Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα γρήγορα αντανακλαστικά σώζουν ζωές! (+video)

Ελλάδα 11:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα γρήγορα αντανακλαστικά σώζουν ζωές! (+video)

ΝΕΑ

Τα γρήγορα αντανακλαστικά σώζουν ζωές! (+video)

ΝΕΑ

Κάθε φορά που η αντίδραση και τα αντανακλαστικά μας στον δρόμο είναι γρήγορα, μπορεί να σωθούν όχι για μία, αλλά πολλές ζωές.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα περιστατικό στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ένας οδηγός ασθενοφόρου έσωσε τέσσερις ζωές μαζί με τη δική του, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητά του. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι οι οδηγοί ασθενοφόρου είναι επαγγελματίες και όχι τυχαίοι!

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεσαι έστω και λίγη τύχη. Καθώς το ασθενοφόρο κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο I-95 με χιονώδεις συνθήκες και χαμηλή ορατότητα, ξάφνου πετάχτηκε ένα Dodge Charger μπροστά του το οποίο αναποδογύριζε βίαια.

Ο οδηγός, Tim Crosbie μαρτυρά: «Εντελώς ξαφνικά, βλέπω με το αριστερό μου μάτι ένα αυτοκίνητο να περνάει απέναντι. Και ερχόταν κατά πάνω μου! Έπρεπε να αποφασίσω την ύστατη στιγμή, να κάνω αριστερά ή δεξιά για να το αποφύγω. Επέλεξα να φύγω από δεξιά. Εμφανώς, ήταν η σωστή απόφαση».

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής, το Charger πήγαινε ήδη ανάποδα πριν περάσει το διαχωριστικό κιγκλίδωμα και τρακάρει, διότι προφανώς ο οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου νωρίτερα λόγω συνθηκών.

Ο Crosbie, αφού απέφυγε το ατύχημα (ίσως και δυστύχημα), σταμάτησε στην άκρη το ασθενοφόρο και φοβούμενος τα χειρότερα, πήγε να δει αν είναι καλά ο οδηγός του Dodge. Ευτυχώς, ήταν έντρομος, αλλά μια χαρά.

Από εκεί και πέρα, ο Crosbie και ο συνεργάτης του, μαζί με τον ασθενή που κουβαλούσαν, πήγαν κανονικά στο νοσοκομείο Mass General χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σημαντική ενίσχυση για τον στόλο του ΕΚΑΒ (+video)
Αττική: 3,4 εκατ. ευρώ για 52 καινούρια ασθενοφόρα!
«Δαιμονισμένο» τζιπ προκαλεί το απόλυτο χάος (+video)

Advertisement