Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Rivian (vid)

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Rivian (vid)

ΝΕΑ

Τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Rivian (vid)

ΝΕΑ

Η startup εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian Automotive ανακοίνωσε ότι τα πρώτα της μοντέλα αναμένεται να παρουσιαστούν στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Μάλιστα ήδη η εταιρεία ετοίμασε και το πρώτο της promo βίντεο, σχετικά με τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το 2017, η Rivian αγόρασε το εργοστάσιο στη πόλη Normal του Illinois, το οποίο μέχρι πρόσφατα έβγαιναν από τις γραμμές παραγωγής του μοντέλα της Mitsubishi. Η ιαπωνική εταιρεία από το καλοκαίρι του 2015 σταμάτησε τη παραγωγή των μοντέλων της στις Η.Π.Α., με κυριότερο λόγο τις μειωμένες πωλήσεις των μοντέλων της. Αμέσως μετά την απόκτηση του ακινήτου, η Rivian ανακοίνωσε τα πλάνα της για την παραγωγή των μοντέλων της, από το 2019 και μετά, ενώ σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 40 εκατ. δολάρια μέχρι το 2022.

RJ-Scaringe-Rivian-Automotive-1-chariatis-530

Όπως αφήνει να τονιστεί, η αμερικάνικη εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο 2020 δύο τετρακίνητα premium μοντέλα, τα οποία θα είναι βασισμένα επάνω στην ίδια πλατφόρμα. Το πρώτο θα είναι ένα πενταθέσιο pickup, το δεύτερο ένα crossover με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και επτά επιβατών. Πηγές αναφέρουν ότι το pickup θα ονομάζεται A1T, ενώ το crossover θα ονομάζεται A1C. Και τα δύο μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να παρουσιαστούν στο Auto Show του Λος Άντζελες.

Advertisement

Ενώ τα μοντέλα δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα, η εταιρεία κάνει ήδη κάποιες αναφορές, μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου RJ Scaringe. Πιο συγκεκριμένα, το A1T θα προσφέρει απόσταση από το έδαφος 360 mm, με αποτέλεσμα να μπορεί να ξεπερνά την πλειοψηφία των εμποδίων στις εκτός δρόμου διαδρομές και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η βασική με την μπαταρία 80 kWh και αυτονομία 321 km, και η κορυφαία με απόδοση 811 ίππων (αυτονομία 724 km). Μάλιστα για τα πρώτα 0-96 km/h το A1T χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement