Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μυστικά του κινητήρα της Mercedes-AMG A45

Ελλάδα 19:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα μυστικά του κινητήρα της Mercedes-AMG A45

ΝΕΑ

Τα μυστικά του κινητήρα της Mercedes-AMG A45

ΝΕΑ

Το να βγάλεις 420 ίππους από έναν κινητήρα 2.0 λίτρων δεν είναι κάτι απλό όμως η Mercedes-AMG το κατάφερε αξιοποιώντας μπόλικα τεχνολογικά τεχνάσματα.

Advertisement
Advertisement

Για πολλούς η απόδοση είναι απλά ένα νούμερο αλλά όχι για τοv CEO της AMG, Tobias Moers ο οποίος θεωρεί κάθε μηχανολογικό επίτευγμα αντίστοιχο με ένα έργο τέχνης. Σίγουρα ο ίδιος μιλά με περηφάνια για τον νέο M139 κινητήρα των 2.0 λίτρων της Mercedes-AMG A45 που αγγίζει τους 420 ίππους.

Ο εν λόγω κινητήρας είναι σαφέστατα ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του αυτοκινήτου και σίγουρα αυτό που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό με κινητήρα αντίστοιχων προδιαγραφών. Σύμφωνα με τον Moers ένα από τα μυστικά που οδήγησαν σε μία ειδική απόδοση που ξεπερνά τους 200 ίππους/ λίτρο είναι η αλλαγή του προσανατολισμού κατά 180⁰ έτσι ώστε η πολλαπλή εξαγωγής και ο υπερτροφοδότης να βρεθούν στο πίσω μέρος και αντίστοιχα η εισαγωγή στο εμπρός μέρος. Με αυτό τον τρόπο έχει γίνει πιο σύντομη η διαδρομή της ροής τόσο στην εισαγωγή όσο και στην εξαγωγή και έχει γίνει δυνατή η χρήση ενός πιο χαμηλού καπό μειώνοντας έτσι την αεροδυναμική αντίσταση.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον η ζωντάνια της απόκρισης ευνοείται από την χρήση υπερτροφοδότη πολύ χαμηλής τριβής που είναι δανεισμένος από τους V8 της AMG ενώ ειδική μέριμνα έχει δοθεί στο σύστημα ψύξης καθώς και στην ενίσχυση των κινούμενων μερών όπως για παράδειγμα των εμβόλων που είναι σφυρήλατα και δουλεύουν σε κυλίνδρους που έχουν ειδική επίστρωση μείωσης της τριβής η οποία χρησιμοποιείται και στην F1. Και φυσικά μην ξεχνάτε πως κάθε κινητήρας είναι χειροποίητος και συναρμολογείται από τον ίδιο τεχνικό από την αρχή μέχρι και την τελευταία βίδα του.