Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 356…

Ελλάδα 19:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 356…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 356…

ΝΕΑ

Την κακοκαιρία EVA περιμέναμε και δεν είδαμε, αλλά όπως φαίνεται θα δούμε ανάλογη «κακοκαιρία» και σύντομα στην πιάτσα του αυτοκινήτου….

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Ευτυχώς… πέρασε η τρομοκρατία «EVA» – επ, συγνώμη, κακοκαιρία ήθελα να πω – και είμαστε όλοι εδώ να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας.

Δυστυχώς ένα κλίμα φοβίας μας είχε κυριεύσει με όσα είχαμε ακούσει ότι θα συμβούν τα προηγούμενες ημέρες αλλά όπως αποδείχτηκε όλα κύλισαν φυσιολογικά. Και άντε καλή η πρόληψη αλλά το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μας είχε φοβίσει και μας κλείδωσε στα σπίτια μας.

Την επόμενη φορά οι υπεύθυνοι ας αποδειχτούν λίγο περισσότεροι… υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες και στους επαγγελματίες που έμειναν χωρίς δουλειά λόγω φοβίας.

Που θα… πάει; Θα έρθουν και καλύτερες ημέρες!

Χριστούγεννα σε 48 ημέρες!

Advertisement
Advertisement

Αν τώρα το έχετε συνειδητοποιήσει, απομένουν άλλες 48 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και για να πούμε την αλήθεια πότε θα περάσουν οι μέρες ούτε που θα το καταλάβουμε. Στην τελική ευθεία λοιπόν, για μία νέα χρονιά που νομίζω ότι περιμένουμε με αγωνία μπας και αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Άλλωστε έχουμε περάσει τόσα που έχουμε κουραστεί περιμένοντας να επιστρέψει η καθημερινότητά μας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αυτό που δεν θα επιστρέψει είναι οι προσιτές τιμές στα αυτοκίνητα που θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε που και πότε θα μπει ένα φρένο, οπότε όσοι σκέφτεστε αγορά, απλά πράξτε το όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Η αγορά αλλάζει και με ιλιγγιώδη ταχύτητα…

Σταματήσαμε να ονειρευόμαστε;

Η αγορά πάντως πάει καλύτερα συγκριτικά με πέρυσι, τα κέρδη έχουν αυξηθεί για τις εταιρείες αλλά δυστυχώς τα έσοδα στον οικογενειακό προϋπολογισμό έχουν μειωθεί αισθητά. Κρίμα που θα το γράψω άλλη μία φορά, όμως έχουμε σταματήσει να ονειρευόμαστε καθώς έχουνε μπει άλλες προτεραιότητες στη ζωή μας, ακόμα και όταν σε μία οικογένεια εργάζονται δύο.

Advertisement

Δεν θα σας κουράσω, γιατί όπως θα δείτε η θεματολογία έχει πολύ ενδιαφέρον και αυτή την εβδομάδα.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τους πρώτους τους ξέρουμε. Δεν μας λέτε ποιοι είναι οι τελευταίοι;


Advertisement

 

Στη δημοσιογραφία η λέξη «εμπάργκο» είναι σημαντική. Ιδίως στο μικρόκοσμο του αυτοκινήτου και στα Μέσα που είναι… μετρημένα. Δυστυχώς όμως υπάρχουν ορισμένοι που δεν τηρούν τα όσα λένε, με σκοπό να πετύχουν περισσότερα κλικ και «αποκλειστικότητες».


Τη δική του απάντηση μέσω FB έδωσε ο Σπύρος Πανόπουλος, σε όσους τον συκοφαντούν τονίζοντας πως δεν έχει να αποδείξει τίποτα και ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν έχει πάρει ούτε ένα.. ευρώ. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως το project CHAOS συνεχίζει κανονικά: «Το project γίνεται πολύ καλύτερο από ότι το ξεκίνησα, αυτό απαιτεί χρόνο στην λεπτομέρεια μιας και δεν παίρνουμε τίποτα από το εμπόριο η από άλλο αυτοκίνητο όπως κάνουν αντίστοιχα στο εξωτερικό. Εάν έπρεπε να βγει πριν 5-4 μηνες η 3 η οτιδήποτε αυτό έχει σχέση με την ποιότητα και λεπτομέρεια που προσθέτω κάθε μέρα. Και θα το κάνω μέχρι να ικανοποιήσω τα standard μου. Θα μπορούσα να ήμουν από πέρυσι στο δρόμο με ανταλλακτικά του εμπορίου. Υπομονή λοιπόν, αρκεστείτε στα λόγια μου ότι δεν θα έχετε ξαναδεί κάτι αντίστοιχο. Το στοίχημα είναι με τον εαυτό μου, δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κάποιον ούτε έχω πάρει χρήματα από κανένα. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν και καταλαβαίνουν την βαρύτητα των λέξεων μου».


 

Αποχώρησαν από την Kosmocar ο Head of Digital Communication Στέλιος Ιακωβίδης, αλλά και ο Marketing Maager της Skoda Δημήτρης Γεωργατζάς.


Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο πατριάρχης της Seajets Τάκης Ηλιόπουλος, πατέρας του Μάριου Ηλιόπουλου. Ο «Mario» είναι πρόεδρος του ΣΟΑΑ (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου) και πρωταθλητής αναβάσεων. Στην εξόδιο ακολουθία, ο επικήδειος λόγος του Μάριο Ηλιόπουλο έκανε και τις πέτρες να δακρύσουν…


Σε 7.827 ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων «έκλεισε» ο Οκτώβριος. Το ποσοστό ανόδου άγγιξε το 23,5%.


Ποιοι δημοσιογράφοι δεν δείχνουν σεβασμό σε άλλους και πυροβολούν τα πόδια τους;


Μεγάλες αλλαγές περιμένουμε το ερχόμενο χρονικό διάστημα σε εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια έχει γεννήσει νέες ανάγκες και πλέον, τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι μάνατζερ ψάχνονται…


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου (και κάθε Κυριακή στις 12:50) ξεκινά το τηλεοπτική Traction το οποίο θα μεταδίδεται και τη νέα τηλεοπτική σεζόν στο STAR Channel. Κεντρικός παρουσιαστής είναι ο Κώστας Στεφανής και θα πλαισιώνεται από την δημοσιογραφική ομάδα, Μάνος Στεφανή, Ινώ Στεφανή, Θωμάς Ευθυμίου, Βασίλης Τσακίρογλου και Θανάσης Χούντρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρώτη εκπομπή θα έχει ως εισαγωγή ένα χιουμοριστικό video και επιπλέον 3-4 θέματα. Να σημειώσουμε πως αυτή θα είναι η 24η τηλεοπτική χρονιά για το Traction.


 

Πολύς κόσμος αναρωτιέται τι θα γίνει όταν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παλιώσουν και αν θα μπορούν να πωλούνται ως μεταχειρισμένα. Ωστόσο από τις αγγελίες αλλά και από όσα βλέπουμε ακόμα και στο δρόμο, μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν έχουν εισαχθεί επίσημα στην Ελλάδα κυκλοφορούν κανονικά, άρα υπάρχει κοινό που τα εμπιστεύεται! (στη φωτογραφία το Citroen C-Zero).


Μετά από αρκετές εβδομάδες, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αρχίσει να ξεπερνά την τιμή του πετρελαίου κίνησης. Σύμφωνα πάντως με τα δεδομένα, τις επόμενες ημέρες οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο.


Ο Θέμης Χαλκιάς είναι από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους αντιπροσώπους της Nissan στην Ελλάδα και έχει κολλήσει το… μικρόβιο των αγώνων από τον πατέρα του, Βασίλη. Σαν σήμερα κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη σε επίπεδο γενικής κατάταξης και μάλιστα σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι (Ράλι Ολύμπιο, 6ος γύρος).


Tην Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Toyota Kenshiki Forum 2022, όπου θα γίνουν γνωστές οι εξελίξεις και τα θέματα στρατηγικής των εταιρειών Toyota και Lexus.


Στον τελευταίο αγώνα του MotoGP στην Βαλένθια βρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτσμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως φάνηκε δεν ταξίδεψε στην ισπανική πόλη μόνο για να παρακολουθήσει αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσικλετών αλλά για να συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας Jorge Pessanha Viegas, όσο και με τον Πρόεδρο της DORNA Carmelo Ezpeleta. Όπως θα δείτε και από τη σχετική ανάρτηση της ίδιας της διοργάνωσης, σκοπός της Ελλάδας είναι να φιλοξενήσει ακόμα και αγώνα του MotoGP.


Έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο έχει δημιουργήσει η Ford Motor Hellas στο The Mall Athens. Εκεί, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δούνε από κοντά και να πάρουν πληροφορίες για όλη τη μεγαλύτερη γκάμα των μοντέλων.


Με εξώφυλλο την εκρηκτική Lamborghini Urus Performante κυκλοφόρησε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου το περιοδικό CAR.


 

Με εξώφυλλο τη νέα BMW X1 και την Mercedes GLA 200 κυκλοφόρησε το περιοδικό 4 Τροχοί.


Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων BMW πραγματοποίησε σήμερα (και αύριο) εκδήλωση αναφορικά για τη νέα X1 και για όσους ψηφίζουν για το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς.


 

Διαδικτυακή παρουσίαση ετοιμάζει η Lancia (Lancia Design Day) η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους Ιταλούς πρόκειται για ένα «ταξίδι» στο παρελθόν αλλά και μέλλον της μάρκας που ετοιμάζει όπως όλα δείχνουν την επιστροφή της.


 

Το έχουμε τονίσει αρκετές φορές και τιμά την πιάτσα του αυτοκινήτου, αναφορικά με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα. Ο εξαίρετος συνάδερφος που αρθρογραφεί και για το αυτοκίνητο, αναδεικνύει συνεχώς αποκλειστικά ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Channel.


 

Πλέον και on demand μπορούν πλέον να ακούνε οι φίλοι του αυτοκινήτου τις ραδιοφωνικές εκπομπές του Πάρι Ποντίκα στο Πρώτο Πρόγραμμα. Όσοι θέλετε να ακούσετε προηγούμενες εκπομπές πατήστε ΕΔΩ


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ανδρή δύο εταιρείες πέρασαν στην τελική φάση της διαδικασίας που περιλαμβάνει διαγωνισμό του δημοσίου για την προμήθεια 770 αστικών λεωφορείων. Πρόκειται για τις εταιρείες Irizar και Yutong Bus, ενώ εκτός έμεινε η BYD.


Φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα τοποθέτησε σε τρία καταστήματα η Glassdrive και συγκεκριμένα σε Πρέβεζα, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο. Σύντομα


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 145.800
2. Trcoff: 61.700
3. Tractiongr: 27.400
4. Drive magazine: 26.700
5. Gocar: 13.700
6. Carotogr: 12.500
7. CarGuysGr: 11.800
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.240
9. Newsauto: 4.800
10. 4Τροχοί: 4.180
11. Auto Τρίτη: 3.540
12. Autobeat: 3.150
13. George Sargiannidis: 3.020
14. Panos Seitanidis: 2.360
15. Enkinisi: 1.610
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.520
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 7/11/2022 (20:00)