Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 342…

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 342…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 342…

ΝΕΑ

Το φετινό καλοκαίρι έχει πάρτι, εκδηλώσεις και ανακοινώσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα (ακόμα περισσότερο) στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Με αυτά και αυτά, σχεδόν αποχαιρετούμε τον Ιούνιο και το μυαλό μας ταξιδεύει σε καλοκαιρινούς προορισμούς. Πόσο σημαντικό είναι να γεμίσουμε τις μπαταρίες, να αδειάσει η αρνητική ενέργεια και να σκεφτόμαστε διαφορετικά σε όλα τα επίπεδα;  Σίγουρα κάποιοι θα περάσουν όμορφα και ξένοιαστα, κάποιοι άλλοι όχι, οπότε η σκέψη και το μυαλό μας θα πρέπει να βρίσκεται σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να οργανώσουν τις διακοπές του καλοκαιριού.

Δυσκολίες υπάρχουν, αλλά είμαστε γεννημένοι για να τις αντιμετωπίζουμε και να κοιτάμε μπροστά. Το βλέπουμε άλλωστε στην… πιάτσα πως υπάρχουν αρκετά θέματα, αλλά όσοι σκέφτονται και βλέπουνε μπροστά είναι σίγουρο πως θα χαμογελάσουν σύντομα! Οι αλλαγές που έρχονται θα είναι συνταρακτικές σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τους πελάτες, τους επιχειρηματίες μέχρι και εμάς τους ίδιους που αρθρογραφούμε.

Όλους θα μας πάρει η μπάλα αλλά αυτό δεν είναι και τόσο κακό, γιατί όπως όλα εξελίσσονται έτσι θα εξελιχθούμε και εμείς!

Ηλεκτρικό Ford με 2.000 ίππους! 0-100 σε 2 δευτ.

Αλλάζουν όλα

Advertisement
Advertisement

Τα επόμενα δύο χρόνια είναι σημαντικά και θα δούμε πολλά να αλλάζουν. Εδώ θα μου πείτε, τα ίδια τα αυτοκίνητα έχουν αλλάξει, διαθέτουν φοβερή τεχνολογία και εμείς περιμένουμε να είμαστε οι ίδιοι; Αλλάζουν λοιπόν τα πράγματα, αλλάζουμε και εμείς!

Μέσα σε αυτή την αναταραχή και την αναστάτωση που επικρατεί στην πιάτσα, η δουλειά συνεχίζεται, το ρεπορτάζ το ίδιο, μαζί και η ενημέρωση, κάτι που αναγνωρίζετε όλοι εσείς και εκτιμάτε καθημερινά στο Newsauto. Πρωτογενείς ειδήσεις, ψαγμένα άρθρα, ενημέρωση και όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε από πρώτο χέρι και όχι από αντιγραφές, μεταφράσεις και αλλαγές σε κείμενα!

Δεν θα σας κουράσω άλλο. Συνεχίστε τη περιήγηση σας  προς τα κάτω για περισσότερες ειδήσεις και ενημέρωση!

Η δουλειά και το ρεπορτάζ συνεχίζεται μέρα – νύχτα!

Επικοινωνία

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην πιάτσα μη διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οι πιστοί πελάτες, όχι απλά επιστρέφουν, συστήνουν αλλά και επιμένουν οι φίλοι τους, να συνεργαστούν μαζί σου!

Advertisement

 


 

Δέκα χρόνια Newsauto και το πάρτι που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Island, ήταν το απόλυτο πάρτι. Το έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, δηλαδή όλη η πιάτσα του αυτοκινήτου που έδωσε δυναμικό και  βροντερό παρόν!


 

Πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε μεγάλη εισαγωγική εταιρεία. Οι υποψήφιοι είναι αρκετοί και αναμένουμε να πέσουν οι τελικές υπογραφές πολύ σύντομα. Οι πληροφορίες, ωστόσο κάνουν λόγο για μετακόμιση στα Βόρεια Προάστια. Αναμένουμε…

 


 

Εκατό χρόνια συμπληρώνει φέτος ο Όμιλος Σαρακάκη. Τον Σεπτέμβριο ετοιμάζει ειδική εκδήλωση γι’ αυτό το σκοπό.


 

Τα δύο πρώτα οχήματα της «Κεραμπός Cars Manufacturing ΙΚΕ» κατάφεραν και πήραν ελληνικούς αριθμούς κυκλοφορίας! Τα συγκεκριμένα έχουν συναρμολογηθεί στην Ελλάδα, η τοποθέτηση των πινακίδων έγινε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

 

 


 

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στον Αστέρα Βουλιαγμένης η δημοσιογραφική παρουσίαση του ολοκαίνουριου Range Rover Sport.

 


 

Οι πρώτες Alfa Romeo Tonale βρίσκονται στην Ελλάδα και στις αντιπροσωπείες τους. Σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση στους δημοσιογράφους που θα συνδυαστεί και με σημαντικές ειδήσεις!

 


 

Στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μέλη του ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ. με τους Προέδρους της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ. Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την αυτοκίνηση και αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για συνεργασίες, την πρόοδο, την ανάπτυξη της οδικής ασφάλειας, αλλά και της βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα μας.


 

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τα 50 τεύχη του περιοδικού Quattroruote. Αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την Ιταλική Πρεσβεία αλλά τελικά θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ελεύθερου Τύπου.

 


 

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πρώτου Cupra Garage, ενός ξεχωριστού χώρου, για τα μοντέλα της ισπανικής φίρμας. Ο συγκεκριμένος χώρος (της Α. Μακρής Α.Ε.) βρίσκεται στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Κηφισίας 4.

 


 

Η Kinsen Hellas είναι η πρώτη εταιρεία leasing στην Ελλάδα που μισθώνει οχήματα έως 3.5 τόνους αλλά και όσα είναι άνω των 3.5 τόνων. Μέχρι σήμερα, καμία εταιρεία δε μπορούσε να κάνει απευθείας τη μίσθωση, πράγμα το όποιο αλλάζει. Αναμένεται να φέρει επανάσταση στον κλάδο και φυσικά να δώσει μεγαλύτερες προοπτικές στις επιχειρήσεις.


 

Τέσσερα ηλεκτρικά BMW ix M60 των 619 ίππων έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία και τα διέθεσε (για περιορισμένο χρόνο) στους δημοσιογράφους. Για να δούμε τελικά αν με ένα ηλεκτρικό μοντέλο μπορείς να κάνεις μεγάλες αποστάσεις και πραγματοποιήσεις το γύρο της Ελλάδας, είπαμε να κάνουμε το πείραμα.

Τελικά καλύψαμε σε 27 ώρες (παρά κάτι) 1.460 χιλιόμετρα!!! Σύντομα θα έχουμε και το σχετικό ρεπορτάζ.


 

Μπορεί να μην υπάρχουν αυτοκίνητα αλλά η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και στο σημείο που γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις οχημάτων γίνεται ” το πάταμε να σε πατώ”. Η σημερινή φωτογραφία μιλάει από μόνη της.


 

Το διάστημα 8-10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλαδική παρουσίαση της νέας BMW X1. Την Παρασκευή θα έχουν τη δυνατότητα να τη δουν οι δημοσιογράφοι και το Σαββατοκύριακο θα παρουσιαστεί  στο κοινό που ενδιαφέρεται για τη νέα γενιά και θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους τον Οκτώβριο!


 

Ένα προπαραγωγής Range Rover Sport βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους και το κοινό της μάρκας έχει τη δυνατότητα να το δει από κοντά. Την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στην JLR Σπανός ,αυτή την εβδομάδα μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου θα βρίσκεται στην JLR Τζώρτζης.

Ο οδηγός αγώνων Αντρέας Λασκαράτος, ο οποίος τρέχει σε αγώνες του εξωτερικού, μας έδωσε μία γεύση του βρετανικού SUV.


 

Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Porsche και η εταιρεία Rent a Car και χρονομίσθωσης Sixt θα δώσουν βροντερό παρών στο event “RAFNAR LEGENDS OF THE SEA 2022: EmPowered by YAMAHA”, που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 30 Ιουνίου.


 

Έκρηξη σε φλεγόμενη αποθήκη έγινε την ώρα που ο Βαγγέλης Γκούμας του Star channel, έκανε ρεπορτάζ. Ο Βαγγέλης θεωρείται κομάντο-δημοσιογράφος του ελεύθερου ρεπορτάζ. Επιπλέον, αρθρογραφεί για το αυτοκίνητο στο διαδίκτυο (star.gr κ.λπ).

 


 

Στην Σουηδία θα ταξιδέψουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι για να πάρουν μία πρώτη οδηγική γεύση από το ηλεκτρικό Nissan Ariya και το Qashqai e-Power.


 

Στο πλαίσιο της εβδομάδας οδικής ασφάλειας για τους Εθνοφρουρούς στην Κύπρο, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς μαζί με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου (CAA) διοργάνωσαν βιωματικά εργαστήρια οδικής ασφάλειας.


 

Το πρώτο DS9 με ελληνικές πινακίδες έκανε την εμφάνισή του στο DS Store Athens!!! Πρόκειται για ένα πολυτελές γαλλικό μοντέλο που ξεχωρίζει από μακριά! Όπως μαθαίνουμε, το απέκτησε πελάτης που ήδη έχει στην κατοχή του DS7 Plug-in hybrid με 300 ίππους!!!

 


 

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διεξήχθη την Πέμπτη 23 Ιουνίου η ετήσια «Βραδιά του Ευχαριστώ» του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Η «Βραδιά του Ευχαριστώ» αποτελεί τον απολογισμό του έργου του Οργανισμού, καθώς και την έκφραση της βαθιάς ευγνωμοσύνης του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος προς εθελοντές, δωρητές, εκπρόσωπους εταιρειών, φίλων και υποστηρικτών. Από την πιάτσα του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, η εταιρεία Motostuff – Muvus απέσπασε τιμητική πλακέτα.


 

Στην τρίτη θέση του ελληνικού YouTube ανέβηκε το Tractiongr αφήνοντας πίσω του το Drive Magazine με το οποίο την περασμένη εβδομάδα ισοβαθμούσαν.


 

Πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η συνέντευξη Τύπου του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις το οποίο θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 8-11 Σεπτεμβρίου. Μεγάλος χορηγός θα είναι η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΚΟ η οποία θα δώσει το όνομά της και στην Υπέρ- Ειδική διαδρομή “EKO Super Special Stage”, που θα πραγματοποιηθεί εντός του Ολυμπιακού Σταδίου.


 

Σε αναζήτηση εθελοντών βρίσκονται οι διοργανωτές του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν τις ικανότητες, τις γνώσεις τους και πάνω απ’ όλα τη διάθεσή τους στον αγώνα.

 


 

Η ελληνική σημαία κυμάτισε στο πρόσφατο Ράλι Σαφάρι, αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος (WRC). Ο Ιορδάνης Σερδερίδης, όχι απλά τερμάτισε αλλά ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 7η θέση της γενικής με Ford Puma.


 

Πρώτη επίσημη εμφάνιση για το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Yamaha. Πρόκειται για το NEOs , το πρώτο ηλεκτρικό scooter ισοδύναμο 50cc παραγωγής από premium εταιρεία, το οποίο θα αποκαλυφθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο πάρτι της Rafnar στην Olympic Marine στο Λαύριο. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση “RAFNAR LEGENDS OF THE SEA 2022: EmPowered by YAMAHA”, μία γιορτή για τους λάτρεις της ζωής, και τους θαυμαστές της αληθινής περιπέτειας.

 


 

Την αποκλειστική διάθεση και διανομή των Segway Powersports στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη που δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Το πρώτο μοντέλο της μάρκας που φέρνει είναι το ATV με την ονομασία Snarler AT6L.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 139.500
2. Trcoff: 58.000
3. Tractiongr: 25.800
4. Drive magazine: 25.700
5. Carotogr: 12.200
6. Gocar: 11.600
7. CarGuysGr: 10.300
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.880
10. Newsauto: 4.310
11. 4Τροχοί: 4.010
12. Auto Τρίτη: 3.450
13. Autobeat: 2.390
14. George Sargiannidis: 2.330
15. Panos Seitanidis: 2.250
16. Enkinisi: 1.560
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/6/2022 (20:00)