Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ιδιαίτερα γούστα των πελατών της Bugatti Divo

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ιδιαίτερα γούστα των πελατών της Bugatti Divo

ΝΕΑ

Τα ιδιαίτερα γούστα των πελατών της Bugatti Divo

ΝΕΑ

Η Bugatti ετοιμάζεται να παραδώσει τις πρώτες Divo και αποκάλυψε ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των πελατών έχουν αποφασίσει να προσαρμόσουν στα γούστα τους το hypercar περιορισμένης έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα προσφέρουν μόνο λίγες επιλογές, ο Διευθυντής Πωλήσεων της Bugatti, Laure Beneteau, σημείωσε ότι οι αγοραστές Divo «ονειρεύονται μαζί μας» και η εταιρεία μπορεί να κάνει σχεδόν οποιοδήποτε αίτημα τους πραγματοποιήσιμο.

Δεδομένου ότι οι επιλογές είναι σχεδόν απεριόριστες, οι πελάτες ταξιδεύουν στο Molsheim όπου μια εξειδικευμένη ομάδα τους βοηθά να μετατρέψουν το όνειρό τους σε πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ένας σχεδιαστής και τεχνικός τους συμβουλεύει να διαμορφώσουν ιδανικά το όχημά τους. Το χρονικό διάστημα που διαφέρει ποικίλλει, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος πωλήσεων Anne Beynat, «Μερικοί πελάτες μπορεί να γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν. Αλλά έχουμε επίσης πελάτες που συμβουλεύουμε λεπτομερώς, συνεργαζόμαστε μαζί τους και τους προτείνουμε τη δική μας γνώμη”.

Ο Beynat βλέπει πολλά αιτήματα προσαρμογής καθώς οι πελάτες ζητούν να ενσωματώσουν πράγματα στη Bugatti τους, όπως εθνικές σημαίες ή δικά τους λογότυπα. Ορισμένοι από αυτούς θέλουν επίσης το εσωτερικό δέρμα να ταιριάζει με την αγαπημένη τους τσάντα ή με τα παπούτσια. Ενώ η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να το κάνει αυτό, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί. Οποιοδήποτε αίτημα “δεν πρέπει να βλάψει την ασφάλεια του οχήματος ή να αλλάξει το λογότυπο της Bugatti”. Για τη Divo, τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα καθώς κάθε πελάτης διαθέτει ήδη τουλάχιστον μια Chiron. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα σχεδιασμού έχει ήδη μια ιδέα για τις προτιμήσεις του.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, οι περισσότεροι πελάτες θέλουν κάτι μοναδικό. Προκειμένου να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα, η απόχρωση της Divo μπορεί να προσαρμοστεί εκτενώς και οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν τα πάντα, από vintage δέρμα έως μοντέρνο που ταιριάζει με το εξωτερικό χρώμα. Η εταιρεία μπορεί επίσης να ικανοποιήσει πιο ασυνήθιστα αιτήματα, όπως τα αποτυπώματα του παιδιού ενός ιδιοκτήτη ανάγλυφα στο πίσω τμήμα. Η Bugatti έχει επίσης αιτήματα για κρύσταλλα στο πιλοτήριο καθώς και κεντημένα ονόματα στις τσέπες των θυρών.

Ωστόσο, οι πελάτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά τα ειδικά αιτήματα μπορεί να καθυστερήσουν την παράδοση του αυτοκινήτου για μήνες. Όπως εξήγησε ο Beneteau, μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερις μήνες για να εξελιχθεί ένα νέο χρώμα, εννέα μήνες για ένα νέο δέρμα και έως ένα χρόνο για ένα νέο εσωτερικό από ανθρακονήματα. Η Bugatti απαιτεί τα προσαρμοσμένα μοντέλα να διατηρούν τα ίδια πρότυπα με τις πιο βασικές εκδόσεις. Οι προτιμήσεις ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή ή τη χώρα, για παράδειγμα, η ασιατική αγορά προτιμά ασυνήθιστα χρώματα, όπως και σχήματα βαφής πάνω στο hypercar. Οι Ευρωπαίοι είναι λίγο πιο συντηρητικοί, ενώ οι Αμερικανοί και οι πελάτες της Μέσης Ανατολής αρέσκονται στους εντυπωσιακούς και υπερβολικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Advertisement

Όσον αφορά τη Divo, η Bugatti λέει ότι ένας πελάτης συνεργάστηκε με την ομάδα σχεδιασμού για περισσότερο από ένα χρόνο προκειμένου να προσαρμόσει τη δική του σκέψη στο αυτοκίνητο. Σε ότι αφορά τώρα στη Divo, η Bugatti αποκάλυψε τέσσερις ξεχωριστές διαμορφώσεις που έχουν παραγγελθεί από πελάτες. Όλες είναι μοναδικές και το ασημί-μπλε μοντέλο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Bugatti, Stephan Winkelmann, «Κάθε Divo είναι απολύτως μοναδική, εκφράζοντας την απόλυτη μορφή πολυτέλειας». Το αυτοκίνητο είναι επίσης ένα εργοστάσιο παραγωγής ισχύος καθώς διαθέτει έναν τετραπλό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 8,0 λίτρων W16 που παράγει 1.500 ίππους. Αυτό επιτρέπει στο μοντέλο να φτάσει στα 380 km/h.

Advertisement