Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα πεντάστερα αυτοκίνητα

Ελλάδα 22:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα πεντάστερα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Τα νέα πεντάστερα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Τα νέα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης για τέσσερα αυτοκίνητα, ανακοίνωσε ο Euro NCAP. Στον… πάγκο του ανεξάρτητου οργανισμού βρέθηκαν τα Honda Jazz και HR-V, το Audi A4 και το Volkswagen Caddy, με τα τρία πρώτα να εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή αξιολόγηση των 5 αστεριών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Jazz, το οποίο αναμένεται σύντομα στην ελληνική αγορά, τα πήγε εξαιρετικά για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του, φθάνοντας το 93% στην προστασία ενηλίκων, το 85% στην προστασία παιδιών, το 73% σε αυτή των πεζών και το 71% στον εξοπλισμό για τα συστήματα υποβοήθησης. Το μικρό SUV της Honda, το HR-V, πήρε 86% στην προστασία ενηλίκων, 79% σε αυτή των παιδιών, 72% στων πεζών και 71% και στον εξοπλισμό συστημάτων υποβοήθησης.

Advertisement
Advertisement

Το μεσαίο οικογενειακό της Audi, το A4, πήρε 90% στην προστασία ενηλίκων, 87% στων παιδιών, 75% στων πεζών και 75% στον εξοπλισμό για τα συστήματα υποβοήθησης. Το Caddy είναι το μικρό πολυμορφικό της Volkswagen που βασίζεται στο επαγγελματικό μοντέλο και τα 4 αστέρια κάθε άλλο παρά απογοητευτική επίδοση μπορεί να θεωρηθεί.

Έχασε το 5ο αστέρι λόγω της πιθανότητας τραυματισμού πεζού στην περιοχή της λεκάνης αλλά και της απουσίας συστήματος υπενθύμισης για τη χρήση ζωνών στη 2η και την 3η σειρά των καθισμάτων (Προστασία ενηλίκων 84%, προστασία παιδιών 78%, προστασία πεζών 58% και εξοπλισμός συστημάτων υποβοήθησης 68%).

Advertisement