Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σημαντική ενίσχυση για τον στόλο του ΕΚΑΒ (+video)

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σημαντική ενίσχυση για τον στόλο του ΕΚΑΒ (+video)

ΝΕΑ

Σημαντική ενίσχυση για τον στόλο του ΕΚΑΒ (+video)

ΝΕΑ

Σε ειδική εκδήλωση το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τίμησε την Περιφέρεια Αττικής για την προσφορά.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, ήδη έχουν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ, 20 μηχανές και 8 κινητές μονάδες ταχείας επέμβασης ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τμηματική παραλαβή των 52 ασθενοφόρων που εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ, παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Π.  Κουτσουμπέλης, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γ. Μαθιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιώργος Κεχρής και στελέχη της Περιφέρειας.

Advertisement
Advertisement

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ έχει εξαιρετική σημασία στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του συστήματος της Δημόσιας Υγείας για τους ασθενείς. «Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ΕΚΑΒ στο δημόσιο σύστημα υγείας, έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 ποσού 4 εκατ. € για την προμήθεια 52 ασθενοφόρων και 8 κινητών μονάδων, για τις ανάγκες της Περιφέρειάς μας», ανέφερε ο κ. Πατούλης. «Επιπλέον, στο νέο Πρόγραμμα “ΑΤΤΙΚΗ” 2021 – 2027 έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 300.000,00 € για την προμήθεια 20 μοτοσικλετών ταχείας ανταπόκρισης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν.Παπαευσταθίου, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει στο ΕΚΑΒ.  «Η σημερινή ημέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα για το ΕΚΑΒ, καθώς γινόμαστε πλουσιότεροι κατά είκοσι μηχανές παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας», ανέφερε ο κ.Παπαευσταθίου. «Είκοσι μηχανές οι οποίες δόθηκαν από το περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Περιφερειάρχη του Γιώργου Πατούλη», πρόσθεσε.

Advertisement

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι οι νέες μηχανές θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Αττικής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Τρέχει» ο διαγωνισμός για νέα έργα στη Δυτική Αττική
Προχωρά η «έξυπνη διάβαση» πεζών στον Πειραιά
Άλλαξε όψη η Λεωφόρος Κηφισού (+video)