Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα καλύτερα αυτοκίνητα για ψηλούς και κοντούς οδηγούς

Ελλάδα 5:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα καλύτερα αυτοκίνητα για ψηλούς και κοντούς οδηγούς

ΝΕΑ

Τα καλύτερα αυτοκίνητα για ψηλούς και κοντούς οδηγούς

ΝΕΑ

Κατόπιν έρευνας διαμορφώθηκε μια λίστα με τα αυτοκίνητα που είναι ιδανικά για τους μικρού αναστήματος οδηγούς και για εκείνους που είναι ψηλότεροι.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί είναι οι παράγοντες που επιδρούν στη διαδικασία λήψης της τελικής απόφασης των καταναλωτών, όταν καλούνται να επιλέξουν το καινούριο τους αυτοκίνητο. Άλλοι εστιάζουν στην εξωτερική εμφάνιση, άλλοι στις επιδόσεις, άλλοι στην οικονομία καυσίμου και άλλοι στην πρακτικότητα ή την ποιότητα της καμπίνας.

Στον αντίποδα, ελάχιστοι λαμβάνουν υπόψη τον πολύ σημαντικό παράγοντα που αφορά την επιλογή ενός αυτοκινήτου, το οποίο θα ταιριάζει με το σωματότυπό τους. Και όμως υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που «κουμπώνουν» καλύτερα σε έναν μικρού αναστήματος οδηγό και άλλα που θα ταιριάξουν πιο αρμονικά σε έναν με ψηλό ανάστημα.

Η συσχέτιση μεταξύ ύψους και ιδανικού αυτοκινήτου, αποτέλεσε το αντικείμενο έρευνας του δημοφιλούς περιοδικού Consumer Reports που –μεταξύ άλλων- μελετά την καταναλωτική συμπεριφορά. Το δείγμα αφορούσε συμμετέχοντες με ύψος 1,55 μ. έως και 1,88 μ., και τα κριτήρια ήταν η θέση οδήγησης, η άνεση των καθισμάτων, η ευκολία επιβίβασης/αποβίβασης και η περιμετρική ορατότητα.

Advertisement
Advertisement

Κατόπιν ανάλυσης των στοιχείων, το Consumer Reports συμπεραίνει πως τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα για έναν ψηλό οδηγό είναι οι BMW Σειρά 7, Porsche Cayenne, BMW X7, Audi Q7, Honda Pilot, Genesis G90, Volvo XC90, BMW X5, Audi A8 και Land Rover Range Rover.

Στον αντίποδα, οι οδηγοί μικρότερου αναστήματος θα εκτιμήσουν τα παρακάτω μοντέλα:

– Subaru Forester
– BMW 7 Series
– Lexus ES
– Volvo XC90
– Subaru Outback
– BMW X5
– Lexus RX L
– Volkswagen Tiguan
– Honda Odyssey
– BMW X3

Advertisement

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό Μέσο Fox News, ο Mike Quincy από το Consumer Reports ανέφερε πως πολλά από τα αυτοκίνητα που δεν κρίθηκαν ιδανικά για έναν μικρού ή μεγάλου αναστήματος οδηγό δεν έφεραν τους απαραίτητους μηχανισμούς για τη ρύθμιση της σωστής θέσης του καθίσματος. Παράλληλα, πολλά pick-up δυσχέραιναν σε σημαντικό βαθμό της διαδικασία επιβίβασης, ακόμα και αν υπήρχαν πλευρικά «σκαλοπάτια».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 15 + 1 πιο φθηνά supermini στην Ελλάδα
Τα γρήγορα… φθηνά της ελληνικής αγοράς
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο