Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του «Furious 7» στη Νέα Υόρκη

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του «Furious 7» στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ

Τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του «Furious 7» στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ

Η πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, καθώς είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο, περιελάμβανε πολλές πρεμιέρες από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες. Όμως πολλά από τα μοντέλα που έκλεψαν την παράσταση, είχαν κάτι κοινό.

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Αυτό ήταν η συμμετοχή τους στο Blockbuster «Fast and Furious 7» που προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο. Κάποια από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα της ταινίας εντοπίζονται στην παρακάτω λίστα…

Aston Martin Vulcan Concept
Το Vulcan είναι ένα αγωνιστικό τέρας με μέγιστη απόδοση που ξεπερνά τα 800 PS. Όταν αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές του τρέχοντος έτους, δεν ήταν λιγότερο εντυπωσιακή. Με χαμηλό αμάξωμα από ανθρακονήματα και μια τεράστια αεροτομή, εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V12 που είναι τοποθετημένος πίσω από τον μπροστινό άξονα και έχει χωρητικότητα 7 lt.

Advertisement
Advertisement

McLaren P1 GTR
Είναι ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα παγκοσμίως, σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι νόμιμο για το δρόμο – τουλάχιστον όχι ακόμα! Επιτρέπεται να την αγοράσει κανείς μόνο αν έχει ήδη μία κανονική Ρ1 για το δρόμο. Με τα 986 άλογα που έρχονται από τις συνδυασμένες προσπάθειες του V8 Twin-Turbo και του υβριδικού συστήματος, είναι εγγυημένα ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο!

Advertisement

Ford GT
Το GT ήταν μία από τις μεγαλύτερες πρεμιέρες της χρονιάς και μπορεί να σημάνει την επιστροφή στη μεγαλύτερη αγωνιστική σκηνή του κόσμου για τη Ford. Η αποκάλυψη του έγινε στο Ντιτρόιτ αλλά ακόμη και μήνες αργότερα, στη Νέα Υόρκη, ήταν ένα από τα εντυπωσιακότερα εκθέματα. Διαθέτει Twin-Turbo Ecoboost V6 κινητήρα 3.5lt με ισχύ πάνω από 600 ίππους (σημ: τα ακριβή στοιχεία ισχύος είναι ακόμη άγνωστα) και ανθρακονήματα και αλουμίνιο στη δομή του, ώστε να επιτευχθεί το μικρότερο δυνατό βάρος.

Advertisement

Subaru WRX STi Rallycross
Με 580 ίππους και ένα απογυμνωμένο σασί, το STi Rallycross μπορεί να δείξει τις αρετές του μόνο στις πίστες του συγκεκριμένου θεσμού. Το τετράθυρο Subaru αποτέλεσε ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στο Auto Show της Νέας Υόρκης. Ο υπερτροφοδοτούμενος boxer τετρακύλινδρος κινητήρας των 2.0 lt εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 μέσα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα!

Acura NSX
Μπορεί η εξέλιξη του να καθυστέρησε το ντεμπούτο του αλλά πλέον το θηρίο των 500+ PS είναι εδώ και συναρπάζει. Τόσο στον πραγματικό κόσμο όσο και σε αυτόν του κινηματογράφου.

Advertisement

McLaren 570S
Ίσως να μην είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο της McLaren, αλλά θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο γρήγορα σπορ αυτοκίνητα που θα βγουν στην αγορά τον επόμενο χρόνο. Με 570 ίππους από τον γνωστό Twin-Turbo V8 κινητήρα της, μπορεί να αναμετρηθεί με την Porsche 911 Turbo, τη Mercedes-AMG GT S και τη Jaguar F-Type R.