Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα Honda θα στέλνουν αναφορά για τις διαγραμμίσεις των δρόμων (+video)

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα Honda θα στέλνουν αναφορά για τις διαγραμμίσεις των δρόμων (+video)

ΝΕΑ

Τα Honda θα στέλνουν αναφορά για τις διαγραμμίσεις των δρόμων (+video)

ΝΕΑ

Το σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης των δρόμων της Honda, εντοπίζει την κακή διαγράμμιση των οδών σε πρώτη φάση για να ενημερωθούν και οι υπεύθυνοι για να προβούν στις απαραίτητες επεμβάσεις.

Advertisement
Advertisement

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με μια σειρά από κάμερες και αισθητήρες, τα οποία η Honda θα χρησιμοποιήσει και για επιπλέον συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Μεταφορών του Οχάιο, το Ερευνητικό Ινστιτούτο της Honda θα πραγματοποιήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στο να βοηθήσει τις αρχές στη συντήρηση των δρόμων με πιο αποτελεσματικό, οικονομικά αποδοτικό και άμεσο τρόπο. Για τις ανάγκες του προγράμματος αυτού, η Honda έχει αναπτύξει ένα νέο «σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης του δρόμου».

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα αυτό, χρησιμοποιεί την κάμερα ενός οχήματος για να προσδιορίζει την κατάσταση της διαγράμμισης, έτσι ώστε όπου η κατάστασή τους είναι καλή, σηματοδοτούνται με πράσινο χρώμα. Στα σημεία που η διαγράμμιση του δρόμου είναι σε απλά αποδεκτά επίπεδα φθοράς, το σημείο παίρνει κίτρινο χρώμα, ενώ εκείνα που χρειάζονται επισκευή άμεσα, είναι κόκκινα.

Αυτές οι πληροφορίες καθώς και οι συντεταγμένες του GPS και οι σχετικές εικόνες ή βίντεο στη συνέχεια αποστέλλονται στις αρχές που είναι αρμόδιες για τη συντήρηση των δρόμων. Τα διαθέσιμα στοιχεία που θα έχουν πρέπει να τους επιτρέπουν να προσδιορίζουν γρήγορα τη θέση και τη σοβαρότητα των κακών σημάνσεων λωρίδας, ώστε να μπορούν να επιδιορθωθούν.

Advertisement

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο της Honda διερευνά επίσης το πώς αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν μεταξύ των οχημάτων, ώστε τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού να μπορούν να προσαρμοστούν και να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις ποικίλες περιπτώσεις διαγράμμισης. Οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εκ των προτέρων προειδοποίηση των οδηγών.

Advertisement

Η Honda σχεδιάζει να επεκτείνει τις δυνατότητες του συστήματος στο μέλλον για να ανιχνεύει περισσότερα στοιχεία και όχι μόνο τα θέματα της διαγράμμισης. Τέτοια είναι οι λακκούβες των δρόμων και λοιπές κακοτεχνίες που μπορούν να «αναγνωριστούν» από το σύστημα και να «μοιράσουν» την πληροφορία και στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, εκτός της ενημέρωσης των αρμόδιων αρχών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Honda Civic Type R κάνει δοκιμές στη Suzuka
Στην Ελλάδα το νέο Honda HR-V e:HEV (+τιμές)
EICMA 2021: H εντυπωσιακή παρουσία της Honda