Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 347…

Ελλάδα 20:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 347…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 347…

ΝΕΑ

Καλοκαίρι… φωτιά αποδείχτηκε το φετινό, με πώληση της εισαγωγικής εταιρείας της Mercedes, πωλήσεις αυτοκινήτων που ήταν ανοδικές 40% και Ράλλυ Ακρόπολις έτοιμο για το χρυσό μετάλλιο. Επιστροφή στην καθημερινότητα λοιπόν με αποκλειστικές ειδήσεις και ενημέρωση που εδώ στο Newsauto υπογράφουμε!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα να έχουμε και να είμαστε όλοι καλά. Διακοπές πήγαμε, οι μπαταρίες γέμισαν (τουλάχιστον για τους περισσότερους), το σώμα… ξεκουράστηκε και τα κεφάλια μπαίνουν και πάλι μέσα.

Ήδη διανύουμε τον Σεπτέμβριο, την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν και τα σχολεία, οπότε επιστρέφουμε στην καθημερινότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ενέργεια και το κόστος είναι πλέον ένα θέμα που μας απασχολεί παγκοσμίως, ωστόσο, ας μην αναλωθούμε μόνο σε αυτό (υπάρχουν ειδικοί που θα το κάνουν), αλλά ο καθένας στη δουλειά του, προκειμένου να την αναβαθμίσει και να την εξελίξει.

Το σίγουρο είναι πως το διάστημα μετά το καλοκαίρι ξεκινά πολύ δυναμικά με Ακρόπολις, είδαμε πως ο Αύγουστος «έγραψε» άνοδο πωλήσεων στα καινούργια αυτοκίνητα σχεδόν 40%, ενώ ακολουθεί και η δική μας έκθεση Mobility (στο Golden Hall) που θα φέρει το μέλλον της αυτοκίνησης στο σήμερα. Βασικά έχουμε πολλά να περιμένουμε και όπως βλέπετε έχουμε πολλά θετικά που έγιναν ή είναι να συμβούν. Ας επικεντρωθούμε ΚΑΙ σε αυτά και όχι μόνο στα αρνητικά που μας επηρεάζουν και ψυχολογικά.

Διακοπές… τέλος. Τα κεφάλια μέσα! (τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες!)

Advertisement
Advertisement

 

Αυτά γίνονται στην πιάτσα!

Το σίγουρα πάντως είναι πως ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξουμε, να αναβαθμιστούμε και να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Θα αναφερθώ σε ένα αληθινό περιστατικό για να καταλάβετε τι παίζει στην πιάτσα και τελικά να αναρωτηθούμε γιατί μερικοί δεν θέλουν να αλλάξουν και απλά θέλουν να… γκρινιάζουν συνεχώς και να προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα πάνε στραβά.

Τώρα που επιστρέψαμε από τις διακοπές μας, ας το ρίξουμε στη δουλειά…

Στην Ελλάδα ακόμα ψάχνονται!

Advertisement

Πρόσφατα λοιπόν, ζητήθηκε (από κάποιον ή κάποια) επικοινωνία (με mail) με εισαγωγική εταιρεία. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει, είτε θετικά είτε αρνητικά, παρά το γεγονός ότι πέρασαν πολλές εβδομάδες. Έτσι, ο άνθρωπος αποφάσισε να απευθυνθεί στο εξωτερικό με ένα απλό mail και πήρε απάντηση σε ελάχιστα λεπτά! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν θα γράψω κάτι άλλο, αλλά… μήπως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο και το μόνο που κάνουμε είναι να γκρινιάζουμε αντί να δουλεύουμε; Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό (υπάρχει και η σχετική συνομιλία που έφτασε στα γραφεία μας), οπότε το μόνο που κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι από τη μία να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και από την άλλη την εταιρεία που μας εμπιστεύεται την επικοινωνία.

