρονικό διάστημα 7-10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι στο Metropolitan Expo.


Μία ξεχωριστή BMW M4 θα κάνει την εμφάνισή της στο «Ναυτικό Σαλόνι» της εβδομάδας που διανύουμε και θα έχει την υπογραφή της BMW Σπανός.


 

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για το Ελληνικό Αυτοκίνητο όπου θα ανακοινωθεί και ο νικητής του θεσμού στον οποίο συμμετέχουν 25 εκπρόσωποι Μέσων.


Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδος.


Ο Γιάννης Χεκιμιάν, ήταν μεγάλος νικητής του τελικού των Dirt Games που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου στο «Διαδρόμιο». Ο Επικεφαλής των αυτοκινήτων Subaru στην Ελλάδα συμμετείχε με Speedcar Xtrem.


Τη ζωή του Bernie Ecclestone, ο οποίος βρέθηκε στο «τιμόνι» της Formula 1 για περισσότερα από 40 χρόνια, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Lucky», (σε 8 επεισόδια) που ξεκίνησε σήμερα στην Cosmote TV. Τα ντοκιμαντέρ θα μεταδίδονται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 21:00 στο Cosmote Sport 5HD.


Το καθιερωμένο Συνέδριο για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις διοργανώνει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Την Πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βενζινοπωλών, Μαρία Ζάγκα, έχουν καλεσμένη στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Η εκπομπή μεταδίδεται στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 147.200
2. Trcoff: 62.100
3. Tractiongr: 27.500
4. Drive magazine: 26.800
5. Gocar: 14.000
6. Carotogr: 12.600
7. CarGuysGr: 12.000
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.350
9. Newsauto: 4.830
10. 4Τροχοί: 4.210
11. Auto Τρίτη: 3.560
12. Autobeat: 3.240
13. George Sargiannidis: 3.150
14. Panos Seitanidis: 2.370
15. Enkinisi: 1.630
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.550
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 5/12/2022 (20:00)