Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Audi σε αντεπίθεση!

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi σε αντεπίθεση!

ΝΕΑ

Η Audi σε αντεπίθεση!

ΝΕΑ

Εκπρόσωπος της Audi μας επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει άμεσα καινούργια μοντέλα τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Το επιχειρηματικό πλάνο της Audi να μετατραπεί σε μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα κατασκευάζει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα από το 2033 και έπειτα έχει ξεκινήσει σταδιακά.

Για την επόμενη χρονιά, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι θα παρουσιάσει το Q6 e-tron, ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στο Ingolstadt ενός του 2023. Πέραν αυτού, την επόμενη χρονιά αναμένονται και ο ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των A4 και A5 οι οποίες επίσης θα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο.

Σε ό,τι αφορά στα δύο τελευταία, απώτερος σκοπός των ανθρώπων της Audi είναι να αντικαταστήσουν τις εκδόσεις των δύο μοντέλων με τους θερμικούς κινητήρες από το 2026 και έπειτα σε ό,τι αφορά σε επίπεδο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αποφασιστεί ενός του Ομίλου Volkswagen για την Audi, προβλέπεται ότι ως το 2029 όλα τα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο θα έχουν τουλάχιστον μία γραμμή παραγωγής για αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Επίσης, ως το 2033, δηλαδή τη χρονιά που θα αποτελέσει το ορόσημο για τη μεταμόρφωσή της, έχει τεθεί στόχος να μειωθεί στο μισό το κόστος παραγωγής συγκριτικά με αυτό που επικρατεί τώρα για την κατασκευή των καινούργιων οχημάτων της.

Από την Audi ανακοινώνεται ότι αυτό θα επιτευχθεί κυρίως με την αύξηση της ψηφιοποίησης τόσο στην παραγωγική διαδικασία όσο και με την υιοθέτηση σύγχρονων συστημάτων τα οποία θα ενσωματωθούν στα νέα μοντέλα. Όλα θα βασίζονται στη χρήση του αποθηκευτικού νέφους «Edge Cloud 4 Production».

Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο θα επεξεργάζονται το μοντέλο παραγωγής πριν τεθεί σε ισχύ, θα βλέπουν τις αδυναμίες του και θα βελτιώνουν τις παραμέτρους οι οποίες χρειάζονται επανεξέταση. Έτσι, θα μειώνουν το κόστος παραγωγής στο επιθυμητό πριν ξεκινήσει η κατασκευή ενός καινούργιου μοντέλου.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Audi θα παρουσιάσει το activesphere concept
FelGan: Τεχνητή νοημοσύνη για τροχούς από την Audi
Νέα διάκριση για το Audi RS Q e-tron