Advertisement

Κοινώς όσοι σκέπτεστε αρνητικά, συνεχώς γκρινιάζετε, βαριέστε, επιτέλους ΑΛΛΑΞΤΕ ή αν δεν θέλετε δώστε την ευκαιρία σε κάποιον άλλον που θέλει και έχει όρεξη να εργαστεί…

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Τόκυο, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 μ. Τ11, Νάσος Γκαβέλας θα συνοδηγήσει στο φετινό Ακρόπολις. Στη φωτό μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Τάκη Πουρναράκη.

 

Καλό… διάβασμα

Δεν θα σας κουράσω άλλο, γιατί η θεματολογία, όπως θα δείτε, μετά το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλη και ενδιαφέρουσα.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!

 

Στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών διεξήχθη με επιτυχία η 5η θερινή ακαδημία Μηχανικής, με τη συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Σερρών, την τοπική UNESCO και την INTESO. Το Newsauto ήταν και εκεί παρών!

 


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Οι αναλφάβητοι του 21ου αιώνα δεν είναι εκείνοι που δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση, αλλά εκείνοι που δεν μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν».


 

Το είχαμε γράψει σε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» και τελικά η… βόμβα έσκασε καλοκαιριάτικα. Η είδηση πώλησης της Mercedes Benz Ελλάς «έσκασε» τον Αύγουστο και οι μετοχές της εταιρείας θα μεταβιβαστούν στον ελβετικό Όμιλο Emil Frey. Πρόκειται για έναν Όμιλο που διαθέτει 830 καταστήματα στην Ευρώπη και διαχειρίζεται 412 μάρκες. Στο… ρεζουμέ, πουλάει το χρόνο 650.000 αυτοκίνητα και κάνει τζίρους 13,5 δις. ευρώ! Η αλλαγή της ιδιοκτησίας θα ολοκληρωθεί το 2023, οπότε και θα μάθουμε το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, όπως και τις νέες κινήσεις.

 


Οκτώ συνολικά ήταν οι εταιρίες που έδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά της Mercedes Benz Ελλάς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ανδρή, που διαβάσατε στο Newsauto. Από αυτές δύο ήταν ελληνικές και συγκεκριμένα, ο Όμιλος Βασιλάκη και ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος. Η μία ήταν η Inchcape που την γνωρίζουμε ως εισαγωγέα και διανομέα Toyota και Lexus στην Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιπες ήταν ξένες εταιρείες, οι οποίες δεν δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

 


 

Με πολύ μεγάλη άνοδο έκλεισε η αγορά καινούριων αυτοκινήτων τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ταξινομήθηκαν σχεδόν 8.500 μονάδες με το ποσοστό ανόδου συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2021 να ξεπερνά το 40%. Αντίστοιχα, το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, οι ταξινομήσεις έφτασαν τις 75.000 σχεδόν ίδιες με το 2021.

 


Οι μάρκες Toyota, Peugeot και VW ήταν οι τρεις κορυφαίες σε πωλήσεις τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Ακολούθησαν οι, Opel, Citroen, Hyundai, Suzuki, Ford Renault και BMW.


Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο θα φιλοξενήσει η Ελλάδα το διάστημα 8-11 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που θα πραγματοποιηθεί σε ΟΑΚΑ, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί η υπερειδική διαδρομή καθώς το γήπεδο ποδοσφαίρου έχει ήδη μεταμορφωθεί σε πίστα αυτοκινήτου.
*πηγή φωτό: Μανώλης Σαλούρος


Αποκαλυπτικός ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsauto. Εκτός από το Ακρόπολις, μίλησε για το ενδεχόμενο διοργάνωσης αγώνα Formula 1 αλλά και για πίστα Dragster στην Ελλάδα.

Διαβάστε και δείτε την σχετική συνέντευξη πατώντας ΕΔΩ.

 


Στον προαύλιο χώρο του Golden Hall θα διεξαχθεί και φέτος η έκθεση Mobility και συγκεκριμένα το διάστημα 15-25 Σεπτεμβρίου. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν την τιμητική τους και οι χιλιάδες φίλοι θα μπορούν να τα δούνε από κοντά και να πάρουν πληροφορίες. Στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους ανθρώπους της αγοράς του αυτοκινήτου, ενώ θα είναι προσκεκλημένοι, Υπουργοί, βουλευτές κ.ά. Να σημειώσουμε πως η ζήτηση για… χώρο ήταν τόσο μεγάλη που δείχνει και το ενδιαφέρον των εταιρειών για εναλλακτικούς τρόπους παρουσίας σε πρωτοποριακά event.

 


 

Η εικαστικός και φωτογράφος, Ντένη Θεοχαράκη εκθέτει τα έργα της στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης CLIO Art Fair 2022 στη Νέα Υόρκη. Πολλά από αυτά έχουν ζωγραφιστεί σε χαρτιά που χρησιμοποιούνταν στο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στο Βόλο!


Αποχώρησε ο Γιάννης Πετούλης από την Europ Assistance και αποχαιρέτησε φίλους και συνεργάτες με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Περιμένουμε το νέο του επαγγελματικό βήμα, καθώς μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις!


 

Το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης. Βρίσκεται στην κεντρική αντιπροσωπεία Nissan στη λεωφόρο Αθηνών, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα πρώτα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους αρχές του 2023.


 

Εκατοντάδες αυτοκίνητα Ford έδωσαν βροντερό παρών στην συνάντηση FordmeetGR22 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Μία συνάντηση που είχε από Fiesta, Raptor μέχρι και Mustang.


Το 2023 θα προχωρήσει σε αλλαγή του logo της η Skoda, που όσο… πάει γίνεται πιο δυναμική, σπορ και premium.


Η Biro είναι μία νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα (έχει έδρα στο Κολωνάκι) και στα οχήματα μικροκινητικότητας. Το ηλεκτρικό της όχημα με μήκος κάτω από 2 μέτρα, έχει αυτονομία έως 90 χιλιόμετρα, τελική ταχύτητα τα 60 χλμ./ώρα και η μπαταρία είναι αποσπώμενη για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να τη φορτίσει και στο σπίτι.


Τη δική του πρόταση στις αστικές μετακινήσεις μας έδειξε μέσα από μία ανάρτηση στα social media o σχεδιαστής Ηλίας Σελέκος. Όπως θα δείτε βασίζεται στο Citroen Ami, το οποίο αλλάζει σχεδιαστικά, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν, βελτιώσεις στο σύστημα αναρτήσεων αλλά και στον ηλεκτροκινητήρα που είναι ελληνικής σχεδίασης.


Επέστρεψε μετά από 8 χρόνια απουσίας από την ελληνική τηλεόραση ο Τάκης Πουρναράκης και όπως άλλωστε είχαμε αποκαλύψει σε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας». Ήδη τον βλέπουμε στις εκπομπές της ΕΡΤ που αφορούν στη Formula 1.


Στην 86η ΔΕΘ θα παρουσιαστεί το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ecocar Pocco. Το συγκεκριμένο έχει αυτονομία έως 150 χλμ. και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 90χλμ./ώρα. Θα βρίσκεται από τις 10-18 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο μπροστά στην ΠΥΛΗ 1 (Επί της Εγνατίας).


Η νέα γενιά της BMW X1 θα βρίσκεται το διάστημα 10-20 Σεπτεμβρίου στο ellinikon Experience Park, το πρώτο τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού.


Οι Μάνος και Κώστας Στεφανής θα συμμετάσχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με ένα Hyundai i20N Rally2. Χορηγοί της συμμετοχής των δύο δημοσιογράφων είναι η Hyundai Hellas και η Coral A.E. – Shell Licensee.


Στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις θα δώσει το παρών και ο αντιπρόσωπος της Ford, Νώντας Καρανικόλας. Θα συμμετάσχει με ένα Ford Fiesta St που θα του έχει προετοιμάσει η M-sport.


Ο αντιπρόσωπος της Nissan, Θέμης Χαλκιάς θα τρέξει σε ακόμα ένα Ακρόπολις έχοντας συνοδηγό τον Αντρέα Βίγκο. Η συμμετοχή θα γίνει με ένα αγωνιστικό Skoda Fabia Rally2 Evo το οποίο προετοιμάζει η Sport Torino από την Ιταλία.


Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Peugeot GALLO θα δώσει το παρών στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τους Σάββα Λευκαδίτη-Βαγγέλη Ακράτο να αποτελούν το πλήρωμα του Peugeot 208 Rally4.


 

Η ΔΕΗ blue γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας και χαρίζει 20 Citroen Ami. Ο διαγωνισμός διεξάγεται διαδικτυακά και οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.


Στις 14 Σεπτεμβρίου θα βγει σε πλειστηριασμό ένα ακόμα ακίνητο της MAVA που βρίσκεται στην Πάτρα. Τιμή εκκίνησης είναι τα 618.000 ευρώ.


Δίπλα στην ομάδα Greco Racing Team η οποία κατέκτησε την 5η θέση στο F1 in Schools στο Λονδίνο τον Ιούνιο βρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου.


Τα 19 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το αθλητικό πάρκο attart off road park, που έχει έδρα στην Κερατέα και έχει φιλοξενήσει χιλιάδες οχήματα SUV και 4×4.

 


Ο Κώστας Καββαθάς με ανάρτησή του στα social media μας θύμισε πως ήδη έχουν περάσει 16 χρόνια (!) από τότε που ο ιστορικός τίτλος του περιοδικού που δημιούργησε το 1970, μαζί με τους Άρη Σταθάκη, Αντώνη Κόλλια, Δημήτρη Κληρονόμο και Τάκη Πιρπιρή, άλλαξε χέρια.


Άνοιξε και επίσημα πλέον τις πύλες του το Iaveris Park – Drive in, ένας χώρος (στη Μαλακάσα) που θα λατρέψουν όσοι ασχολούνται με τα οχήματα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα εγκαίνια μαζί με το πάρτι που ακολούθησε πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.


Αναβλήθηκε το ταξίδι της VW για την Αστυπάλαια που ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα 14-15 Σεπτεμβρίου.


Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το περιοδικό CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το οποίο και εξαντλήθηκε!


 

Το περιοδικό 4 Τροχοί κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.


Διαθέσιμο είναι το Freepress “Trcoff” που επιμελείται ο Γιάννης Στέφου από την Θεσσαλονίκη.


Ο Στράτος Φωτεινελης μαζί με τον Στάθη Πετρόπουλο ετοιμάζουν τις δικές του ραδιοφωνικές… ολοήμερες εκπομπές για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το τριήμερο του αγώνα. Θα τους ακούμε στο STAR FM 97,1 που μεταδίδεται στην κεντρική Ελλάδα.


Ο Γιάννης Πετρόχειλος είναι το νέο μέλος του Newsauto και αναλαμβάνει την ενότητα της μοτοσικλέτας.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 143.400 (+3.000)
2. Trcoff: 60.300 (+1.600)
3. Tractiongr: 26.700 (+600)
4. Drive magazine: 26.400 (+500)
5. Gocar: 13.300 (+1.100)
6. Carotogr: 12.400 (+100)
7. CarGuysGr: 10.600 (+100)
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.020 (+80)
9. Newsauto: 4.630 (+110)
10. 4Τροχοί: 4.070 (+50)
11. Auto Τρίτη: 3.510 (+40)
12. Autobeat: 2.830 (+300)
13. George Sargiannidis: 2.660 (+210)
14. Panos Seitanidis: 2.340 (+60)
15. Enkinisi: 1.590 (+10)
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.520 (+90)
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 5/9/2022 (20:00)